Skocz do zawartości
IGNORED

SONY CDP-X779ES czy KENWOOD DP-8020

tommax5

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zbudować zestaw i zastanawia się nad tymi CD, oczywiście znany jest mi problem z laserami , dlatego proszę o opis jakości brzmienia tych modeli, ewentualne różnice.

Wzmacniacz który posiadam to Sony TA-F770ES, kolumny prawdopodobnie coś z podłogowych KEF-a...?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/110417-sony-cdp-x779es-czy-kenwood-dp-8020/

Hej mam ponad 30-letnią toshiba xr z 90 player odtwarza płyty bez problemu - sugerowałbym kenwooda :)

Laser po tygodniu nie pada od tak - jak masz możliwość to podpytaj jak wygląda sprawa z odtwarzaniem płyt itp.

Laser do DP-8020:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to masz zwycięzcę. Kenwood 8020 - miałem i dobrze go wspominam. Bardzo zrównoważone, detaliczne i pełne szczegółów brzmienie. Dźwięk przyjazny. Sprzedałem go (wtedy nie było do niego laserów) bo scenę dźwiękową buduje za linią kolumn i jest ona nawet nieco "pomniejszona". Ja między kolumnami mam okno, a pod oknem kaloryfer. Na tym Kenwoodzie orkiestra symfoniczna grała mi "za tym kaloryferem", co jednak wyprowadzało mnie trochę z równowagi. Ja lubię scenę dużą i pierwszy plan musi być przed linią kolumn. Ale wiem że taka prezentacja też ma swoich zwolenników. Scena była szeroka i na boki i wgłąb, tylko nie do przodu.

Sony ma już normalnych rozmiarów scenę i na pewno nie gorszy dźwięk - ale nie ma lasera (chyba że Ci disko coś znajdzie ... ja mam alergię na brak laserów).

bo?

Bo ich żywot dobiega już końca, dobiegł w X555ES jak i w X707ES. I nie była to przyczyna servo czy coś z tych rzeczy, po prostu laser.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

80% laserów popularnie zwanych kss-ami jest ciągle dostępna i chodzi w ponad połowie odtwarzaczy CD np. wspomniany tutaj wcześniej Kenwood DP-8020 więc pisanie "nie pakuj się w żadne KSS'y" jest mocno... niezrozumiałe.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.