Skocz do zawartości
IGNORED

Szum w glosnikach .. Pomocy...

Snajpii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich...

Prosze o pomoc bo nie mogę sobie poradzić ... Posiadam sprzet audio 7.1 blue ray denon 3313ud wzmacniacz denon 1510ae i amplituner denon avr x4000... Wzmacniacz używam jako pre out... Do amplituner mam podłączone blu ray( wszystko hdmi) media player i projektor ( panasonic ae 8000u) po podłączeniu wszystkiego razem zaczyna sie szum w dwóch glosnikach stereo...wyjścia na amplitunerze hdmi out do tv i drugie do projektora... Po sprawdzeniu wszystkiego okazuje sie ze szum zaczyna sie jak podłącze projektor do hdmi out w amplitunerze...wszystkie sprzęty sa uziemiene. Podlaczylem projektor do innego gniazdka bo czytałem o pętli masy ... Nic to nie dało ... Podlaczylem projektor przez inny kabel hdmi (1m) nic to nie dało... ( podlaczylem projektor pod blu ray -szumów nie ma,) chciałbym zeby było wszystko podłączone pod amp a nie przekładać kabelki z tylu sprzętu... Czy wymiana kabla hdmi z filtrem coś pomoże? Dodam ze jak jest podłączony projektor i tv do amplitunera szum jest mniejszy po odłączeniu tv od amplitunera szum jest głośniejszy ... Dodam jeszcze ze projektor to częstotliwość 50-60hz.... Prosze o pomoc bo nie mam juz żadnych opcji do rozpatrzenia .

https://www.audiostereo.pl/topic/110062-szum-w-glosnikach-pomocy/

Mam Znakazlem problem polegał na uziemieniu... Tzn projektor był ze us i miał przejściówke i ona była walnięta .... Wymieniłem i wszystko gra jak gitara..., zamykam temat ( nie ma jak to samemu dojść co jest nie tak :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.