Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor do małego pokoju kinowego

szejk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przymierzam się do kupna projektora, który wisieć będzie w pełni zaciemnionym i przystosowanym pokoju (20m^2 - 5mx4m).

Ważne, żeby odtwarzał 3D.

Ekran będę próbował sam zmontować, ramowy, na stałe podwieszony. Jakieś 110 cali.

Zastanawiam się nad trochę budżetowymi maszynkami, bo chciałbym zobaczyć jak to na początku wyjdzie, a kasa przyda się tez do adaptacji pomieszczenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tanie okulary)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jaki ekran do takiego pomieszczenia? Chodzi mi o kolor/gain? Można pogodzić jeden ekran do 2D i 3D? Mowa o warunkach w pełni ciemnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie polecam Benq 1400 , bo mam właśnie taki :)

Już na ustawieniach fabrycznych jest bardzo dobrze skalibrowany , gorzej w 3d . Ale po kalibracji - bajka .

Zalecane są inne ekrany do 2D , a inne do 3D . Szary do 2D i biały do 3D .

Sam wybrałem szary 09 gain z Adeo . Sądzę , że i tak więcej będzie projekcji 2D .

Zawsze można dokupić same płutno . Koszt około 800-1000 zł , w zależności od wymiaru .

Miłego dnia .

Maciej

Z drugiej strony lepszy argument "Mam taki jestem zadowlony to kup i Ty" niż: Czytałem recencję (sponsorwaną) że Projektor X jest lepszy. Albo "Poelcam Ci projektor X chociaż go na oczy nie widziałem ale ludzie polecają". Albo w prasie było porównanie (sponsorowane) i pisali że projektor X jest genialny.

A ode mnie rada: Poczytaj żebyś sam doszedł na co zwrócić uwagę, co Ci może być potrzebne itp. , wybierz 2-3 modele, pojedź do sprzedawcy z salką do testowania, wybierz sam i kup.

Panowie, a tak czysto teoretycznie (choć całkiem możliwe), gdybym dołożył te 3/4k, to lepszy byłby taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy Optoma HD83?

Przypominam, że mówimy o świeceniu w warunkach pełnego zaciemnienia, gdzie podejrzewam, że nawet te tańsze projektory by sobie jakoś radziły, ale czasem lubię dołożyć więcej i mieć pewniejszy sprzęt.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.