Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer JBL E150 - czy to dobry wybór?

cienki1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dłuższego czasu czaje się na subwoofer do mojego zestawu kina (HK avr158 + kolumny Boston Acoustics A250/225/23). Znajomy oferuje mi swojego wysłużonego JBL E150. Cena 600zł. Jest tylko jeden problem. W trybie czuwania sub buczy..... wyczytałem ze jest to czesty problem uzytkowników. Proszę o radę..... nie wiem czy brac czy kupić nowy za 1000zł. Ale czy nowy też nie bedzie buczał?

Faktycznie mam ten subwoofer i buczy.

Niemniej jednak działa on w salonie około 20m2 i buczenia nie słyszę. Może wynikać to z trzech czynników:

- z subwoofera został zdemontowany zasilacz i zatopiony został (kilkukrotnie wykąpany) w specjalnym lakierze który uzyskałem z frimy, która zajmuje się trafami i przewijaniem silników. Przed kąpielą został on dokręcony na śrubach.

- po drugie z subwoofera korzystam tylko w kinie (filmy i koncerty) także w czasie oglądania nie ma możliwości słyszenia trafa.

- po trzecie - jak suba nie używam to i tak zawsze go wyłączam z tyłu. Po co ma nawet w trybie standby marnować energię.

Poza tym jestem z niego zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.