Skocz do zawartości
IGNORED

Straight Wire IC lub alternatywa - który?

Mrok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Eksperymentuję sobie z IC. Po całodziennym googlaniu wchodzi mi na któryś z kabelków Straight Wire.

Do wyboru mam:

- Straight Wire Chorus II

- Straight Wire Rhapsody II

- Straight Wire Symphony II

Czytając rozważałem też Acrolink 6n-a2050II, ale raz cena, dwa różniste opinie, że jeśli już Acrolink 6n-a2110II, a na lepiej to Acrolink 6n-a2200II.

Jest dla mnie rzeczą istotną żeby kabel był elastyczny i pozwolił się bez większych problemów zginać. Tak do 7mm średnicy. Grubsze odpadają.

W końcu wychodzi mi na Rhapsody II lub Symphony II. Tu większość opinii jest zbieżna. Aksamitna góra, niedrażniący, szczegółowy dźwięk, reszta też na przyzwoitym poziomie.

Który byście doradzili?

I przy okazji Symphony II pytanie dodatkowe. Jaki ten kabel ma kolor? Na niektórych zdjęciach jest ciemnozielony, na innych czarny?

Z góry bardzo dziękuję za wszelkie Wasze rady

M.

Jest dla mnie rzeczą istotną żeby kabel był elastyczny i pozwolił się bez większych problemów zginać. Tak do 7mm średnicy. Grubsze odpadają.

W końcu wychodzi mi na Rhapsody II lub Symphony II. Tu większość opinii jest zbieżna. Aksamitna góra, niedrażniący, szczegółowy dźwięk, reszta też na przyzwoitym poziomie.

Który byście doradzili?

Wszystkie te cechy ma fajny kabelek Van den Hula The Name, tyle ze nie ma go na liscie Menu, ktora tu masz i nie wiem, ile salaty chcesz na kawal druta przeznaczyc.

Wszystkie te cechy ma fajny kabelek Van den Hula The Name, tyle ze nie ma go na liscie Menu, ktora tu masz i nie wiem, ile salaty chcesz na kawal druta przeznaczyc.

Nie twierdzę że nie. Problem w tym że opinie o VdH są podzielone.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja nie mam jako takich problemów z drażniącą górą, ale jeśli kabel wprowadzi zapiaszczenia, ostrość lub za bardzo zgasi górę to moje kolumny to pokażą. Dlatego trochę się waham. O Straight Wire złego słowa nie słyszałem. Zastanawia mnie tylko na ile te kable są giętkie (tego dowiem się jutro).

Przejrzałem ceny. VdH i ww. Straight Wire są dostępne w cenie ok. 300zł i tak chyba mi zostanie. 200 więcej za wiele bym i tu nie zmieniło.

Acrolink 6n-a2110II - ponad 700 - chyba sobie odpuszczę.

Myślę, że dużo więcej dałoby całodzienne słuchanie;-)

Jasne. Problem w tym że wypożyczenie zdalne w trzech różnych kabli w trzech różnych sklepach to zabawa na miesiąc.

Na razie waham się pomiędzy VdH (z konfekcją), Straight Wire Rhapsody II (ze szpuli) i Straight Wire Symphony II (też z konfekcją).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego priorytetem przy wyborze okablowania jest dla Ciebie grubość i giętkość ??

Mam mebelek, w którym schowana jest elektronika. Rzecz jest dobra, bo nie ma żadnego problemu z kurzem. Wzmacniacz jest dosyć długi. 10mm kabel z usztywnioną końcówką (tak z 10cm) musiał bym naginać, a tego nie chcę. Zorientuję się jak wygląda sprawa wypożyczenia IC do testów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.