Skocz do zawartości
IGNORED

smartfon -- tymczasowo dobrowolne urządzenie do obserwowania(GPS), podsłuchiwania i czytania korespondencji właściciela

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Prawo do prywatności, jak jego bronić - w erze cyfrowej dyktatury

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Pomijając tytuł, wydziwiasz.

Nie namawiam nikogo do rezygnacji z telefonu komórkowego - bo to jest wygoda (dla jednych) smycz (dla drugich). Ale mimo wszystkich wad - wygoda.

Ale można mieć zwykły telefon bez androida z którego da się dzwonić, sms- ować. Ba nawet radia posłuchać. Lol.

Owszem, jakiś brak prywatności jest już wtopiony w nasze życie i nie mamy już na niego wpływu.

Ale 90% utraty wolności jest wyłącznie na nasze życzenie...

To troszkę jakby kobieta dawała na prawo i lewo, a usłyszawszy: "ty zwykła dzi*ka jesteś" zapałała oburzeniem.

Stare: wolność nie jest nikomu dana na wieczność - ta osobista również.........

Przy okazji, czy w dzisiejszych czasach kobietę-singielkę, która sama dobiera sobie partnerów i z żadnym nie jest związana (czyli wg definicji Shreka "daje na prawo i lewo" można nazwać dziwką? Czy to po prostu kobieta wyzwolona? Ja bym zrozumiał jej oburzenie...

Zupełnie jakby było co podsłuchiwać ... Pierdoły na fejsbuku, filmiki z kotami i kłótnie na audiostereo.

Wam się chyba wydaje że jesteście nie wiadomo kim.

Sorki Panowie - ale jaki sens miałoby podsłuchiwanie tych bzdetów ?

Wam się chyba wydaje że jesteście nie wiadomo kim.

Sorki Panowie - ale jaki sens miałoby podsłuchiwanie tych bzdetów ?

Jak kiedyś dorośniesz ;P to zrozumiesz iż nie trzeba być Bondem żeby paść ofiarą zainteresowania, niekoniecznie służb.

Czasami koncernów - to drugie o ile nie planujesz przewrotu jest gorsze.........

Takie bardzo dziecinne podejście jak Twoje prowokuje do pozbawiania kolejnych kawałków swej wolności i prywatności, bo przecież ja nie mam nic do ukrycia i jestem nikim, kto się takim niczym zainteresuje ???

Nagle pewnego dnia może się okazać iż Twoje dziecko nie dostanie pracy, bo firma X zebrała dane o okazało się że w rodzinie się fest pije i jest ryzyko iż junior też ma skłonności do gorzały.

Albo nie ubezpieczą go, bo w rodzinie były przypadki nowotworu i jest ryzyko iż jego ubezpieczenie jest nieekonomiczne (czytaj ubezpieczyciel nie zarobi a może dołożyć)

A to pierwsze dwa przykłady z rzędu.....

P.S. Podsłuch to inna bajka. Acz ciekaw byłbym takiego eksperymentu:

@justas32 dzwoni i często i gęsto używa słów na które są wyczulone automaty podsłuchujące.

Po czym stara się np, o wizę do USA - mógłby się kolega ostro zdziwić ;P

Jak kiedyś dorośniesz ;P to zrozumiesz iż nie trzeba być Bondem żeby paść ofiarą zainteresowania, niekoniecznie służb.

Czasami koncernów - to drugie o ile nie planujesz przewrotu jest gorsze.........

Takie bardzo dziecinne podejście jak Twoje prowokuje do pozbawiania kolejnych kawałków swej wolności i prywatności, bo przecież ja nie mam nic do ukrycia i jestem nikim, kto się takim niczym zainteresuje ???

Nagle pewnego dnia może się okazać iż Twoje dziecko nie dostanie pracy, bo firma X zebrała dane o okazało się że w rodzinie się fest pije i jest ryzyko iż junior też ma skłonności do gorzały.

Albo nie ubezpieczą go, bo w rodzinie były przypadki nowotworu i jest ryzyko iż jego ubezpieczenie jest nieekonomiczne (czytaj ubezpieczyciel nie zarobi a może dołożyć)

A to pierwsze dwa przykłady z rzędu.....

P.S. Podsłuch to inna bajka. Acz ciekaw byłbym takiego eksperymentu:

@justas32 dzwoni i często i gęsto używa słów na które są wyczulone automaty podsłuchujące.

