Jump to content
IGNORED

dynaudio 52se

kamil79

Recommended Posts

Za 2500 to facet nie chce ich sprzedać, tylko informuje że w przyszłości będzie miał taki zamiar. Ja swoje sprzedałem za 2500 jakieś cztery lata temu a miałem je od nowego przez jakiś rok.

Ile lat mają te o których mowa? Moim zdaniem max 2000 i to stan musi być super i warunek że pochodzą od oficjalnego polskiego dystrybutora, ponieważ kiedyś takie Dynaudio sprzedawał na alle... chyba jakiś bagażnikowy importer w cenie znacznie niższej niż od dystrybutora.

Aha nie jest prawdą że to przedsionek hiendu jak niektórzy twierdzą. To tylko a może aż porządne monitory potrzebujące mocnego wzmacniacza.

Pozdrawiam,

Paweł

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ja kupiłem od bagażnikowego importera i nie żałuję. Cena niższa o ponad 1/3 w porównaniu z polskim dystrybutorem... Nie zamierzam sprzedawać, ale nie rozumiem jakie znacznie ma kraj pochodzenia, jeśli sprzęt pochodzi np. z Niemiec.

Hidden Content

A to że jak od przemytnika to cena nawet 2 kzł jest ceną chorą bo facet sprzedaje głośniki mające co najmniej 5 lat za ok 75-80% ceny nabycia, a tak szczerze mówiąc (pisząc) to one nawet nie były warte tej ceny jaką przemytnik wtedy sobie życzył za nowe z tego co pamiętam to było jakieś 3200 nie mówiąc już o około 5kzł jakie życzył sobie dystrybutor.

Niestety nie wszytko złoto co się świeci, a starsze prawdziwe Dynaudio to od serii Focus. Mercedes klasy A też ma w nazwie Mercedes :)

Reasumując 2500 za używane Audience 52 SE to dużo za dużo no ale jeśli jesteś zdesperowany albo pieniądze cię parzą to decyzja należy do ciebie. Przynajmniej posłuchaj przed kupnem ze swoim wzmacniaczem bo możesz się rozczarować.

Pozdrawiam,

Paweł

Hidden Content

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

Swoje nabyłem pół roku temu za niewiele mniej jak 2500 i nie żałuję. Pewnie że mogłoby być taniej... Porównywałem z focus 110, callisto III i innymi i pomimo że ustępują w pewnych aspektach to zostały właśnie 52se.

Hidden Content

zadne testy nie wskazuja by były cokolwiek wiecej warte od np jbl xti100 czy mission m74

ktore sie kupuje o wiele taniej - choc ceny poczatkowe takie same

wiec przyczyniam sie do zdana ze nie warto

- koniec argumentacji:)

z drugiej strony jesli miałbym wybierac pomiedzy uzywanymi audience 52 a nowymi dm 2/8 to zapewne wybór padłby na audience

Hidden Content

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

z drugiej strony jesli miałbym wybierac pomiedzy uzywanymi audience 52 a nowymi dm 2/8 to zapewne wybór padłby na audience

Zgadzam się, pod warunkiem że Audience 52 z dopiskiem SE.

Hidden Content

Dziwne co piszecie o tych 52 tak jak byscie zapomnieli ze to SE,kupie jednak dali grand coupe ale az strach co o nich napiszecie tym bardziej ze za 3 tys

Hidden Content

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

SE to nie znaczy super edycja;)

zdecydowanie głos na grand

tyle ze rozwazyłes ich i ograniczenia i zalety - popieram wybór (po czesci zazdroszczac) jesli wiesz co robisz

Hidden Content

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Cały czas pisałem o wersji SE zwykłe Audience to inna gorsza bajka. Nigdzie nie napisałem że to są złe głośniki. Napisałem że 2500 nie są warte i to jest moje zdanie, decyzja należy do Ciebie tyko powtórzę jeszcze raz. Warto posłuchać przed zakupem.

W/g danych producenta w SE jest inny głośnik niskośredniotonowy, nie pamiętam natomiast jak tam jest z wysokotonówką. No i okleina jest inna w SE jest naturalna, a w zwykłych Audience sztuczna.

Hidden Content

pokaz dowód ze gorsza:)

ps

no własnie inny:) pytanie co dalej :)

czyzby se oznaczało syf edition ;) -(zartuje ale.... )

Hidden Content

ale one kosztowaly 4800 10 lat temu i nie spotkalem jeszcze tanszych niz 2.500 i tak juz utargowane z 2.700.Co powiecie na temat tych dali?w sobote biore rotele pod pache i jade po nie.Cena ok?

Hidden Content

Paweljazz. Napisz może propozycje innej kolumny za 2500 która zagra tak jak 52se lub lepiej. Według mnie takich konstrukcji jest bardzo niewiele. Na tle obecnie dostępnych kolumn 2500zł za dynaudio to dobra cena.

Hidden Content

W/g danych producenta w SE jest inny głośnik niskośredniotonowy, nie pamiętam natomiast jak tam jest z wysokotonówką. No i okleina jest inna w SE jest naturalna, a w zwykłych Audience sztuczna.

Komplet Esoteców. Głośniki ze starszego Contoura1,3SE w nowej obudowie. Na marginesie były "zwykłe" 52 z naturalnym fornirem (końcowy wypust).

