Jump to content
IGNORED

M2Tech Evo Clock + EVO USB/SPDIF + EVO Supply

daru0105

Recommended Posts

Koledzy,proszę o wsparcie na temat tego zegara.

Nabyłem cały set Evo,wcześniej jechałem na samym przetworniku.

A więc do rzeczy...co się dzieje z wychodzącym plikiem muzycznym z konwertera,gdy ustawimy na przełączniku w zegarze "WCLK OUT SELECT" i "MCLK" inną częstotliwość próbkowania niż zapisany na dysku plik posiada.

Np:włączam plik z PC - 88,2 /24 a na przełączniku zegara mam ustawione 44,1k i na MCLK 24,576 MHz.i na odwrót plik leci o próbkowaniu CD a ustawie w zegarze np.192 kHz a na MCLK jeszcze inaczej czyli 22,5792Mhz.

A więc ustawienia nieprawidłowe.Muzyka i tak gra.Jakie próbkowanie ma wtedy plik wyjściowy z konwertera po SPDIF?

Niestety mój forumowy dac DIY na AD1865 nie ma wskaźnika odczytanego próbkowania.

Nie wnikamy teraz w jakość dźwięku.

I po kiego grzyba mi te częstotliwości 5,6488M/6,144 Mhz i wyżej na WCLK SELECT?

PS :)

Gdzie mógłbym nabyć wtyczkę do EVO SUPPLY zasilającą Clocka i przetwornik-OUT1 i OUT 2?

Zrobiłbym sobie sam kabelek i to porządniejszy niż ten w zestawie a mam i tak tylko jeden.

Pozdrawiam

Darek

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Do współpracy z HiFace EVO jest przeznaczone WYJSCIE oznaczone MLCK OUT. Po połączeniu dostarczony kablem HiFace EVO z EVO Clockiem zewnętrzny zegar taktuje plik. Aby sprawdzić nausznie jak to działa wystarczy ,że podasz z komputera na HiFace EVO plik 44/16 a potem 96/24 lub 192/24. Usłyszysz różnicę , zapewniam. Przełącznik hebelkowy 22,5792 / 24,576 w pozycji górnej będzie obsługiwał wielokrotności 22,5792 ( 44,1 ; 88,2 ; 176,4) a w pozycji dolnej wielokrotności 24,576 ( 48 ; 96 , 192 ). Reasumując do współpracy z HiFace Evo wystarczy jedynie w/w hebelek.

Wyjscie WLCK OUT oraz pokrętło na froncie służy do współpracy z INNYMI niż HiFace EVO urządzeniami ale dysponującymi WEJŚCIEM na sygnał zegara WLCK. Wówczas aby ustawić żądaną częstotliwość próbkowania trzeba używać zarówno pokrętła jak i w/w przełącznika hebelkowego.

pozdrawiam

Koledzy,proszę o wsparcie na temat tego zegara.

Nabyłem cały set Evo,wcześniej jechałem na samym przetworniku.

A więc do rzeczy...co się dzieje z wychodzącym plikiem muzycznym z konwertera,gdy ustawimy na przełączniku w zegarze "WCLK OUT SELECT" i "MCLK" inną częstotliwość próbkowania niż zapisany na dysku plik posiada.

Np:włączam plik z PC - 88,2 /24 a na przełączniku zegara mam ustawione 44,1k i na MCLK 24,576 MHz.i na odwrót plik leci o próbkowaniu CD a ustawie w zegarze np.192 kHz a na MCLK jeszcze inaczej czyli 22,5792Mhz.

A więc ustawienia nieprawidłowe.Muzyka i tak gra.Jakie próbkowanie ma wtedy plik wyjściowy z konwertera po SPDIF?

Niestety mój forumowy dac DIY na AD1865 nie ma wskaźnika odczytanego próbkowania.

Nie wnikamy teraz w jakość dźwięku.

I po kiego grzyba mi te częstotliwości 5,6488M/6,144 Mhz i wyżej na WCLK SELECT?

PS :)

Gdzie mógłbym nabyć wtyczkę do EVO SUPPLY zasilającą Clocka i przetwornik-OUT1 i OUT 2?

Zrobiłbym sobie sam kabelek i to porządniejszy niż ten w zestawie a mam i tak tylko jeden.

Pozdrawiam

Darek

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.