Skocz do zawartości
IGNORED

Jak duże nowe podłogówki do salonu? Wymagania hi-end, kasa low-start

bartolomeo

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie duże nowe kolumny podłogowe stereo do salonu?

Może od razu dlaczego nowe. Wiem, że z danym budżetem kupując używany sprzęt zazwyczaj osiągamy większą jakość, ale są też minusy takiego rozwiązania: dojazdy, brak możliwości porównania, brak gwarancji, nieznana przeszłość.

Budżet na kolumny: do 3500 zł.

Cały salon ma 32 m2, ale prostokąt tworzący powierzchnię odsłuchową to 23 m2. Salon otwarty jest na kuchnię 10 m2 - patrz załącznik.

Salon na razie zupełnie nie przygotowany akustycznie (brak dywanu, zasłon, jest tylko kanapa materiałowa i 3 duże roślinki, ława, szafka RTV, a ściana za przyszłymi kolumnami pokryta tapetą). Będzie dywan i coś za kanapą na ścianie (obraz albo panele akustyczne).

Nowe kolumny chcę pożenić z używanymi (sterowanie koniecznie z pilota), ale w wieku raczej młodzieńczym (nie 30-latki):

- wzmacniaczem stereo (do 1000 zł),

- odtwarzaczem CD (do 600 zł),

- tunerem radiowym.

Muzyka: wszystko poza metalem, trance i techno.

W połowie czasu: radiowa Trójka – mam dobrą instalację antenową.

Jaki dźwięk chciałbym uzyskać? Nie efektowny, raczej do długiego słuchania, muzykalny. Góra musi być wyraźna i czysta (lubię cykanie sekcji perkusyjnej), bas nie rozwleczony, wyraźny, kontrolowany - czasami gałka leci w prawo i chcę poczuć zdrowe basowe kopnięcie. Zazwyczaj na dotychczasowym pseudo-sprzęcie zawsze podkręcałem skraje pasma lekko ku górze. Średnica może dominować (NADy), ale nie może zabraknąć wyraźnie słyszalnej góry i dołu.

Scena szeroka i głęboka, dobra lokalizacja źródeł pozornych. Lubię słyszeć szczegóły, ale z drugiej strony nie chcę by muza miała charakter męczący i angażujący.

Nigdy nie słuchałem lampki, ale taki rodzaj brzmienia to chyba nie dla mnie (być może jeszcze).

Głównie zastanawiam się jakiej wielkości kolumny nagłośnią odpowiednio powierzchnię odsłuchową.

Moje laickie poszukiwania:

- Dali Zensor 5 czy 7?

- Indiana Line Tesi 542 – mało opinii

- Monitor Audio BX5 czy BX6? (tu boję się tylnego bas-refleksu)

- Audio Academy Phoebe III (wg producenta mogą dać radę na tej powierzchni)

Jeśli padną propozycje co do nagłośnienia, rzućcie też przykładowe wzmaki, z którymi kolumny się polubią.

Odsłuch będzie w przyszłości - być może w Pabianicach, być może w Białymstoku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Hi END do takiego salonu i 3500zł ?

Zapomnij .

Za około 5000 kilka miesięcy temu kupiłem Vienny Beethoven . Ale ich nie napędzisz wzmacniaczem za 1000zł

Dołóż nieco i Harpia Amstaff Mini a najlepiej Amstaff . Do tego modyfikowany NAD C320BEE za około 1000zł .

Za 600zł CD NAD 541i .

Tuner jak dostaniesz tanio to też NAD żeby był komplet a jak nie to koledzy doradzą bo mam doświadczenie tylko z tunerami Pioneera .

Teraz będą trzy strony bicia piany, po czym klient i tak kupi jakiś chłam, który mu w salonie wcisną.

Za pół roku będzie chciał to sprzedać w pizdu, straci na tym połowę ceny przynajmniej i wróci z pytaniem co teraz...

