Skocz do zawartości
IGNORED

dysk sieciowy + odtwarzacz strumieniowy

loopic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar kupić dokupić do mojego DACA odtwarzacz strumieniowy, do którego muzyka byłaby przesyłana z dysku sieciowego NAS.

Jako kompletny laik w sprawach związanych z komputerami i konfiguracją sieci mam pytania:

1. w jaki sposób powinno się optymalnie połączyć odtwarzacz strumieniowy z dyskiem sieciowym i modemem? Prosiłbym o wyjaśnienie co z czym i w jaki sposób łączyć (dysk sieciowy z modemem kablem ethernet, a odtwarzacz strumieniowy z dyskiem sieciowym, czy również z modemem?) Dodam, że mam w domu modem bezprzewodowy Netii.

2. czy można przesyłać pliki 24/192 z dysku sieciowego do odtwarzacza przez wifi (rozważam zakup odtwarzacza z adapterem wifi)?

3. jaki ewentualnie dysk sieciowy rozważać w kwocie do 300-400 zł?

Z góry dziękuję za pomoc.

pozdr

Sprawa jest bajeczna prosta kupujesz Nasa np. WD MyCloud (499zł za 2T) podpinasz go do routere kablem ethernet dalej postepujesz zgodnie z instrukcją obsługi Nasa czyli robisz instalacje oprogramowania dla nasa ściga oprogramowanie ze strony instalujesz czytacz instrukcje obsługi robisz drobną konfiguracje i już koniec mnie zajęło to ok. 1h. Otwarzacz plików łączysz routerem albo poprzez wifi albo kablem ethernet (jak ci pasuje)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.