To sie juz dzieje i będzie się pogłębić efektem będzie wykluczanie nieekonomicznych jednostek i maxymalizacja zysku jak zwykle

chwilowy brak działalności w audio.

Przy okazji, czy w dzisiejszych czasach kobietę-singielkę, która sama dobiera sobie partnerów i z żadnym nie jest związana (czyli wg definicji Shreka "daje na prawo i lewo" można nazwać dziwką? Czy to po prostu kobieta wyzwolona? Ja bym zrozumiał jej oburzenie...

Staszku to nadinterpretacja, ja o z wykłej k...urze piszę a Ty mi tu panie singelkę podsuwasz....

P.S. Jeśli z radiową urodą to nie ma ryzyka - rzadko który facet jest w stanie tyle wypić ;P

W dzisiejszych czasach wszystko ładnie ubieramy w słówka. Powiedzieć o kupie, że śmierdzi jest obecnie wielce niepolityczne. Poprawnie jest stwierdzić, że pachnie inaczej.

A co do podsłuchiwania rozmów telefonicznych... może ludzie w końcu zaczną przy tej okazji gadać z sensem. W tym przypadku to wyłącznie plus.

ooooo! tu chodzi o to zdziwienie...

Minister w Niemczech zdziwił się, gdy "ktoś" rozgłosił, że kupił w kanadzie jakieś fotki.

Dzisiaj Ty, ja ministrami nie jesteśmy, ale...

Dwadzieścia lat temu wygrałem konkurs na dyrektora wielkiej firmy. Nie zostałem nim - rozpuszczono informację, że mieszkałem w budynku z portierem, co sugerowało związki z " instytucjami PRL", a to był mieszkanie służbowe Taty- strażaka.Drobna półprawda...Rada pracownicza wybrała tego drugiego, przewodniczący tej rady już dwa razy po tym fakcie wyrokami sądów został określony jako współpracownik SB.

Tacy ludzie wiedzą, co można osiągnąć okruchami informacji.

Oczywiście GPS w iphonie mam wyłączony,czy skutecznie- nie wiem. Zresztą służy on do słuchania muzyki na dobranoc po wi-fi.

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

piramidon może to Ci pomoże :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena raczej przystępna za to co oferuje :) To kiedy zmieniasz spyPhona ?

Ukryta Zawartość

Myślę, że samo posiadanie takiego smartfona zwróciło by uwagę opiekuńczego państwa- dla zasady. Po iphonie wyleczyłem się z tego typu zabawek. Bateria ma trzymać minimum 10 dni. No i metoda triangulacyjna namierzania jest mniej dokładna.

Dwusimowa nokia 108 jest bezpieczniejsza: jeden sim w jednej sieci, drugi w innej.

Jeden numer do dzwonienia, drugi do odbierania.

Czemu Autor wątku opowiada głupoty, że wszyscy go śledzą i z tej przyczyny smartfon jest - be? Czy piramidon naprawdę myśli, że jego opowieści przez telefon do mamy, że kupiłem kaszankę lub że zatankowałem za dychę - kogokolwiek w świecie obchodzą? I - czy piramidon się przez przypadek - nie przegrzał?:) No - chyba że piramidon stroi bombę, jak ten idiota z krakowskiej uczelni. Wtedy - trza się kryć! Bo, a nuż - znajdą. A wtedy - zabiorą smartfona i inne zabawki . Razem z bateriami. Nie ośmieszaj się więcej, piramidalny...:) PS - a propos kobiety "wyzwolonej"- szło to tak: Mąż mordę wydziera na żonę - zdradzasz mnie, ty k..wo!!! Na to ona spokojnie: Nigdy nikt nawet nie wspomniał o pieniądzach.:)) Pozdrawiam - Jacek.

Chrzanienie o kaszance nikogo nie interesuje,natomiast sama świadomość,że istnieje praktycznie nieograniczona możliwość inwigilacji elektronicznej może powodować,że człowiek może czuć się nieswojo.

Kilka lat temu dostałem maila z informacją,że na forum X mam nową wiadomość.Wszystko OK,tylko w nagłówku informacji był mój nick....z innego forum.

Tak,że coś tam w matrixie majstrują,na sczęście mam do tego dystans póki co.

Kilka dni temu leciał w TV fajny film:"Życie na podsłuchu",inwigilacja elit kulturalnych przez STASI,takie podsłuchiwanie jest cholernie nudne dla podsłuchującego,potem raport:Obiekt wymył zęby...dwukrotnie,nastąpiło zbliżenie intymne...etc,ale film warty obejrzenia,skłania do tego aby zastanowić się nad zakresem ingerencji służb w nasze życie.

