Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór amlitunera KD i wzmacniacza stereo do Tonsil Maestro II 1800 za 6tyś.

dorhen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów, podobnie jak większość nowych na forum proszę o profesjonalną poradę.

Chciałbym zacząć troszkę od innej strony, tzn. co w temacie mogę dopasować do zestawu kolumn Tonsil Maestro II 180 + central i satelitki z tej samej linii. Co będzie dobrze z tym zestawem współpracowało. Inna sprawa, to czy takie podejście w ogóle ma sens. Jeśli nie to proszę o wyprostowanie mojego myślenia.

Z góry przepraszam za brak profesjonalnego podejścia i tym bardziej ignorancję w zaawansowanej terminologii. Przeszedłem przez etapy młodzieńczej fascynacji muzyką lat 80 i 90. Dalej lubię posłuchać dobrej muzyki, zwłaszcza U2, Dire Straits, Midnight Oil, Skorpions itp... Lubię posłuchać bluesa, jazzu oraz nnie stronię od nowości popu.

Wychowałem się na Tonsilach i z sentymentu oraz po konkurencyjnych cenach, kilka lat temu nabyłem Maestro II 180. Z czasem zafascynowany możliwościami kina domowego przerzuciłem się na amplitunery KD. Małe dzieci w domu, to i muzyka po cichu i coraz rzadziej. Ten etap już za mną i chcę trochę odbudować dawne zainteresowania. Pokój do nagłośnienia to 6x4, kolumny jw.

A konkretnie, ten zestaw kolumn grał z podstawowymi budżetowymi amplitunerami Yamahy. Nie dość, że marne KD to i beznadziejne stereo. Rozumiem, że wyższe modele będą grać lepiej. Dawny Techniks był o niebo lepszy w muzyce. Myślałem, że jak zainwestuję ok 5k w amplituner KD, to i muzyka będzie na moich tonsilach ok. Dużo wertowałem tematy i wszyscy polecacie, że zdecydowanie należy rozdzielić te funkcje.

• Czy w ogóle pozostawić moje tonsile, czy warto w ten sposób myśleć? (słyszałem też dobre o nich opinie, na ile są wiarygodne).
  • Jeśli tak, to jaki sprzęt będzie dobrze z nimi grał w stereo i w kinie?
  • Jakie elementy połączyć aby dobrze ze sobą współpracowały i kolumny to przetworzyły? Pewnie wolałbym już tego samego producenta, dla łatwości obsługi i wizualnego efektu... W grę wchodzi również odtwarzacz Bluray, który będzie na podobnym poziomie.

Problemem jest brak możliwości odsłuchania wielu komponentów w jednym miejscu. Nie mogę zanieść kolumn do sklepu... Jak je porównać?

Myślałem o ampli KD z wyjściem pre out:

• Denon AVR-X3000 lub
  • Marantz SR-6007 lub nowszy (5008) lub
  • Onkyo TX-NR828.

Czy te amplitunery dobrze będą grać z Tonsilami Maestro?

Jeśli któryś tak, to co do niego spasować w stereo i jaki Blurey.

Wyczytałem, że Marantz jest lepszy do muzyki, Denon to teraz prawie to samo, a Onkyo zalicza wpadki z usterkami...

Razem sukcesywnie chciałbym przeznaczyć 8-10tyś.

Bardzo proszę o Wasze sugestie i Wasze prywatne opinie w temacie.

Pozdrawiam

Witaj,

jeśli szukasz rozwiązania uniwersalnego, które pozwoli Ci na dobry odsłuch stereo oraz możliwość odsłuchu wielokanałowego, niestety masz do zmiany wszystko. Jeśli chcesz zrobić to w kilku etapach, moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest najpierw zakup dobrego amplitunera wielokanałowego, koniecznie wyposażonego w wyjście pre-out. Moim zdaniem najlepiej sprawdziłby się Marantz SR 5008. Drugim etapem jest wymiana kolumn przednich na coś znacznie lepszego, typowo pod kątem dobrego stereo oraz ewentualnie dobranie pozostałych kanałów. Na koniec warto pomyśleć o dobrej końcówce mocy.

