Skocz do zawartości
IGNORED

Na tył - Monitor Audio Silver 1, 2 czy może FX?

Dziobek

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam głośników na tył, mają służyć do kina(filmy) jak i muzyki(m.in. koncerty kodowane przestrzennie). Na przodzie będą im towarzyszyły podłogówki również z serii Silver. Głośniki będą stały za sofą na stojakach, nie ma możliwości ich powieszenia, więc na ścianie na pewno nie będę ich zaczepiał. Nie wiem czy Silvery 1 starczą czy może szarpnąć się na trochę większe 2ki?(niewielka różnica w cenie raczej nie ma tu znaczenia, kwestia tylko lepsze-gorsze do moich wymagań) Odkryłem na stronie Monitor Audio jeszcze coś takiego jak model FX, może będzie lepszy na tył? Nie wiem tylko czy nadaje się na stojak czy tylko do powieszenia. Poza tym to witam wszystkim, bo to mój pierwszy post na forum.

Dziob

Potwierdzam opinię mojego przedmówcy, Silver FX to kolumny do zawieszenia na ścianie.

Abym mógł zasugerować Ci wybórpomiędzy kolumnami Silver 1 i Silver 2, potrzebuję więcej informacji. Przede wszystkim podaj proszę wielkość pomieszczenia odsłuchowego, układ pomieszczenia i odsłuchu, konfigurację zestawu (przede wszystkim jaki model zastosowałeś na fronty).

Czekam na szczegóły

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzieki kolego q21, na przodzie mam 10tki, pomieszczenie mierzy 40m kw. - wysokosc pomieszczenia "standardowa". Sofa jest 4,5metra od telewizora i podlogowek, 0,5-1m za sofa postawie monitorki

To zdecydowanie namawiam na model Silver 2. Masz duże pomieszczenie oraz potężne fronty, Silver 1 miałyby problem z prawidłowym nagłośnieniem Twojego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

haha co za bzdura z "prawidlowym naglosnieniem" rownie dobrze moga Ci zaproponowac podlogowki na tyl to lepiej Ci naglosnia :)

ok do kina sprawuja sie lepiej fx jak oczywiscie ma sie je gdzie powiesic ( wiem ,bo temat przerabialem) w Twoim przypadku jak maja byc na stojakach to same jedynki Ci wystarcza no,ale jak cena ani co wazniejsze wielkosc nie gra dla ciebie roli to biez 2ki. pozdro

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

haha co za bzdura z "prawidlowym naglosnieniem" rownie dobrze moga Ci zaproponowac podlogowki na tyl to lepiej Ci naglosnia :)

ok do kina sprawuja sie lepiej fx jak oczywiscie ma sie je gdzie powiesic ( wiem ,bo temat przerabialem) w Twoim przypadku jak maja byc na stojakach to same jedynki Ci wystarcza no,ale jak cena ani co wazniejsze wielkosc nie gra dla ciebie roli to biez 2ki. pozdro

Niewatpliwie racji jest w tym co napisales..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Jak masz zamiar słuchać szelestów czy pseudo efektów w filmach to wystarcza na tył byle jakie głośniki .

Jeżeli natomiast będziesz słuchał muzyki wielokanałowej ,gdzie jest nagrana z reguły oddzielna ścieżka

dzwiękowa to im lepsze kolumny tylne, tym więcej coś tam usłyszysz :-)

Jeżeli natomiast będziesz słuchał muzyki wielokanałowej ,gdzie jest nagrana z reguły oddzielna ścieżka

dzwiękowa to im lepsze kolumny tylne, tym więcej coś tam usłyszysz :-)

Nie "z reguły odzielna ścieżka dźwiękowa" lecz z definicji 5 równoprawnych kanałów głównych (+LFE). Powtarzam do znudzenia, że dla muzyki wielokanałowej na tyle powinny być takie same kolumny jak na przodzie. Nie "im lepsze tym lepiej". Takie same.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.