Nie żebym był złośliwy czy coś, ale to jest niestety standardowa procedura na tym forum,

dlatego proponuję od razu przejść do drugiego etapu zamiast tracić czas na jałowe dysputy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Trochę złośliwy jesteś ale trudno się z tobą nie zgodzić. Dziwię się, że ludzie upierają się, że musi być High End, że muszą być nowe ale zapłacić za to nie chcą. Nie ma sensu kupować nowych kolumn jeśli jest tak duży wybór dobrych paczek od 1-go właściciela i za mniej więcej połowę ceny a czasem nawet trochę niżej. Sorki ale za 3500 nie ma High Endowych kolumn.Możemy sobie różne rzeczy wypisywać,starać się być mili, żeby kogoś nie urazić, można unikać powiedzenia prawda, tylko po co? Kolumny High Endowe zaczynają się mniej więcej od 20 tys. a i tak jest to taki bardzo entry level. Coś dobrego jednak można wybrać. Używki będą za ok 10tys i to już łatwiej przełknąć. Za 3.5tys można szukać czegoś przyzwoitego ale należy mieć racjonale oczekiwania. Cudów nie będzie.

Witaj,

zacznę od kolumn - jeśli nie szukasz potężnego basu, ogromnej dynamiki, namawiam na posłuchanie polskiej konstrukcji Audio Academy Phoebe III. Brzmieniowo to kolumna, która idealnie powinna wpisać się w Twoje preferencje brzmieniowe.

Warto posłuchać takźe Dali Zensor oraz Monitor Audio Bx - to uniwersalne zespoły głośnikowe, które po prostu podobają się, dają przyjemność z słuchania muzyki. Do listy dołoźyłbym jeszcze kolumny Epos Epic 5.

W kwestii elektroniki stawiałbym zdcydowanie na integrę NAD C326 BEE lub jeśli wybierzesz kolumny o charakterystyce z uwypuklonym skrajami pasma, także ciepły, miękki i bardzo muzykalny Xindak A-06.

Zapraszam na odsłuchy, na miejscu mamy jeszcze wiele innych, ciekawych konstrukcji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Boziu...facet trochę pożartował z tym hajendem, a Ci już to wielce komentują...

Dokładnie - myślałem, że będzie to zabawny tytuł postu. Zdaję sobie dokładnie sprawę od jakich kwot zaczyna się hi-end. Bardziej zależało mi na odpowiedzi jak spore kolumny muszę mieć w moim pokoju.

Trzeba zatem skoczyć na odsłuchy.

Czekam na dalsze wpisy.

Może od razu dlaczego nowe. Wiem, że z danym budżetem kupując używany sprzęt zazwyczaj osiągamy większą jakość, ale są też minusy takiego rozwiązania: dojazdy, brak możliwości porównania, brak gwarancji, nieznana przeszłość.

za to nowe w tej cenie mają gwarantowaną, znaną przeszłość - Chińska Republika Ludowa

no ale skoro przywożą do domu, można sobie posłuchać w swoim pokoju na swoim sprzęcie, to są argumenty

przywożą? można?

graaf, napisz proszę czy uważasz, że początkujący, bez osłuchania, da radę z udanym zakupem na rynku wtórnym? Jadę do sprzedającego 300 km, słucham i mówię jedynie - 'fajnie brzmi', bo nie mogę z niczym porównać i nie umiem, bo nie mam doświadczenia. Nie wiem czy nie było coś kręcone, a jak widzę na allegro zdjęcia wymontowanych przetworników w rękach sprzedających, to mnie krew zalewa.

Nie stwierdzam, że zakup nowych jest lepszy, ale pewnie wygodniejszy, bezpieczniejszy dla laika.

Osobiście chciałbym mieć najlepszą jakość w danym budżecie.

Wiem też, że niewiele wiem i dlatego chętnie Was czytam.

To może: propozycje kolumn używanych do mojego metrażu?

Zdaję sobie dokładnie sprawę od jakich kwot zaczyna się hi-end. Bardziej zależało mi na odpowiedzi jak spore kolumny muszę mieć w moim pokoju.

To akurat nie ma żadnego znaczenia. Jeśli kolumna jest poprawnie zaprojektowana i porządnie wykonana,

to w 30 metrach spokojnie można stawiać trójdrożne podłogowe lochy jak również małe monitorki na podstawkę.