Drugą opcją, szczególnie jeśli zależy Ci na lepszym stereo, jest zakup klasycznego systemu dwukanałowego. Za kwotę 8-10 tys. zł. możesz kupić bardzo dobry wzmacniacz stereofoniczny np. NAD C326BEE, Vincent SV-227 czy Audiolab 8200A oraz porządne kolumny przykładowo Audio Academy Hyperion IV, Audio Physic Classic 10 czy Tannoy Revolution DC6T lub Epos Elan 30. Każda z tych konfiguracji zaoferuje o kilka klas lepszy dźwięk niż system wielokanałowy.

Przemyśl sprawę, zapraszam serdecznie do naszego salonu, gdzie możemy spokojnie potestować, posłuchać różnych konfiguracji wielokanałowych i stereofonicznych, po takich odsłuchach będzie mógł podjąć dobrą decyzją. Po prostu będziesz wiedział, co w danym przedziale cenowym oferuje każda z opcji pod względem jakości.

W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

prywatna opinia :>

raczej szkoda inwestować w amplituner z pre out - jak już to procesor dźwięku + końcówka mocy,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pytanie, czy bierzesz pod uwagę kupno używanego sprzętu ? przy pewnej dozie cierpliwości można niedużym nakładem nabyć klocki dające dużo satysfakcji,

...jak nie interesują cię "sieciowe" wodotryski (bo do tego służy komputer).

Ukryta Zawartość

<br />Ja nie rozumiem dlaczego wszyscy tu chca laczyc ampli ze wzmakiem stereo. Ja byk podlaczal kompletnie osobno a jedynie switch na kable glosnikowe do stereo. <br />

Odciążysz amplituner od kolumn frontowych , fronty będą zasilane lepszym prądem , a cala przestrzeń dźwiękowa w KD opiera się na przodzie .

Propozycja SR 5008 za cenę SR 6007 to bezczelność. Model niżej tyle, że nowszy a przecież wciąż można kupić nowy 6007...

Za 8-10 koła masz ampli i wzmaka.

A kolumny zmienisz jeśli uznasz, że Ci nie odpowiadają.

I (przynajmniej ja) nie pakowałbym się w bluraya za kilka tysi - kilka stówek spokojnie wystarczy.

Pozdrawiam

Witaj,

jeśli szukasz rozwiązania uniwersalnego, które pozwoli Ci na dobry odsłuch stereo oraz możliwość odsłuchu wielokanałowego, niestety masz do zmiany wszystko. Jeśli chcesz zrobić to w kilku etapach, moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest najpierw zakup dobrego amplitunera wielokanałowego, koniecznie wyposażonego w wyjście pre-out. Moim zdaniem najlepiej sprawdziłby się Marantz SR 5008. Drugim etapem jest wymiana kolumn przednich na coś znacznie lepszego, typowo pod kątem dobrego stereo oraz ewentualnie dobranie pozostałych kanałów. Na koniec warto pomyśleć o dobrej końcówce mocy.

Drugą opcją, szczególnie jeśli zależy Ci na lepszym stereo, jest zakup klasycznego systemu dwukanałowego. Za kwotę 8-10 tys. zł. możesz kupić bardzo dobry wzmacniacz stereofoniczny np. NAD C326BEE, Vincent SV-227 czy Audiolab 8200A oraz porządne kolumny przykładowo Audio Academy Hyperion IV, Audio Physic Classic 10 czy Tannoy Revolution DC6T lub Epos Elan 30. Każda z tych konfiguracji zaoferuje o kilka klas lepszy dźwięk niż system wielokanałowy.

Przemyśl sprawę, zapraszam serdecznie do naszego salonu, gdzie możemy spokojnie potestować, posłuchać różnych konfiguracji wielokanałowych i stereofonicznych, po takich odsłuchach będzie mógł podjąć dobrą decyzją. Po prostu będziesz wiedział, co w danym przedziale cenowym oferuje każda z opcji pod względem jakości.

W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, Marantz ten odpowiada mi ze względu na wygląd i markę, choć powiem szczerze, że nie miałem okazji dobrze się mu przysłuchać. Bardziej jednak skłaniałem się do modelu wyższego na wyprzedaży. Chętnie wybrałbym się na odsłuch, ale z Trójmiasta to troszkę daleko. Dotychczas zwiedzałem duże sklepy sieciowe, gdzie ciężko jest o dobry odsłuch. Byłem też w salonie Denon/Marantz w Gdańsku i zasugerowano mi zestaw raczej Marantza. Choć oczywiście nie z moimi kolumnami, tylko z Dali Icon. Na tamtym etapie nie brałem pod uwagę wymiany kolumn, może jeszcze nie teraz. Dlatego ten mój dylemat. Twoje sugestie biorę pod uwagę.

