Skocz do zawartości
IGNORED

a może poskładać sobie "OPPO"

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj zamówiłem w chinach poniższy wszystko-odtwarzacz, ponieważ mam już LG BD390, arivę210 i trekstora moviestation oraz tv z funkcją smart, ale nic z wymienionych nie spełnia w 100% moich oczekiwań - a to jakiś plik nie pójdzie, a to menu nie takie, a to wolno chodzi.... itd

a że wypatrzyłem skrzynkę na Realteku 1186 za 85 dolców z przesyłką :-) , to przyszło mi do głowy, żeby w oparciu o to cudeńko zbudować urządzenie uniwersalne z czytnikiem blueray - włożyć to do obudowy po uszkodzonym Pioneerze DV717 i mieć na jakiś czas spokój .

Wiem że OPPO 103 byłoby rozwiązaniem, ale nie wydam narazie 3000 pln , bo mam dobry amplituner ( Primare SPA20 ) , więc dekodery KD już mam,

potrzebuje tylko uniwersalnego źródła.

Za LG BD390 dałem osiem stówek i choć od strony technicznej jest super, ale ma ograniczenia w odtwarzaniu niekórych plików , co mnie strasznie

irytuje, więc jest opcja , że zostawię lg do płyt lub go sprzedam a z w/w skrzyneczki zrobię wszystkograjacego blueraya, bo tam jest złącze sata do dyspozycji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1532-0-98010900-1395218421_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie zrobisz z niego playera BD, gdyż nie pociągnie on płyt (oryg.) z zew. napędu via. SATA , USB.

a czemu ? w lg BD390 idzie po sata, o ile się nie mylę - napęd lg wygląda jak typowy napęd komputerowy

zdjęcie wnętrza BD390

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale w LG jest dedykowany napęd z odpowiednim firmware. Twoje pudełko nie ma licencji Blu-Ray, więc nic z tego.

Inne firmy robią to tak, że inny napęd ( taki nie od nich - DUNE ) nie działa z BD - każdy orze jak może ... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.