Skocz do zawartości
IGNORED

Kolce, podkładki, cokoły i inne

MMAchu

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem zestaw 5.0 Monitor Audio Silver (10 + Centre + 2), teraz muszę pomyśleć jak to wszystko rozstawić z użyciem cokołów marmurowych. Tutaj prosiłbym o jakieś wskazówki i nakierowanie mojej koncepcji na właściwy tor, otóż planowałem:

Fronty: KOLUMNA --> pod kolumną KOLCE --> pod kolcam PODKŁADKI VAP Pi 24 (może polecacie coś innego/tańszego ze stali i gumowym spodem tak jak te?) --> pod podkładkami z gumowym spodem dopiero MARMUROWY COKOŁ (jakie rozmiary powinien mieć, grubość, wielkość?) --> pod marmurową płytą jakieś ŁATY Z FILCU DO MEBLI LUB CIENKIE GUMOWE KRĄŻKI W ROGACH --> Panele/podłoga.

Czy dobrze to wymyśliłem i czy między podłogą a marmurem filc/gumowe krążki sprawdzą się czy jednak nic nie dawać?

Idąc dalej tym tropem...

Monitorki na tył: KOLUMNA --> KOLCE/GUMOWE STOŻKI (nie wiem czy jest sens coś dawać między kolumnę a stand, jeśli tak to chciałbym coś czego nie musiałbym wkręcać lub przyklejać na stałe do monitorków) --> stalowy STAND firmy VAP z serii KT --> KOLCE --> PODKŁADKI VAP Pi 24 (jak przy frontach) --> MARMUROWY COKOŁ --> ŁATY Z FILCU DO MEBLI LUB CIENKIE GUMOWE KRĄŻKI W ROGACH --> Panele/podłoga.

Centralny:

KOLUMNA --> KOLCE/GUMOWE STOŻKI (takie jak między tylnym monitorem a standem VAP) --> PODKŁADKI VAP Pi 24 --> mała MARMUROWA PŁYTA --> ŁATY Z FILCU DO MEBLI LUB CIENKIE GUMOWE KRĄŻKI W ROGACH --> Szafka RTV

Tak mniej więcej wygląda cały mój koncept, w przyszłości przyjdzie do tego jeszcze wszystkiego subwoofer.

Prosiłbym o WSZELKIE rady, czyli: czy standy VAP i podkładki (DROGIE!) z tej firmy to dobry pomysł, czy między monitorem a standem powinienem użyć kolców lub czegokolwiek aby kolumna nie stała bezpośrednio na blaszanym standzie, czy pod marmurem a podłogą/szafką RTV powinienem zastosować coś właśnie w stylu opisanych filcowych/gumowych krążków... itp.

Marmur zamiast granitu został wybrany celowo - kolumny są białe jak i cały salon wraz z meblami.

Mam nadzieję, że dość jasno to wszystko opisałem. Pozdrawiam!

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.