W każdym mieście teraz wychodzisz i już jesteś rejestrowany przez kilka czy kilkanaście kamer,tego nie da się już zatrzymać,ma to dobre strony:wpływa na % wykrywalności przestępstw,pomaga skuteczniej poszukiwać zaginione osoby,zwiększa ogólny poziom bezpieczeństwa....tylko ta świadomość,że cały czas ktoś patrzy,ktoś może namierzyć,podsłuchać...jestem w stanie uwierzyć,że to niektórych może niepokoić.

l'enfant sauvage

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Dwusimowa nokia 108 jest bezpieczniejsza: jeden sim w jednej sieci, drugi w innej.

Jeden numer do dzwonienia, drugi do odbierania.

Ale IMEI to samo i już Cię mają.

@octavarium - masz rację. Psychopatów takie sprawy - niepokoją. Namierzanie, podsłuchiwanie, obserwowanie...Na każdym winklu i co krok - ktoś patrzy, taka jego mać:). Dałbyś spokój. Sobie, przede wszystkim. Bo skończysz, jak tu taki jeden na forum. Ten ze sztuczną żółtą laską.Baterie mu wyłączą, albo co. PS - ty naprawdę, idąc do warzywniaka - rozglądasz się bojaźliwie na boki bo - patrzą???:))) Wierz mi - mają to w dupie.

To odpowiedz mi na proste pytanie. Pozwoliłbyś na zainstalowanie kamer w swoim domu tak żeby np. różne organizacje miały wgląd w to co robisz?

To odpowiedz mi na proste pytanie. Pozwoliłbyś na zainstalowanie kamer w swoim domu tak żeby np. różne organizacje miały wgląd w to co robisz?

Oczywiście że by pozwolił. Lemingi nie mają z tym najmniejszego problemu. Tylko wolni ludzie sprzeciwiają się Wielkiemu Bratu a leming nie ma pojęcia kto to był Orwell.

f5e0ed719bd4216e25e75188aac4711d.jpg

576be31fc20dd7feba44eab5e60d5b91.jpg

"Życie bije i miażdży duszę, a sztuka przypomina ci, że w ogóle ją masz."

Stella Adler

Dlaczego, Noszowy - wpierdalasz się między wódkę a zakąskę i po chamsku odpowiadasz w moim imieniu? Otóż - nie pozwoliłbym.

Jak to - byś nie pozwolił? Przecież kochasz Wielkiego Brata! :)

4ec674a115253.jpg

"Życie bije i miażdży duszę, a sztuka przypomina ci, że w ogóle ją masz."

Stella Adler

ooooo! tu chodzi o to zdziwienie...

Minister w Niemczech zdziwił się, gdy "ktoś" rozgłosił, że kupił w kanadzie jakieś fotki.

Dzisiaj Ty, ja ministrami nie jesteśmy, ale...

Dwadzieścia lat temu wygrałem konkurs na dyrektora wielkiej firmy. Nie zostałem nim - rozpuszczono informację, że mieszkałem w budynku z portierem, co sugerowało związki z " instytucjami PRL", a to był mieszkanie służbowe Taty- strażaka.Drobna półprawda...Rada pracownicza wybrała tego drugiego, przewodniczący tej rady już dwa razy po tym fakcie wyrokami sądów został określony jako współpracownik SB.

Tacy ludzie wiedzą, co można osiągnąć okruchami informacji.

Oczywiście GPS w iphonie mam wyłączony,czy skutecznie- nie wiem. Zresztą służy on do słuchania muzyki na dobranoc po wi-fi.

Jedyjie jakis stary bez zadnych netow gpsow systemow telefon daje jakie takie bezpieczeństwo poza lokalizacja przez posiadanie sieci komórkowej

@octavarium - masz rację. Psychopatów takie sprawy - niepokoją. Namierzanie, podsłuchiwanie, obserwowanie...Na każdym winklu i co krok - ktoś patrzy, taka jego mać:). Dałbyś spokój. Sobie, przede wszystkim. Bo skończysz, jak tu taki jeden na forum. Ten ze sztuczną żółtą laską.Baterie mu wyłączą, albo co. PS - ty naprawdę, idąc do warzywniaka - rozglądasz się bojaźliwie na boki bo - patrzą???:))) Wierz mi - mają to w dupie.

