Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza

emilio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów,

aktualnie jestem (znów) na etapie doboru wzmacniacza do mojego stereo. Kolumny to Cabasse Riva, które jak się okazuje są chyba mało popularne na naszym rynku.

Cały kłopot polega na tym że wzmacniaczy jest na rynku bez liku i porywając się na testy zapewne spędziłbym na nich długie miesiące. Stąd chciałbym się odwołać do doświadczeń kolegów, którzy posiadają kolumny tego producenta, albo mieli okazję posłuchać w jakimś zacnym zestawieniu. Może doradzicie kierunek?

Co do muzyki jaka jest grana - to w zasadzie wszystko, oprócz tej najbardziej skocznej...

Dodam, że testowałem ostatnio z NAD S300 i wydaje się to ciekawym połączeniem.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

bardzo sensowny nabytek, gratulacje! bardzo mi się ppdoba koncepcja tych Riv

do tego rodzaju kolumn aż się prosi o albo o lampę albo o tranzystor w klasie A, radzę ograniczyć poszukiwania do tych wariantów, w ramach budżetu, jaki budżet?

ewentualnie wariant ekonomiczny do spróbowania - minimalistyczny chipamp typu "gainclone" lub w klasie D na kości Tripath a co zaoszczędzone włożyć w źródło lub akustykę

S300? No nie wiem, za ile tego Nada może Kolega mieć?

Witaj,

nie znam budżetu w jakim chciałbyś się poruszać, ale z mojego doświadczenia zaproponowałbym Ci wzmacniacz Xindak PA-M lub wersja drższa Lavardin IS.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia urządzenia do testu w Twoim systemie.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bardzo dziękuję za sugestie,

co do budżetu zastanawiam się nad sprzętem używanym w cenie ok 4 k pln. Chciałbym zbudować system "na lata", zatem zakładam, że jeżeli osiągnę satysfakcję brzmienia to budżet może się zwiększyć (może nie o 100% :) ).

Graaf - lampa ze względów praktycznych raczej odpada, Nie wiem czy ten NAD jeszcze będzie aktualny (ok 3,5 k -ogłoszenie z Łodzi) bo o ile podobał mi się w zestawieniu z Rivami to jednak wymyśliłem sobie, że przed decyzją chciałbym jeszcze przetestować inne wzmacniacze.

Witam

bardzo dziękuję za wszelkie sugestie - szukałem T+A Power Plant - znalazłem info że w Trójmieście można by go zapewne posłuchać. Niestety chwilowo trochę mi nie po drodze.

Ciekawe wydaje mi się:

"ewentualnie wariant ekonomiczny do spróbowania - minimalistyczny chipamp typu "gainclone" lub w klasie D na kości Tripath a co zaoszczędzone włożyć w źródło lub akustykę"

Odrobinę zagłębiam się w tym temacie ale dla części osób to rewelacja dla innych co najmniej nieporozumienie.

Co sądzicie o bardziej popularnych rozwiązaniach np. NAIM, Arcam, Musical Fidelity w połączeniu do Cabasse?

<br />Odrobinę zagłębiam się w tym temacie ale dla części osób to rewelacja dla innych co najmniej nieporozumienie<br />

wszystko zależy od kolumn, chipampy oraz małe Tripathy typu T-amp itp. potrzebują skutecznych kolumn, Rivy akurat takie są

<br />Co sądzicie o bardziej popularnych rozwiązaniach np. NAIM, Arcam, Musical Fidelity w połączeniu do Cabasse?<br /> <br /> <br />

moim zdaniem nie ma co wchodzić w tranzystor, jeśli nie jest w klasie A, chyba że ten nietypowy Lavardin, to warto spróbować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.