Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do 4.500 zł

Don Consigliere

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wiem że temat był przerzucany juz milion razy ale niestety nigdzie nie znalazłem tego co chciałem.

Problem wygląda następująco:

- Chciałbym kupic kino domowe 5.0 /5.1 do 4.5k zł

- posiadam pokój trochę ponad 25 m

- poza filmami lubię słuchac muzyki (hip hop , rokc troche elktroniki dlatego dobry bass nie powinnien być obcy, ale lubię tez posłuchac czasem klasyki czy jazzu dlatego środek i wysokie też powinny być na swoim miejscu)

- nie jestem audiofilem !

- filmy muzyka +/- 50/50 czasu użytkowania

- chciałbym front 3 drożny

po wstępnym researchu w oko wpadły mi:

- JBL EX 100 + yaaha RX 475

- JBL LOft + jakis amli

- Tonsil MAestro II (5.1)

- Pioneer VSX-528 528 +TAGA HARMONY 5.1

prosze o pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/109962-kino-domowe-do-4500-z%C5%82/

Witaj,

możliwych konfiguracji, spełniających Twoje wymagania jest bardzo dużo.

Z mojego doświadczenia natomiast sugerowałbym zwrócić uwagę na elektronikę Denon AVR-X2000 lub Onkyo TX-NR626. To dwa mocne i bardzo dobrze wyposażone amplitunery wielokanałowe.

W kwestii kolumn natomiast zwróciłbym uwagę na zestaw Taga Harmony Azure 5.0 Set F-80+C-40+S-40. To mocny i dynamiczny set, który powinien dobrze sprawdzić w Twoim systemie.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Większe i mocniejsze w tej samej cenie = gorsze w kwestii jakości brzmienia. Prosta zasada. Tak samo małe podstawkowe w tej samej cenie co duże podłogowe będą o klasę lepsze, jedynie słabsze w kwestii basu, mocy.

A tej drożności uczepiłeś się trochę bez sensu, nie ma zasady że trójdrożna zagra lepiej od dwu czy 2,5 drożnej. To zależy od jakości użytych głośników i konstrukcji. Ale przede wszystkim cenę określa wielkość kolumny - patrz wyżej. Chcesz największe i najmocniejsze - będą to najgorsze modele w danej cenie, jak np te wielkie Magnaty. Pomijam już totalny szrot z przypadkowych głośników, jak Voice Kraft czy Clatronic.

Gdzie to przeczytałeś że takie są lepsze? Skąd to wziąłeś?

Ok, mój błąd zakładałem że skoro kolumna jest zbudowana z 3 różnych głośników każdy dedykowany do konkretnych dźwięków zagra lepiej niż tak zbudowana z np z dwóch. A czy poza Tannoy v4 możecie polecić coś z większymi możliwościami co do basu (dla kontrastu) jutro umówiłem się na odsłuch kilku zestawów i V4 jest jednym z nich a chciałbym miec ewentualnie sensowną alternatywę.

W salonie zaproponowano mi jeszcze coś JBL studio 290 Co Wy o tym sadzicie ?

Klipsch Synergy F20, masz kontrast, Quadral 6000 też kontrastowe, choc na ampli trzeba podkrecac basy żeby zaczely grac tak jak mogą. Kolumny Medlodika, Roth seria Oli 40 (starsza), Monitor Audio Seria BX lub MR, no jest tego na prawdę wysyp na rynku.

Przed chwilą wróciłem z odsłuchu między innymi Tannoy V4 i zdecydowanie nie tego szukam. Ok kolumna jest fajna do np dobrych wokali spokojne muzyki ale średnia do moich zastosowań. Później na warsztat podpięte zostały ES 80 (lepiej ale zdecydowanie czegoś brakowało) później podpięliśmy Klipsch RF-62 II tu już było zdecydowanie lepiej. Ostatnie wpadły JBL STUDIO 290 i tu było podobnie do klipsch, delikatnie lepiej to grało. Wszystko podpinane pod denena aur-x2000.

Teraz chyba lepiej widac czego szukam. Coś w kierunku amerykańskich Klipsch albo JBL. Możecie teraz coś jeszcze zaproponować ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.