Skocz do zawartości
IGNORED

B&W601s3 + NAD320C i jaki CD ?

Nevton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanie pozornie głupie, ale taki właśnie mam dylemat.

Kompletuje zestaw stereo z używanych klocków. Szanse na od słuchy są nikłe bo kupuje używane klock, no i ten brak czasu....

Mam monitorki B&W 601s3 jedzie do mnie wzmacniacz NAD c320.

I teraz pojawia się problem źródła. Budrzet to około 500 PLN. Oczywiscie w grę wchodzi tylko używany.

Chcę żeby system grał raczej ciepło, relaksacyjne. Lubię żeńskie wokale, słucham jazzu i trochę rocka i bluesa. Czasem Lubie posłuchać czegoś z mocnym kopem. Audiofil ze mnie raczej no chmmmm początkujący... Lubie bardziej muzykę niż dźwięki. :-)

Myślę o CD nada ale ponoć się sypia a ja kupuje używany. Trochę mnie to odstrasza....

Zaproponujcie proszę na co zwrócić uwagę

NAD C320 to nie jest dobre wzmocnienie do bowersów.Z bardzo tanich konstrukcji dobrym rozwiązaniem wydaje się Gainclone na LM3875 i do tego Arcam Alpha CD9-w sumie to jakieś 1700PLN i masz granie do żeńskich wokali,jazzu takie jak lubisz-relaksacyjne,z dobrą barwą,przyzwoitym detalem i to na poziomie w tym budżecie zaskakująco wysokim.

Też mam B&W z tego okresu,jako,że u mnie występuje spora rotacja wzmacniaczy,to od wielu lat mam także rezerwowego Gainclone w szafie;) Powiem tak,gdyby to czarne pudełko miało lepszą dynamikę,na odrobinę tylko wyższym poziomie detaliczność to praktycznie mógłby to być podstawowy wzmacniacz w systemie.I piszę to całkiem poważnie.

l'enfant sauvage

Ja się nie gniewam,nie twierdzę,że to badziew.U mnie swego czasu grał C320 z Avance Omega 503 i podstawowym cdp Yamahy i to było przyzwoite granie,natomiast nie jestem przekonany czy to dobry partner dla bowersów.Sam ocenisz.

Jeśli mówimy o tanich playerach to polecam Arcam Alpha CD9 lub Yamahę CDX993,ale jeśli budżet masz sztywny i nie zamierzasz go przekraczać to weź coś Onkyo:7211,7511.Na tym poziomie różnice będą niewielkie,byleby był sprawny i w dobrym stanie:)

l'enfant sauvage

Onkio? Chmmm słyszałem jednego i można było się golic wysokimi tonami.... Balbym się trochę.

Jaka była reszta systemu?

Zaskakujące twierdzenie,to raczej wyrównane tonalnie odtwarzacze i uczciwe granie za niewielkie pieniądze.Aby podkreślić górę pasma z cd Onkyo w systemie to musiałby być raczej bardzo karkołomny zestaw lub po prostu kiepsko/niestarannie dobrany-ale najpewniej to nie była wina odtwarzacza.

l'enfant sauvage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.