Jak na zlosc psychopaci sie zabezpieczaja.... w sumie nie maja wyjścia wpadli by odrazu telefon to pierwsza rzecz jaka sie kontroluje w przypadku podejrzenia przestępstwa później pc

Psychopatów takie sprawy - niepokoją. Namierzanie, podsłuchiwanie, obserwowanie

Zaczynam się zastanawiać nad "służbową " prowokacją w twoim wykonaniu. Prowokujesz w wielu wątkach. Prowokacja to częsta metoda służb,

Teraz zastanawiają się prawnicy, czy słowa o ataku na sejm wypowiedział hobbysta- pirotechnik, czy prowokator ze służb. Przyklejanie łatki obywatelowi kojarzy się ze stalinem i mu podobnymi.

Temat jest drażliwy dla służb państwa opiekuńczego. Wręcz kochającego jak w "Kingsajzie"

Ktoś występuje w ich interesie.

a propos namierzania i podsłuchiwania . Brat matki - elektronik ( kiedyś też radioamator , zajmował się nielegalnie zdalnymi podsłuchami i przechwytywaniem sygnałow) aktualnie projektuje elektronikę do robotów przemysłowych , nie używa w ogóle komórki . Posiada jedna w samochodzie w razie wypadku . W 3 częściach : aparat , karta , bateria .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Bardzo interesujące

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytat z #18 (znowu forum daje d...)

Otóż nie tylko pozwolicie, a pozwalacie i płacicie za to ciężką kasę (TV z wbudowaną kamerą i mikrofonem - do komend głosowych i obsługi gestami.

Oczywiście ze smart TV czy z netem - tłumaczyć dalej ????)

I to już się dzieje, a nie jest to przyszłościowa teoria spiskowa

Cytat z #18 (znowu forum daje d...)

Otóż nie tylko pozwolicie, a pozwalacie i płacicie za to ciężką kasę (TV z wbudowaną kamerą i mikrofonem - do komend głosowych i obsługi gestami.

Oczywiście ze smart TV czy z netem - tłumaczyć dalej ????)

I to już się dzieje, a nie jest to przyszłościowa teoria spiskowa

Ostatnio ktos odkryl ze Koreańczycy maja potajemna funkcje wysylania informacji na swoj serwer ze smarttv z tym co ogladasz w tv jakie pliki masz na dysku usb i jakie aplikacje i co na smarttv uzywasz po odkryciu automatycznie wypuscili aktualizacje z komunikatem zaakceptowania tych działań w orzeciwnym wypadku nie odpalisz niczego... tak jak google takze w taki sposób wam montuja coraz lepsze metody inwigilacji. .. jeszcze troche i kamery mikrofony wam beda zalaczac i podsluchiwac (to nie wymysl tak będzie bo to jest tez metoda na kontrole społeczeństwa i zgarnianie kasy wiec wykorzysta sie ja jak juz wszystko będzie miala mkkrofony kamery

A propos gugle : używam przeglądarki srware iron, która nie łączy się z "centralą" i programiku ghostery. Programik ten pokazuje,że to forum skomunikowane jest z 9 "obserwatorami".

I programiku peerblock (ostatnio stał się częściowo płatny).

a propos namierzania i podsłuchiwania . Brat matki - elektronik ( kiedyś też radioamator , zajmował się nielegalnie zdalnymi podsłuchami i przechwytywaniem sygnałow) aktualnie projektuje elektronikę do robotów przemysłowych , nie używa w ogóle komórki . Posiada jedna w samochodzie w razie wypadku . W 3 częściach : aparat , karta , bateria .

No to ma niezłą jazdę,a jak żona dzwoni: kup chleb po drodze bo zapomniałam, to przez telefon satelitarny,podwójnie sklonowany i potrójnie szyfrowany?Szaleństwo.

No chyba,że kilka podsłuchów założył niewłaściwym osobom...to zrozumiem nawet,że tą elektronikę projektuje teraz gdzieś na pograniczu Surinamu i Gujany,w supertajnym ośrodku dla hakerów,którzy w ramach "odkupienia win" pracują teraz dla facetów w czarnych garniturach;)

l'enfant sauvage

Tylko wolni ludzie sprzeciwiają się Wielkiemu Bratu a leming nie ma pojęcia kto to był Orwell.

zabawne bo tego faceta mozna wodzic trzymajac jego nos w palcach albo podsuwajac lekture.Jego ego zaslania mu jego musg i nie sadze zeby to cós ktos chcial podsluchiwac..
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.