Jump to content
IGNORED

Firefly Media Server na FreeNAS - problem z konfiguracją

jaras65

Recommended Posts

Witam

Aby uprościć działanie mojego domowego serwera danych pracującego na systememie FreeNAS 9, a przy tym zaoszczędzić nieco na poborze prądu podczas słuchania muzyki, postanowiłem ominąć komputer - transport i wyprowadzić dźwięk prosto z serwera do DACa, jako że mogę połączyć oba kablem cyfrowym coaxialnym.

Softwareowo do tego celu służy wspomniany w tytule Firefly, a sterować całością można z androidowego telefonu aplikacją DAAP.

Myślę że skonfigurowałem Firefly poprawnie, mam dostęp do panelu ustawień poprzez stronę www, DAAP bez problemu łączy się z serwerem, lecz nie widzi folderu MUZYKA w którym znajduje się cała moja kolekcja lossless, a jest tego ponad 1,5 TB.

Kiedy klikam na przycisk skanowania w panelu konfiguracyjnym Firefly, skanowanie po kilku sekundach się zatrzymuje, z zerowym wynikiem.

Czy ktoś z kolegów ma podobne doświadczenia i mógłby się podzielić swoją wiedzą, bo w necie bardzo cienko z wiadomościami w naszym ojczystym języku na ten temat.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozumiem, że nikt z Szanownego Grona zainteresowanego tematyką PC Audio nie zetknął się z Firefly Media Server, ani żaden z kolegów nie ma na swoim serwerze postawionego FreeNASa.

Pomocy będę musiał poszukać niestety gdzie indziej...

Ale zanim to zrobię, zapytam: jak w moim przypadku i za pomocą jakiego softu wyprowadzić dźwięk z serwera prosto do DACa kablem coax.

Uprzedzam że zmiana systemu na inny niż FreeNAS wiązałaby się z utratą 1,5TB muzyki lossless, ewentualnie wcześniejszym skopiowaniem całości na inny dysk którym akurat w chwili obecnej nie dysponuję.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.