Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel 980

gardlia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadalem Rotel RA 980 BX.

Posiadalo to pokretlo basu takze podkrecilem tu i owdzie i bylo fajnie :)

Wymienilem na Rotel rc 980 bx + rb 980 bx i brakuje mi basu :/ nie ma pokretla.

Czemu tak to zrobione jest ? Rozumiem ze audiofilskie i mam sluchac czystego nagrania bez korektora tak ?

no, ale gałem jest prościej. Sam we wzmaka wsadziłem mocny kontur taki jak w radmorze 51xx oraz korektor. 10 punktowy na filtrach biernych. Zrobiłęm tak bo regulatora barwy nie trawię za bardzo pieprzy dźwięk. Jak chce mi sie sluchac audiofilsko to przepinam na bezposrednio w stopien mocy. Tak jest dobrze o ile odpowiednio glosno. Kiedy cicho to zarzucam sobie konturka, a na hujowych płytach w ruch idzie korektor.

Rada - kup korektor.

Żaden sprzęt świata nie gra liniowo.

Liniowość jest ideałem do którego się w audiofilizmie dąży. Im bardziej dane urządzenie jest zbliżone do liniowości pasma przenoszenia - tym lepsze a więc bardziej audiofilskie.

Wprowadzanie w tor dźwiękowy urządzeń które celowo wprowadzają zakłócenia pasma przenoszenia jest w tym paradygmacie błędem.

Aczkolwiek w systemach stricte budżetowych ich stosowanie ma w/g mnie większy sens niż ciągłe wymiany kolumn i wzmacniaczy na inne tanio grające.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.