Dzięki za zaangażowanie, jest dla mnie cenne.

Pozdrawiam

prywatna opinia :>

raczej szkoda inwestować w amplituner z pre out - jak już to procesor dźwięku + końcówka mocy,

Ukryta Zawartość

pytanie, czy bierzesz pod uwagę kupno używanego sprzętu ? przy pewnej dozie cierpliwości można niedużym nakładem nabyć klocki dające dużo satysfakcji,

...jak nie interesują cię "sieciowe" wodotryski (bo do tego służy komputer).

Witaj, troszkę jeszcze nie ogarniam, jak zbudować taki układ, dopiero się wdrażam. Jeszcze do niedawna myślałem, że kombajn w postaci amplitunera KD wystarcza prawie do wszystkiego, a teraz już wiem, że jak do wszystkiego, to prawie do niczego, z wyjątkiem może filmów. Jeśli możesz wyjaśnić, jak złożyć taki układ i co każdy klocek daję. Wiem, że pre out ułatwia synchronizację końcówki mocy frontów z ampli KD ze wzmacniaczem stereo. Nie trzeba wtedy eksperymentować z ustawieniami mocy wzmacniacza stereo i dobrze to działa z efektami filmowymi. Znalazłem na forum, że po pre out może być trochę pogorszenie jakości. Nigdy jeszcze nie próbowałem takiego układu i nie mam pojęcia, czy w ogóle to zauważę. Myślę, że na moim etapie muszę się jeszcze trochę nauczyć...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ja nie rozumiem dlaczego wszyscy tu chca laczyc ampli ze wzmakiem stereo. Ja byk podlaczal kompletnie osobno a jedynie switch na kable glosnikowe do stereo.

Witaj.

Sugerujesz, że film i koncerty oraz radio można spokojnie ogarniać używając ampli KD a muzykę z osobnego wzmaka stereo i nie bawić się w pre out. A jak w to wpiąć muzykę w formacie flac lub wav w solidnej jakości?

Pozdrowionka

Kolumny są nie złe i nie daj się wkręcic w jakieś MA,czy Tannoy,Nie warto też kupować tych Marantzów co poleca q21.Amplituner ma być mocny,abyś mógł wysterować odpowiednio kolumny.

Dariusz, pocieszasz mnie, że jak na razie to kolumny mogą zostać. Pewnie kiedyś przyjdzie czas na coś bardziej wymagającego, ale na razie muszę dreptać mniejszymi krokami. Chciałbym zacząć właśnie od ampitunera, bo on zawiera w sobie funkcje sieciowe, tuner i wzmacniacz wielokanałowy. I tu chodzi mi właśnie o jakiś mocny sprzęt, co by dał radę wydusić wszystko z moich Maestro. Drugi klocek w kolejce do właściwie przyzwoity tylko odtwarzacz blu-ray (również do muzyki). Filmów z blu-raya na razie nie oglądam, a muzę chciałbym też z krążków posłuchać. Na końcu pomyślę o dobrym stereo. Niedługo popracuję trochę nad akustyką w pokoju.

Na końcu moich wyborów był ampli Onkyo TX-NR929, bo to solidny (ciężki) kombajn z mocnym wzmacniaczem wielokanałowym za 5k na allegro. Choć po zapoznaniu się z forum zacząłem rozumieć, że chyba jednak trzeba wziąć tańszy ampli i pomyśleć o stereo. Też troszkę przestraszyłem się opisywanych problemów o usterkach chronicznych Onkyo, z którymi sobie producent nie poradził. Bardzo zależy mi na sprzęcie niezawodnym. To chociaż zapewniała mi dotychczas Yamaha. Teraz nie myślałem brać jej pod uwagę, choć może jestem w błędzie...

