Jump to content
IGNORED

Kolce, podkładki, cokoły i inne

MMAchu

Recommended Posts

Zamówiłem zestaw 5.0 Monitor Audio Silver (10 + Centre + 2), teraz muszę pomyśleć jak to wszystko rozstawić z użyciem cokołów marmurowych. Tutaj prosiłbym o jakieś wskazówki i nakierowanie mojej koncepcji na właściwy tor, otóż planowałem:

Fronty: KOLUMNA --> pod kolumną KOLCE --> pod kolcam PODKŁADKI VAP Pi 24 (może polecacie coś innego/tańszego ze stali i gumowym spodem tak jak te?) --> pod podkładkami z gumowym spodem dopiero MARMUROWY COKOŁ (jakie rozmiary powinien mieć, grubość, wielkość?) --> pod marmurową płytą jakieś ŁATY Z FILCU DO MEBLI LUB CIENKIE GUMOWE KRĄŻKI W ROGACH --> Panele/podłoga.

Czy dobrze to wymyśliłem i czy między podłogą a marmurem filc/gumowe krążki sprawdzą się czy jednak nic nie dawać?

Idąc dalej tym tropem...

Monitorki na tył: KOLUMNA --> KOLCE/GUMOWE STOŻKI (nie wiem czy jest sens coś dawać między kolumnę a stand, jeśli tak to chciałbym coś czego nie musiałbym wkręcać lub przyklejać na stałe do monitorków) --> stalowy STAND firmy VAP z serii KT --> KOLCE --> PODKŁADKI VAP Pi 24 (jak przy frontach) --> MARMUROWY COKOŁ --> ŁATY Z FILCU DO MEBLI LUB CIENKIE GUMOWE KRĄŻKI W ROGACH --> Panele/podłoga.

Centralny:

KOLUMNA --> KOLCE/GUMOWE STOŻKI (takie jak między tylnym monitorem a standem VAP) --> PODKŁADKI VAP Pi 24 --> mała MARMUROWA PŁYTA --> ŁATY Z FILCU DO MEBLI LUB CIENKIE GUMOWE KRĄŻKI W ROGACH --> Szafka RTV

Tak mniej więcej wygląda cały mój koncept, w przyszłości przyjdzie do tego jeszcze wszystkiego subwoofer.

Prosiłbym o WSZELKIE rady, czyli: czy standy VAP i podkładki (DROGIE!) z tej firmy to dobry pomysł, czy między monitorem a standem powinienem użyć kolców lub czegokolwiek aby kolumna nie stała bezpośrednio na blaszanym standzie, czy pod marmurem a podłogą/szafką RTV powinienem zastosować coś właśnie w stylu opisanych filcowych/gumowych krążków... itp.

Marmur zamiast granitu został wybrany celowo - kolumny są białe jak i cały salon wraz z meblami.

Mam nadzieję, że dość jasno to wszystko opisałem. Pozdrawiam!

.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapomniałeś o podstawkach pod kable głośnikowe.

nie wiem kolego czy dobrze odebrałem to jako ironię ale również duży nacisk przy moim pomysle nalozylem na aspekt wizualny. Także liczę raczej na poważne odpowiedzi niż satyrę... Pozdrawiam :-)

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.