Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny TONSIL MILDTON 110 (ZgB 110-8-693)

grzegorzk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje trochę opinii o tych kolumnach, czy są godne uwagi a jak tak to ile można za nie dać żeby nie przepłacić. Ogólnie szukałem znacznie mniejszych kolumn ale przez przypadek natrafiłem właśnie na te i cena też wydaje mi się dobra ale ile są warte to chciałbym usłyszeć od was. Oczywiście mówimy tu o bardzo dobrym stanie.

kupowałem u gościa amplituner i pokazał mi że ma jeszcze kolumny doi sprzedania ale zobaczyłem że to skrzynie jak na kartofle to mnie zniechęciło tylko jak powiedział że 200 zł to myślę może warto jak za takie pudła

ale że mam pokój 2 na 2 to chyba odpuszczę :P

kupiłem amplituner denona rcd 100 ale jutro jeszcze popytam was troszkę bo coś mi się nie podoba jak wczytuje płyty ale to jutro bo teraz śmigam do pracy na nockę i nie mam czasu dalej testować go

Grałem na różnych Mildtonach ponad 10 lat. Za 200, jeśli są w pełni sprawne, warto. Grały u mnie kiedyś z Radmorem w pokoiku 2na3m i bas wcale nie dudnił, a to dlatego, że basu w nich jak na lekarstwo. One są przeciwieństwem jakby Altusów, grają głównie środkiem. Najsłabszym punktem w nich jest wysokotonówka. Ale bądźmy szczerzy, za tą kasę trudno będzie cokolwiek lepszego kupić. Nawet małe monitorki to wydatek wiele większy. A tu będziesz miał duży dźwięk, moc. Pierwszy krok w audio, śmiało, o ile są sprawne.

Mildton 110 grają lepiej od altusów wszystkich..

Trzeba pamiętać, że nie jest to szczyt techniki.

Ich największa wada wg mnie to wielkie budy bez wzmocnień, wykonane z cienkiej sklejki. Buda gra razem z głośnikiem basowym... :( Ale...Zawsze to lepszy wybór niż altusy, czy chińskie pierdziawki. Bas nie dudni tam.

Przełączniki trzeba przeczyścić, bo mogą przerywać/trzeszczeć.

Za 200zł jeżeli są oryginalne, to warto brać! Tylko sprawdź oryginalność! Wklejenie chińskich membran/zawieszeń, zniża ich wartość do zera!

Mildton 110 grają lepiej od altusów wszystkich..

Miałem te kolumny jakoś w 1996r i kupiłem Kef Coda7 .

Jakie było moje zdziwienie jak takie malutkie kolumny pod każdym względem zagrały lepiej .

Nawet bas . Jakość , zejście . Iny świat . Oczywiście o dużych poziomach można było zapomnieć ale w 11 metrach wystarczały .

BARDZO WAŻNE jest sprawdzenie ich zawieszeń, bo miałem kilka miesięcy temu kolumny, które stały parę lat ( Tonsil GDN 20/60/ ) i wyglądały całkiem dobrze. Tylko, że po kilku ruchach membrany wysypały się niestety zawieszenia. a wymiana nawet na przyzwoitą chińszczyznę to i tak koszt w sumie ok. 120 do 150 zł za dwa woofery ;-( bo o średnich już nie wspomnę...Kumplowi parę lat temu po takich przygodach przyszło wykorzystać je jako pudła do dwudrożnych kolumn na całkiem nowych głośnikach, ale pewnie nie o to tu chodzi....

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Podjadę jeszcze i dokładnie obejrzę te kolumny, ogólnie to w razie zakupu to zawiózł bym je do domu bo tam mam duży pokój a na stancje zabrał monitorki (które mam w domu). Ale jeśli się nie zdecyduję na te mildtony to co byście polecili do tego denona rcd 100 ?

I przy okazji zapytam jeszcze czy mieliście styczność z tym denonem ? mam go od wczoraj i to co mogę stwierdzić na dziś to to że jest strasznie wybredny co do płyt... Po włożeniu oryginalnej płyty z jedną ryską długo ją wczytuje i lubi przeskoczyć. A przykładowo nagraną płytę wczytuje szybko i gra bez problemu choć są też płyty których wogólę nie wczytuje. Jeszcze jedna sprawa, dość głośno słychac jak pracuje odtwarzacz, jak wczytuje takie charakterystyczne skwierczenie. Mam w domu odtwarzacz sony który pracuje bezszelestnie i szybko wczytuje a ten denon troszkę wybredny jakiś do tych płyt. To normalne w tym modelu ? No i na koniec jak zciszam do końca to minimalnie jeszcze słychać dźwięk, czemu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.