Podaj proszę swoje prywatne spostrzeżenia i konkretne sugestie. Co byś proponował. Rozumiem, że na końcu to moje ucho ma być ostatecznym filtrem. Ale na razie im więcej czytam, tym mniej wiem. Ale to chyba normalka wśród początkujących inaczej... Bardzo sobie cenię opinię znawców tematu, którzy chcą poświęcić trochę czasu, by innym ułatwić wybory, może nie do końca życiowe, ale istotne.

Pozdrawiam

Odciążysz amplituner od kolumn frontowych , fronty będą zasilane lepszym prądem , a cala przestrzeń dźwiękowa w KD opiera się na przodzie .

Dzięki za rozjaśnienie wątku. Z tym odciążeniem to dla mnie cenna informacja, potwierdza się z opiniami wcześniejszymi, na które się natknąłem. Ale czy można przez pre out łączyć klocki różnych producentów, czy jednak stawiać na jednego? Czy jakiej parametry wejścia/wyjścia trzeba spasować, czy może to jakiś standard i powinno pasować?

Pozdawiam

Propozycja SR 5008 za cenę SR 6007 to bezczelność. Model niżej tyle, że nowszy a przecież wciąż można kupić nowy 6007...

Za 8-10 koła masz ampli i wzmaka.

A kolumny zmienisz jeśli uznasz, że Ci nie odpowiadają.

I (przynajmniej ja) nie pakowałbym się w bluraya za kilka tysi - kilka stówek spokojnie wystarczy.

Pozdrawiam

Witaj, może nie byłem dostatecznie precyzyjny. Rozważałem różne opcje, zaczynałem od nowego 5008, a potem zorientowałem się, że właściwie, to może też nowy, ale modelowo starszy i wyższy. Bo pewnie końcówka mocy może być lepsza lecz bez nowszych funkcji... O jakim blu-rayu myślisz? Co masz sprawdzonego? Dopiero od niedawna wiem, że na rynku są takie firmy jak Oppo i Cambridge Audio, ale to na razie chyba za wysoka półka. Z kolumnami muszę na razie zostać, z czasem oczywiście, jak się osłucham, to przyjdzie czas na decyzje.

Pozdrawiam

dorhen, a nie myślałeś np o zakupie Yamahy Z9 lub Arcama AVR 400? Dobre mocne sprzęty które zaoszczędziły by Ci problemu z doborem ampli+końcówka/wzm. stereo. Wydaje mi się że na Twoje potrzeby i kolumny które masz to w zupełności wystarczy.

Tajtus, Yamaha Z9 już chyba troszkę wiekowa, brak mi w niej HDMI. A Arkam jak dla mnie to bajka, tylko cena na początek zaporowa. Gdzieś muszę jeszcze zmieścić CD i Bluray. Cena do 10k docelowa, za całość ale sukcesywnie, nie od razu, tak będzie mi ciężko. Dzieki i pozdrawiam.

Można różnych producentów i jest jeden standard .

Dzieki za info. Jest to ważna opcja.

Dariusz, pocieszasz mnie, że jak na razie to kolumny mogą zostać. Pewnie kiedyś przyjdzie czas na coś bardziej wymagającego, ale na razie muszę dreptać mniejszymi krokami. Chciałbym zacząć właśnie od ampitunera, bo on zawiera w sobie funkcje sieciowe, tuner i wzmacniacz wielokanałowy. I tu chodzi mi właśnie o jakiś mocny sprzęt, co by dał radę wydusić wszystko z moich Maestro. Drugi klocek w kolejce do właściwie przyzwoity tylko odtwarzacz blu-ray (również do muzyki). Filmów z blu-raya na razie nie oglądam, a muzę chciałbym też z krążków posłuchać. Na końcu pomyślę o dobrym stereo. Niedługo popracuję trochę nad akustyką w pokoju.

Na końcu moich wyborów był ampli Onkyo TX-NR929, bo to solidny (ciężki) kombajn z mocnym wzmacniaczem wielokanałowym za 5k na allegro. Choć po zapoznaniu się z forum zacząłem rozumieć, że chyba jednak trzeba wziąć tańszy ampli i pomyśleć o stereo. Też troszkę przestraszyłem się opisywanych problemów o usterkach chronicznych Onkyo, z którymi sobie producent nie poradził. Bardzo zależy mi na sprzęcie niezawodnym. To chociaż zapewniała mi dotychczas Yamaha. Teraz nie myślałem brać jej pod uwagę, choć może jestem w błędzie...

