Skocz do zawartości
IGNORED

M2Tech Evo Clock + EVO USB/SPDIF + EVO Supply

daru0105

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,proszę o wsparcie na temat tego zegara.

Nabyłem cały set Evo,wcześniej jechałem na samym przetworniku.

A więc do rzeczy...co się dzieje z wychodzącym plikiem muzycznym z konwertera,gdy ustawimy na przełączniku w zegarze "WCLK OUT SELECT" i "MCLK" inną częstotliwość próbkowania niż zapisany na dysku plik posiada.

Np:włączam plik z PC - 88,2 /24 a na przełączniku zegara mam ustawione 44,1k i na MCLK 24,576 MHz.i na odwrót plik leci o próbkowaniu CD a ustawie w zegarze np.192 kHz a na MCLK jeszcze inaczej czyli 22,5792Mhz.

A więc ustawienia nieprawidłowe.Muzyka i tak gra.Jakie próbkowanie ma wtedy plik wyjściowy z konwertera po SPDIF?

Niestety mój forumowy dac DIY na AD1865 nie ma wskaźnika odczytanego próbkowania.

Nie wnikamy teraz w jakość dźwięku.

I po kiego grzyba mi te częstotliwości 5,6488M/6,144 Mhz i wyżej na WCLK SELECT?

PS :)

Gdzie mógłbym nabyć wtyczkę do EVO SUPPLY zasilającą Clocka i przetwornik-OUT1 i OUT 2?

Zrobiłbym sobie sam kabelek i to porządniejszy niż ten w zestawie a mam i tak tylko jeden.

Pozdrawiam

Darek

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Do współpracy z HiFace EVO jest przeznaczone WYJSCIE oznaczone MLCK OUT. Po połączeniu dostarczony kablem HiFace EVO z EVO Clockiem zewnętrzny zegar taktuje plik. Aby sprawdzić nausznie jak to działa wystarczy ,że podasz z komputera na HiFace EVO plik 44/16 a potem 96/24 lub 192/24. Usłyszysz różnicę , zapewniam. Przełącznik hebelkowy 22,5792 / 24,576 w pozycji górnej będzie obsługiwał wielokrotności 22,5792 ( 44,1 ; 88,2 ; 176,4) a w pozycji dolnej wielokrotności 24,576 ( 48 ; 96 , 192 ). Reasumując do współpracy z HiFace Evo wystarczy jedynie w/w hebelek.

Wyjscie WLCK OUT oraz pokrętło na froncie służy do współpracy z INNYMI niż HiFace EVO urządzeniami ale dysponującymi WEJŚCIEM na sygnał zegara WLCK. Wówczas aby ustawić żądaną częstotliwość próbkowania trzeba używać zarówno pokrętła jak i w/w przełącznika hebelkowego.

pozdrawiam

Koledzy,proszę o wsparcie na temat tego zegara.

Nabyłem cały set Evo,wcześniej jechałem na samym przetworniku.

A więc do rzeczy...co się dzieje z wychodzącym plikiem muzycznym z konwertera,gdy ustawimy na przełączniku w zegarze "WCLK OUT SELECT" i "MCLK" inną częstotliwość próbkowania niż zapisany na dysku plik posiada.

Np:włączam plik z PC - 88,2 /24 a na przełączniku zegara mam ustawione 44,1k i na MCLK 24,576 MHz.i na odwrót plik leci o próbkowaniu CD a ustawie w zegarze np.192 kHz a na MCLK jeszcze inaczej czyli 22,5792Mhz.

A więc ustawienia nieprawidłowe.Muzyka i tak gra.Jakie próbkowanie ma wtedy plik wyjściowy z konwertera po SPDIF?

Niestety mój forumowy dac DIY na AD1865 nie ma wskaźnika odczytanego próbkowania.

Nie wnikamy teraz w jakość dźwięku.

I po kiego grzyba mi te częstotliwości 5,6488M/6,144 Mhz i wyżej na WCLK SELECT?

PS :)

Gdzie mógłbym nabyć wtyczkę do EVO SUPPLY zasilającą Clocka i przetwornik-OUT1 i OUT 2?

Zrobiłbym sobie sam kabelek i to porządniejszy niż ten w zestawie a mam i tak tylko jeden.

Pozdrawiam

Darek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.