Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowy DAC (CA 640A + KEF Q1)

PanRoman

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zabieram się do kupna DACa do odtwarzania muzyki z laptopa, myślałem o tym od dłuższego czasu, a awaria odtwarzacza CD CA640C sprawiła, że zdecydowałem się ostatecznie na zakup. Obecny sprzęt to Cambridge Audio 640A + KEF Q1. Jakiego DACa z USB moglibyście polecić? Budżet, jeśli jest możliwość, najlepiej do 600zł (sprzęt używany jak najbardziej wchodzi w grę), generalnie im taniej, tym lepiej ;)

Myślałem, żeby na początek wypróbować tak budżetowe rozwiązanie jak Muse Mini DAC, jest sens, czy od razu zapomnieć o tym przedziale cenowym?

https://www.audiostereo.pl/topic/110012-bud%C5%BCetowy-dac-ca-640a-kef-q1/

Cześć,

Zabieram się do kupna DACa do odtwarzania muzyki z laptopa, myślałem o tym od dłuższego czasu, a awaria odtwarzacza CD CA640C sprawiła, że zdecydowałem się ostatecznie na zakup. Obecny sprzęt to Cambridge Audio 640A + KEF Q1. Jakiego DACa z USB moglibyście polecić? Budżet, jeśli jest możliwość, najlepiej do 600zł (sprzęt używany jak najbardziej wchodzi w grę), generalnie im taniej, tym lepiej ;)

Myślałem, żeby na początek wypróbować tak budżetowe rozwiązanie jak Muse Mini DAC, jest sens, czy od razu zapomnieć o tym przedziale cenowym?

Witaj !

Sam nie tak dawno temu miałem podobny problem. Nie ukrywam że do płyt jako nośnika mam wielki sentyment ale warunki mieszkaniowe (brak miejsca) sprawiły że postanowiłem odsprzedać część kolekcji pozostawiając sobie tylko "perełki" że tak powiem :) A resztę zgrać do FLACa i używać jako transportu netbooka. I tu pojawił się problem z wyborem DACa. Na pierwszy ogień poszedł właśnie MUSE Mini DAC. I powiem że za te pieniądze nie ma co oczekiwać, gra oczywiście. Ale nie wiele lepiej od wbudowanej karty dźwiękowej. Potem przez moje ręce przeszły jeszcze CA DAC Magic oraz Nostromo Wolf które nie do końca przypadły mi do gustu. Ostatecznie (mam nadzieję), użytkuję Beresforda TC-7520 z modem Grado-Fana i jest dobrze :) Zalerzało mi na neutralnym brzmieniu i ten DAC spełnił moje oczekiwania. Dobrze działa pod Linuxem co było dla mnie priorytetm gdyż mam uczulenie na system pana Gatesa. Tak więc lepiej troszkę dołożyć i mieć spokój...

Weź pod uwagę Audinst HUD-mx1, mieści się w budżecie, zagra bardzo dobrze no i ma zewnętrzny zasilacz :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Link do recenzji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.