Podaj proszę swoje prywatne spostrzeżenia i konkretne sugestie. Co byś proponował. Rozumiem, że na końcu to moje ucho ma być ostatecznym filtrem. Ale na razie im więcej czytam, tym mniej wiem. Ale to chyba normalka wśród początkujących inaczej... Bardzo sobie cenię opinię znawców tematu, którzy chcą poświęcić trochę czasu, by innym ułatwić wybory, może nie do końca życiowe, ale istotne.

Pozdrawiam

Marantz sr 5008 to cherlawy i słaby amplituner,nie wiele lepszy jest 6007,miałem sr-6003 i był mocniejszy,ale i tak brakowało mu poweru w kinie ,ot bardzo ładnie grał ale brakowało mu wykopu,Nowsze podobna szkoła,ale jeszcze słabsze.KUP TANI ODTWARZACZ NP .panasonic -500 za 1100 pln,za tą kase odtwoży ci flac,i wszystko z sieci,ma 2 hdmi,więc możesz kupić mocny amplituner bez 3d.i dodatkowych bajerów,bo po co to dublować.Ma mieć hdmi min 4 ,oraz Dekodery hd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PROCESOR I KOŃCÓWKA BĘDZIE OPTYMALNYM ,ALE DROGIM WYBOREM,MOŻE PÓŻNIEJ.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja nie rozumiem dlaczego wszyscy tu chca laczyc ampli ze wzmakiem stereo. Ja byk podlaczal kompletnie osobno a jedynie switch na kable glosnikowe do stereo.

Po to żeby mieć osobno kino i osobno stereo na jednych kolumnach bez dodatkowego switcha w torze podejrzanej jakości. Było tłumaczone wiele razy.

Marantz sr 5008 to cherlawy i słaby amplituner,nie wiele lepszy jest 6007,miałem sr-6003 i był mocniejszy,ale i tak brakowało mu poweru w kinie ,ot bardzo ładnie grał ale brakowało mu wykopu,Nowsze podobna szkoła,ale jeszcze słabsze.KUP TANI ODTWARZACZ NP .panasonic -500 za 1100 pln,za tą kase odtwoży ci flac,i wszystko z sieci,ma 2 hdmi,więc możesz kupić mocny amplituner bez 3d.i dodatkowych bajerów,bo po co to dublować.Ma mieć hdmi min 4 ,oraz Dekodery hd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PROCESOR I KOŃCÓWKA BĘDZIE OPTYMALNYM ,ALE DROGIM WYBOREM,MOŻE PÓŻNIEJ.

Dariuszu, Twoje propozycje od razu postawiły mnie na nogi. Od razu poszperałem trochę opisy i najbardziej podoba mi się ten Arcam. Jest pewnie najdroższy, może być dla mnie wyborem docelowym, jak kasy wystarczy. Bardzo mnie również zainspirował pioneer-sc-lx83. Na tę chwilę i możliwości to on może być pierwszym celem. Do tego ma chyba wszystko co potrzebuję, to chyba najwłaściwszy kompromis cena/jakość. Podoba mi się też yamaha-rx-a3010-aventage. Też jest wszystko, co bym potrzebował w jednym.

Dziękuję Ci za te podpowiedzi, teraz dopiero uświadamiam sobie jak błądziłem...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wysokie modele sprzed kilku lat do optymalny wybór - w razie czego można sprzedać z niewielką stratą,

akurat niedawno zakupiłem sobie komplecik rotela:

RB-1075 -

Ukryta Zawartość

RSP-1066

(mniej więcej sprzęt dziesięcioletni)

... i jestem zachwycony :)

Ukryta Zawartość

dorhen- widzę że Ty też jesteś zaślepiony tymi wszystkimi bajerami 3d które są fajne jak się bajki ogląda nic po za tym.

Yamaha Z9 albo Denon AVC-A1XV bądz XVA, Denon AVC-A11XV nawet Denon SR rozwiążą problem z kinem a stereo też zagra w miarę dobrze.

Nowe amplitunery to kicha.

