Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki AUDEZE LCD-2 - czy warte ceny? opinie?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebowałbym porady. Czy te słuchawki są tak dobre jak o nich piszą? Jak realnie lepsze od poziomu "budżetowego" (obecnie) jak Beyer dt800 czy sennki hd650? czy lepsze od poziomu Beyerów t1 albo sennków hd800? jak graja na tle np Grado gs1000i?

na head-fi.org bardzo chwalą, firma nie wyrabia z produkcją.. ale jaka jest Wasza opinia, z czym dobrze zagrają, czy moga być w miarę docelowymi słuchawkami - w koncu cena second hand jest bardzo powazna bo ponad 3tys...

obecnie mam wzmak słuchawkowy Dubiela oraz drugi - amerykanski Melos....

A jakiego brzmienia szukasz? GS1000 to słuchawki bardzo jasne, LCD-2 to ich przeciwieństwo, zdecydowanie ciemne przesunięte w kierunku basu.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Potrzebowałbym porady. Czy te słuchawki są tak dobre jak o nich piszą? Jak realnie lepsze od poziomu "budżetowego" (obecnie) jak Beyer dt800 czy sennki hd650? czy lepsze od poziomu Beyerów t1 albo sennków hd800? jak graja na tle np Grado gs1000i?

na head-fi.org bardzo chwalą, firma nie wyrabia z produkcją.. ale jaka jest Wasza opinia, z czym dobrze zagrają, czy moga być w miarę docelowymi słuchawkami - w koncu cena second hand jest bardzo powazna bo ponad 3tys...

obecnie mam wzmak słuchawkowy Dubiela oraz drugi - amerykanski Melos....

Pytasz : "czy te słuchawki są dobre jak o nich piszą ?" , to wszystko zależy od preferencji słuchacza .

Na pewno są to dla wielu "słuchawkowców" słuchawki o specyficznym graniu , mające nic wspólnego z resztą słuchawek będących obecnie dostępne na rynku.

Użytkuje je już od ponad roku i też stałem przed takim samym dylematem co Ty . Kupiłem je prawie w ciemno , pisze prawie , ponieważ nie były poprzedzone wielogodzinnym odsłuchem i nie wszędzie były one wygrzane tam gdzie je słuchałem .

Tak jak kolega wyżej napisał , grają po tej ciemnej stronie niż grado .Są to słuchawki , nazwał bym "intymne" o bardzo dużym wypełnieniu , rysowane grubą kreską , liniowe , z bardzo dobrym basem ale pozbawione lekko najwyższej góry . Mozna na nich słuchac bardzo długo bez żadnego zmęczenia .Jedyna bolączką ich jest to ,że są trochę ciężkie i trzeba się do nich przyzwyczaic.Po przejściu z zestawu kolumnowego nie miałem żadnego dyskomfortu słuchania na nich , natomiast jak zakładam na uszy słuchawki takie jak bayery ,grado i inne , te z wyższej półki , mam wrażenie , że graja dla mnie za jasno.Jeżeli szukasz fajerwerków , to w nich nie znajdziesz .Dla mnie słuchanie na nich sprawia przeogromną frajdę relaksowania się . Poza tym ze słuchawkami jak z kolumnami , trudno doradzic bez odsłuchu .

Dodam ,że kiedy nosiłem się z zakupem , rozmawiałem z posiadaczami audeze , którzy byli właśnie kiedyś użytkownikami słuchawek takich jak wymieniłeś i nie żałują decyzji . Ale Oni przed ostateczną decyzją zakupu poprzedzili odsłuchami .

Grado GS1000 i GS1000i miałem. Za każdym razem na początku euforia ale potem sprzedaz gdyż słuchanie na nich było super tylko na niskich/średnich poziomach głośności. No LedZeppelin ciężko na low volume słuchać, a GS1000/i po podkręceniu gałki po prostu denerwowały, kłuły - zresztą jest to dość znane zjawisko i wprost odwzorowuje ich charakterystykę. AKG K701 i Q701 było dla mnie OK, ale po jakimś czasie denerwowała mnie ich hmm... brak magii i wciągania do zabawy ;). Beyery sa OK, liniowe. Sennki - HD600 dla mnie sucho, HD650 za ciemno i ciepło... więc może Audeze to sensowna droga..... fajerwerków nie słucham, nie zależy mi na nadmiernej analityczności - ale nie chciałbym jakiegoś zamulenia czy zatarcia szczegółow - np. na płycie soundtrack z filmu "DaVinci Code" muzyka Zimmera jest taki kawałek nr 5 i tam w polowie utworu w tle w lekim rozmyciu słychać chór męski, śpiewa jedno słowo i w zalezności od sprzętu albo słychać dobrze i wyraźnie albo tak "mgliście"... wolę w kierunku "wyraźnie" a nie "mgliście z domysłem" ;)

Jeśli jesteś fanem głośnego dynamicznego grania z neutralnością i kulturą to znaczy, że powinieneś zapoznać się z ofertą HiFiMANa

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Audeze to słuchawki równe, z dociążonym bardzo spójnym dźwiękiem, świetnym basem. Są to jednak słuchawki, które mają ogromne wymagania w kwestii całego toru audio, tak więc zdecydowanie przed zakupem namawiam na odsłuchy. Nikt Ci nie doradzi poprzez forum, czy to jest dobry wybór.