Hidden Content

Paweljazz. Napisz może propozycje innej kolumny za 2500 która zagra tak jak 52se lub lepiej. Według mnie takich konstrukcji jest bardzo niewiele. Na tle obecnie dostępnych kolumn 2500zł za dynaudio to dobra cena.

Może to się wydać dziwne ale ja bardzo dawno temu zamieniłem taniutkie Usher S520 właśnie na nowiutkie Audience 52se było lepiej jednak z zachwytu nie piałem raczej się wkur...em, różnica 3,6kzł NIEWYTŁUMACZALNA!!! Po rozstaniu się 52se bez żalu, każdy inny model Harpii które posiadałem był lepszy począwszy od Patów przez Ninę a na Amstafie skończywszy. Teraz mam co mam i jest dobrze i git.

Panowie czytajcie ze zrozumieniem nie napisałem że to złe głośniki może mi nie podeszły, nawet jak wtedy były podłączone do zmostkowanych Nadów 370. A czy używane są warte 2,5kzł? Biorąc pod uwagę to że każdy Audience 52se ma przynajmniej 5lat stwierdzam że NIE!!! Max 2kzł. A czy ktoś da więcej to jego tylko sprawa. Ja bym nie dał i koniec. Nawet jeśli byłbym zmuszony wrócić do monitorów to nie ten przedział cenowy. A jeśli już to wybieram tańsze S520.

Koniec ;)

Pozdrawiam,

Paweł

Hidden Content

To kwestia konfiguracji, oczekiwań i prawidłowego zestawienia.....

Dynki potrafią świetnie zagrać, ale z dobrym, a najlepiej bardzo dobrym towarzystwem!

Dali też niezłe, ale to na tyle odmienne brzmienie, że dylemat ma sens, o ile potem będzie dobierana reszta.....

Hidden Content

Te dynki maja grac z rotelem ra980bx-jak znam zycie to niedlugo bede go zmienial.,Te dali mam okazje osbiscie sprawdzic pod moim sprzetem a dynie to w ciemno bazujac na opiniach ludzi ze poprostu z moim rotelem beda grac

Hidden Content

Ok widzę że jestes w podbnej sytuacji jak ja niedawno. Też mam ra-980 i w moim przypadku grał zbyt agresywnie w połączeniu z Monitor Audio RX2 (u Ciebie chyba CM1 prawda?). Zakupiłem 52se w cenie nawet wyższej niż 2500zł pod wpływem implusu, ale w stanie idealnym.

Zabrzmi niewiarygodnie bo wiadomo że każdy generalnie chwali swoje ale jestem naprawdę zadowolony. Gra to mniej efektownie niż MA, ale na czym mi najbardziej zależało - absolutnie nie męczy i mogę tego sprzętu słuchać naprawdę długo. Nie potrafię tego wytłumaczyć audiofilskimi określeniami ale wydaje mi się że takie połączenie jest w tych okolicach cenowych po prostu optymalnym kompromisem między analitycznością a wygładzeniem. Cechy obu urządzeń świetnie się 'znoszą', nie bez powodu to dość polecana kombinacja.

Jedna uwaga - z racji muzyki którą słucham (elektronika) wspomagam dół subwooferem (REL T5).

Za innym sprzętem będę się rozglądał pewnie jak będę miał z ~6kzł do wydania.

Hidden Content

Kolega powyżej dobrze pisze! Dynki + Rotel to bezpieczniejsze zestawienie i dobre w tej cenie.

Z PS-ów w pewnych aspektach można wyciągnąć więcej, ale trzeba dużo droższego towarzystwa i musi się ten dźwięk wpasować w oczekiwania;-)

pozdr!

Hidden Content

Jeśli chodzi o JMlab Point Source 5.1 to one są do Dynek Audience 52SE jak woda i ogień ;P Ale ja bym się chyba nie odważył łączyć żadnych Focali z Rotelem, żyletkami to się goli zarost nie uszy ;)

Hidden Content

I love the sound of crashing guitars

A moze dolozyc 2 stowki i kupic focus 140?ale do 19m2 to moze sie nie udac.W tej cenie jest jeszcze contour 1.1 i focus 110.Ale mam metlik....

Hidden Content

Guest

(Konto usunięte)

W tej cenie jest jeszcze contour 1.1 i focus 110.Ale mam metlik....

Posłuchaj dynaudio gdziekolwiek. To żaden cud, by się tak napalać. To zimne, bezduszne i niemuzykalne kolumny. Sam oceń, zanim się zdecydujesz na zakup.

A moze dolozyc 2 stowki i kupic focus 140?ale do 19m2 to moze sie nie udac.W tej cenie jest jeszcze contour 1.1 i focus 110.Ale mam metlik....

52SE sa najbardziej uniwersalne i stosunkowo nietrudne do napedzenia.

Hidden Content

Posłuchaj dynaudio gdziekolwiek. To żaden cud, by się tak napalać. To zimne, bezduszne i niemuzykalne kolumny.

Aż mi kapeć spadł z nogi :-)

Bezduszne i niemuzykalne? :-) No kurde nie mogę :-)

Napiszę za chwilę aż mi przejdzie .............

Hidden Content

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
    • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
    The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.