Kilka dni temu sprzedałem Denona AVC-A1XVA a wcześniej pisałem z Panem który sprzedał Denona AVC-A1SR by zamienić go na Denona AVR-4520 po 2 tygodniach amplituner poszedł do sprzedania, pisał totalna porażka a z bajerami jest fajnie parę dni a potem idą w odstawkę.

dorhen- widzę że Ty też jesteś zaślepiony tymi wszystkimi bajerami 3d które są fajne jak się bajki ogląda nic po za tym.

Yamaha Z9 albo Denon AVC-A1XV bądz XVA, Denon AVC-A11XV nawet Denon SR rozwiążą problem z kinem a stereo też zagra w miarę dobrze.

Nowe amplitunery to kicha.

Kilka dni temu sprzedałem Denona AVC-A1XVA a wcześniej pisałem z Panem który sprzedał Denona AVC-A1SR by zamienić go na Denona AVR-4520 po 2 tygodniach amplituner poszedł do sprzedania, pisał totalna porażka a z bajerami jest fajnie parę dni a potem idą w odstawkę.

Szyba, z tym zaślepieniem, to pewnie masz rację. Agresywny marketing robi swoje, a ja zbyt długo byłem ignorantem w temacie sprzętu. Teraz staram się troszeczkę podgonić. Na szczęście postęp cywilizacyjny przynosi także korzyści-forum ... I dzięki niemu także można szybciej nadrobić zaległości korzystając z pomocy i doświadczenia innych. Tak naprawdę, to zależy i szczególnie na dobrej jakości dźwięku, filmy 3D właściwie omijam, z czasem wzrok siada, oglądam sporadycznie filmy ale muzyka i radio przeważa. Zależy mi na kilku HDMI, HDMI z ARC, ethernet z LAN. Możliwość odtworzenia formatów wav i flac. Dobry dźwięk to podstawa. To tyle. Rzeczywiście po zapoznaniu się z kilkoma wątkami na forum dojrzałem do zainteresowania się sprzętem używanym ale z wyższej półki. Twój zestaw robi wrażenie.

Pozdrawiam

A co w switchu moze byc watpliwej jakosci? Przecież to TYLKO przełącznik. Nie ma tam zadnej elektroniki. To lepsze rozwiązanie niz preouty i unne kombinacje alpejskie. Jak ktos ma wątpliwości co do switcha to moze go zrobic samemu - proste jak drut. Zreszta nie mowimy tu chyba o instalacji ze wzmakiem za 20tys i kolumnami za 40tys ani interkonektami za 5tys tylko sprzecie ze sredniej polki. No chyba ze zainteresowany ma kable glosnikowe po 500za metr to sie robia koszty i uslyszy switch.

To lepsze rozwiązanie niz preouty i unne kombinacje alpejskie

Jakie kombinacje alpejskie? Wystarczy spiać amplituner z wzmacniaczem jednym podwójnym przewodem RCA, ja tu nie widzę nic skomplikowanego.

A co w switchu moze byc watpliwej jakosci? Przecież to TYLKO przełącznik.

Przełącznik w torze miedzy wzmacniaczem a kolumnami, dziękuje. Chyba że mówimy tu o wzmacniaczu Unitra i Altusach. W sprzęcie stereo ze średniej półki taki switch nie pozostanie niezauważony. Nie po to ktoś kupuje przewody za np 50zł za metr żeby potem wcisnąć w to przełącznik. Poza tym wzmacniaczem stereo znacznie odciążasz amplituner w kinie.

KotSylwester- chyba masz 13 lat na karku bo ja w takim wieku tak kombinowałem na sprzęcie Unitry z tym że nie mogę powiedzieć że Unitra nie potrafi zagrać.

Teraz wiem że przy takich kombinacjach są bardzo duże straty no wiadomo przy trochę lepszym sprzęcie.

Nie polecam jakiegoś tam switchu.

Taki przełącznik można całkiem śmiało zastosować, jeśli nie ma się pre-out. Mam taki, zrobiłem sam i kosztowało mnie to kilkadziesiąt złotych. Działa i niczego nie degraduje.

Sprawdza się przy przełączeniu co ma aktualnie grać amplituner czy wzmacniacz.

Opis wykonania tutaj

Ukryta Zawartość

Ewentualnie gotowy ze sklepu np taki:

Ukryta Zawartość

oraz test konkretnie tego urządzenia potwierdzający, że to zupełnie przezroczyste dźwiękowo pudełeczko

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.