Audeze w najbliższym czasie będzie oficjalnie dostępne w Polsce, także w naszym salonie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Kiedy swoje poszukiwania poczyniłem ,miałem wtedy akg K701 i to z nimi jeżdziłem na odsłuchy porównawcze . To jedne z lepszych słuchawek , które najbardziej przypadły mi do gustu .Lubie je za tą ich liniowośc i przeogromną przestrzennośc .

Ze wszystkich słuchawek z recenzji , które przeczytałem , wyłonił się faworyt -PS1000 Grado , tylko kiedy je posłuchałem , były dla mnie największą porażką i rozczarowaniem. Myślałem ,że mi głowę rozsadzi i ten dżwięk , jakby z rury od odkurzacza się wydobywał .Nie przypadły mi do gustu.

Audeze potrzebują dobrze grającego żródła i wzmacniacza. To będzie między innymi kluczowym sukcesem do tego , czy te słuchawki będą Cię angażowac czy tez nudzic w muzyce. Słyszałem je z Schiitem Lyrem i z dedykowanym dakiem i nie było to połączenie dla mnie szczęśliwe.

Sam wzmacniacz jest ok , ale chyba za ciepły do Audeze .Najbardziej sprawdził się heed canalot , choc z Black Pearlem też było bardzo dobrze.Gdyby niestrawny dla mnie dizajn , zapewne to on byłby faworytem .

<br />Audeze w najbliższym czasie będzie oficjalnie dostępne w Polsce, także w naszym salonie. <br />

Super!!! Tylko dlaczego tak póżno ?

Audeze to słuchawki równe, z dociążonym bardzo spójnym dźwiękiem, świetnym basem. Są to jednak słuchawki, które mają ogromne wymagania w kwestii całego toru audio, tak więc zdecydowanie przed zakupem namawiam na odsłuchy. Nikt Ci nie doradzi poprzez forum, czy to jest dobry wybór.

Audeze w najbliższym czasie będzie oficjalnie dostępne w Polsce, także w naszym salonie.

a ile mniej więcej będą LCD-2 kosztować w polskiej dystrybucji z gwarancją?

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

a ile mniej więcej będą LCD-2 kosztować w polskiej dystrybucji z gwarancją?

Za dużo, by je kupic w Polsce :(

http://www.ceneo.pl/Sluchawki;szukaj-audeze+lcd2?se=nBQGxLulH8YPQEbEEfVXXMsuYNmaiX-8&gclid=CMCh4o2wgL0CFQkUwwod-lMAtA

Za tą cenę można już miec LCD3.

Za nowe to cena jak cena - w standardzie cen w Polsce dla drogich słuchawek. Skoro w USA cena ok 1000usd plus shipping plus potencjalnie kosztowna rozmowa z celnikiem w Polsce i okaże się że mozna mieć w tej same cenie nowe z USA bez gwarancji... to aż taka tragedia chyba nie jest?... przebitki na innych markach są bardziej dziwne chyba....

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Każde słuchawki wychodzące z firmy Audeze mają swój indywidualny numer seryjny nalepiony na wewnętrznej lewej stronie pałąka i indywidualny wykres, na którym jest zaznaczona data produkcji .Od tej daty między innymi jest naliczany czas gwarancji .I obojętnie czy mieszkasz w Polsce czy w Uzbekistanie jak się coś stanie wysyłasz a Oni bez problemu realizują reklamacje .Musisz tylko doliczyc koszt przesyłki.

Czy warto korzystać z opcji symetrycznego sygnału do tych słuchawek (vide kabelek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )?

Czy warto korzystać z przejściówki do normalnego jacka (jak w zestawie) w połaczeniu nawet z niesymetrycznym standardowym wzmakiem słuchawkowym czy też taka zabawa w xlr ma sens tylko gdy sam wzmak podaje sygnał symetrycznie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Jak nie sprawdzisz , nie będziesz wiedział . Osobiście nie sprawdzałem , nie miałem takiej potrzeby.Wszystkie wzmacniacze , które sprawdzałem , były z wejściem jack 6,3.

Słuchawki słucham od soboty. Zajefajne granie, no ale za taką cenę nowych czy second hand to lipy być nie może. I rzeczywiście - Audeze uznaje gwarancję na bazie numeru seryjnego, nie trzeba rachunku, trzeba je tylko zarejestrować, grzecznie i szybko mi odpisali. Co więcej - zapytałem jak dostać zapasowe materiały (specjalne taśmy klejące) do wymiany padów na skórzane i bez problemu wysylają free of charge do mnie do Warszawy. Porządny customer service, jestem pod wrażeniem.

Trochę zastanawiam się nad doborem wzmaka docelowego do tych LCD2 - czy ktoś słuchał ich z mocną lampą (np. Little Dot mk6)? a w trybie zbalnsowanym?

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Dobrze , że Ci się spodobały :) W przeciwnym razie pewnie głowę byś mi urwał :(

O rzetelności firmy sam doświadczyłem , także to , że nie ma jeszcze Polskiego Dystrybutora , spokojnie można ściągac bez żadnych obaw,i to za rozsądną cenę :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.