Skocz do zawartości
IGNORED

Polaczenie TV z kinem domowym

qazwsxedc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,

Wlasnie znalazlem to forum i przegladnalem kilka tematow ale nadal nie moge sobie poradzic z polaczeniem TV z kinem domowym. Wlasnie kupilem sprzet i tylko ta drobnostka przeszkadza aby zaczac sie cieszyc sprzetem ;)

Mam telewizor Samsung UE40B6000

oraz kino domowe LG HT552TH

Mam tez dwa kable: HDMI oraz taki z wtyczkami koloru bialego,zoltego,czerwonego czy to wystarczy?

Z telewizorem mam rowniez polaczony komputer przez HDMI z ktorego ogladam filmy na TV i chcialbym wlasnie przelaczyc dzwiek z TV na moje nowe glosniki 5.1 jak to zrobic? W telewizorze juz zmienilem opcje na 'glosniki zewnetrzne' Probowalem laczyc dvd z tv tymi kabelkami, hdmi ale chyba cos robie zle bo dziwku nie ma. Prosze o pomoc i wytlumaczenie laikowy. Jelsi trzeba dodam zdjecia. BARDZO DZIEKUJE!

https://www.audiostereo.pl/topic/110460-polaczenie-tv-z-kinem-domowym/

Ustawienie głośniki zewnętrzne w TV załącza analogowe gniazda audio out - ale to tylko stereo.

W TV masz optyczne gniazdko "DIGITAL AUDIO OUT" a w kinie "OPTICAL IN" - potrzebujesz jeszcze tylko kabelka optycznego aby to spiąć - ale wtedy dźwięk dolby z TV będzie wysyłany cyfrowo do kina, tam dekodowany i wysyłany na odpowiednie głośniki. Kabelek analogowy (trójkolorowy) o którym wspomniałeś się do tego nie nada...

Jeśli powyższa porada nie zadziała, trzeba będzie dołozyć kilka złotych i nabyć odtwarzacz multimedialny z wyjściem optycznym. Jeden kabel wtedy do TV, a drugi optyczny do kina na wejście digital opt. Oczywiście jeśli masz materiał w zwykłej rozdzielczości, to korzystaj raczej z pendrive'a i USB w kinie. Jak jest ścieżka, to przecież zdekoduje do 5.1. Zresztą też mam LG ( prawda, że z BD ) i pozwolę sobie zauważyć, że ma świetny interlacer do podwyższania rozdzielczości do HD, ale wcześniejsze modele też i bez BD dawały sobie dobrze radę.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

TV będzie wysyłany cyfrowo do kina, tam dekodowany i wysyłany na odpowiednie głośniki.

Tylko że TV najprawdopodobniej wyśle DD 2.0 .

Z telewizorem mam rowniez polaczony komputer przez HDMI z ktorego ogladam filmy na TV i chcialbym wlasnie przelaczyc dzwiek z TV na moje nowe glosniki 5.1

Połącz komp optycznie Audio bezpośrednio z KD .

Możesz kupić przełącznik i podłączyć TV i komp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.