Skocz do zawartości
IGNORED

Kolmny do zestawu Denona z serii A100?

tomX80

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się odkupić od pewnej znajomej osoby zestaw DENON DCD-A100 plus DENON PMA-A100 w rozsądnej cenie. Teraz szukam kolumn. Słucham rocka. W szczególności The Beatles, Pink Floyd, Scorpions, Queen itp. Pokój to 25m2 w kwadracie, więc możliwość odległości fotela od kolumn są duuuże :)))) Chciałbym prosić o zestaw kolumn jakie warto odsłuchać? Max. 8000zł, ale nie ukrywam, że jeśli znajdą się kolumny w cenie np. 6000zł za parę, które brzmieniowo nie będą odbiegać od droższych kolumn, to chętnie odsłucham. Zaznaczam tutaj, bo wiem, że pewna część forumowiczów to sprzedawcy, a tu też wiadomo - każdy chce zarobić jak najwięcej. Aha, bo bym zapomniał - nie słucham muzyk zbyt głośno :))))

Witaj,

od razu na wstępie namawiam na odsłuchy, Tobie musi podobać się brzmienie, każdy ocenia system, kolumny subiektywnie.

Moim zdaniem bardzo dobrym rozwiązaniem do elektroniki Denon serii "100" byłyby kolumny Audio Physic Classic 20 lub jeśli budżet mógłbyś trochę zwiększyć, model Tempo 6. Taka konfiguracja zapewni Ci dynamiczny, bardzo przestrzenny, dźwięk.

Drugą propozycją, znowu niestety trochę ponad budżet, byłby zestaw Kef R700. To pięknie wyglądające, grające dynamicznie kolumny ze świetnym wypełnieniem, gęstym dźwiękiem i wybitną sceną.

Typowo rockową kolumną, którą bardzo często łączymy z wyższymi modelami Denona jest Paradigm Studio 60 v.5. To dynamiczne, koncertowe brzmienie. Podobnie najnowsza seria Focal Aria.

Przyjrzyj się moim propozycjom, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Wszystkie wymienione kolumny oraz wiele innych modeli mamy fizycznie w salonie, tak więc można spokojnie, komfortowo posłuchać, porównać w jednych warunkach, w jednej sali odsłuchowej przy dobrej kawie.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Audio Physic na 100% będą warte uwagi, jest to kolumna marka dla której ciężko będzie znaleźć coś konkurencyjnego :)

Warte uwagi będą wspomniane też przez kolegów kolumny Focal Aria, ale tu z doświadczenia mogę powiedzieć, że będziemy mieli więcej dolnego pasma co może minimalnie zagłuszać środek, a nie każdemu to odpowiada.

Mój typ to kolumny marki Usher, tańsze od Audio Physic a jakościowo nie odstają od nich. brałbym pod uwagę dwa modele:

Usher N-6361 - w przedziale podanym przez Ciebie, oraz niestety droższe ale rewelacyjnie wypadające Usher Mini One DMD. Obie te pozycje mamy w naszej sali, więc zapraszam do porównania tych produktów z innymi markami.

W naszych salach poza wspomnianymi wcześniej Usherami mamy jeszcze między innymi takie marki jak: Focal, Dali, Monitor Audio, Pradigm.

Pozdrawiam i serdecznie zapraszam. W przypadku kontaktu prosimy o powołanie się na forum.

Audio Świat

Jórskiego 56

03-593 Warszawa

[email protected]

22 747 02 90

JBL 5000Ti - 6000 (od znajomego)

JBL 250Ti 8000 (od znajomego)

JBL Ti 3000 - 4000 tez od znajomego ;)

bym jednal 5000 bo tak mowia testy stereoplay

fora mowia 250

wierzysz komu wierzsz ;)

mozna i nikomu :)

ps

przypuszczam ze 5000 bedzie łatwiej napedzic

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.