Przeciwwskazań dla którejś opcji żadnych tutaj nie ma, bo wszystko sprowadza się do tego co kto lubi.

Ja osobiście, chociaż doceniam zalety dobrych (powtarzam - dobrych) monitorków,

to jednak zdecydowanie jestem zwolennikiem podłogówek, ale są tacy, którzy mają odwrotnie.

Wszystko kwestia gustu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

To może: propozycje kolumn używanych do mojego metrażu?

Propozycji pojawi się za chwilę dwieście i co zrobisz, które wybierzesz?

Przez internet niczego się nie dowiesz, więc albo ruszysz tyłek, żeby posłuchać kilku opcji,

albo kupisz w ciemno i na dwoje baka wróżyła - przypasują albo nie przypasują.

Jak przypasują, to masz problem z głowy, a jak nie przypasują, to wystawiasz na sprzedaż i szukasz dalej.

Z używkami jest o tyle dobrze, że przy takim kupowaniu i sprzedawaniu nic praktycznie nie tracisz,

więc możesz do usranej śmierci zmieniać kolumny nawet co tydzień i nic Cię to nie kosztuje, bo szmal zawsze odzyskasz,

a jak kupisz nowe w sklepie, to jesteś z nimi ożeniony na wieki albo musisz oddać za 50% ceny, bo więcej nikt Ci nie da.

Nie ma co dramatyzować przesadnie, bo każdy jakoś zaczynał i każdy jakoś musiał sobie radzić,

a teraz to macie luksus i full wypas, nieporównywalny z tym co miałem ja i inni, którzy zaczynali przed wynalezieniem internetu.

<br />To akurat nie ma żadnego znaczenia. Jeśli kolumna jest poprawnie zaprojektowana i porządnie wykonana,<br />to w 30 metrach spokojnie można stawiać trójdrożne podłogowe lochy jak również małe monitorki na podstawkę.<br />

dokładnie

<br />graaf, napisz proszę czy uważasz, że początkujący, bez osłuchania, da radę z udanym zakupem na rynku wtórnym? Jadę do sprzedającego 300 km, słucham i mówię jedynie - 'fajnie brzmi', bo nie mogę z niczym porównać i nie umiem, bo nie mam doświadczenia. <br />

a jak pójdziesz do sklepu to sobie tam doświadczenie kupisz w pakiecie? czy może wybierzesz po prostu to co się podoba sprzedawcy (zamiast Tobie)?

musi być aż 300 km? gdzie mieszkasz, w Puszczy Białowieskiej czy w Bieszczadach? to po pierwsze, po drugie - jak ktoś chce sprzedać to niech wypożyczy

<br />Nie wiem czy nie było coś kręcone<br />

to jest istotne w elektronice, w kolumnach co ma niby być kręcone? w 99% przypadkach jeśli gra to gra

<br />Osobiście chciałbym mieć najlepszą jakość w danym budżecie.<br />

to tylko używane, to jak z samochodami, wyjeżdżając nowym z salony jesteś biedniejszy o 40% ceny, tylko w przypadku kolumn ryzyko jest żadne, w porównaniu z autami

<br />To może: propozycje kolumn używanych do mojego metrażu?<br /> <br /> <br />

na wzmacniacz budżet 1000? i może być używany? (wzmacniacz może, ale kolumny nie???)

to trzeba ujmować całościowo - kwota 4500 na wzmacniacz i kolumny, bo wzmacniacz i kolumny tworzą jedną funkcjonalną całość

pilot do CD nie wystarczy?

ps.

zacznij od rozejrzenia się na allegro z wykorzystaniem opcji ileś tam kilometrów w promieniu od Twojego kodu pocztowego, żeby można było pojechać zobaczyć, pożyczyć itp.

Także słucham każdej muzy oprócz tej, której wymieniłeś. Słuchałem przed zakupem wielu zestawów i nic nie kupiłem. Czytałem też dużo prasy szukając sprzętu grającego brzmieniowo neutralnie, dynamicznie i muzykalnie czyli takiego, który sprawdziłby się w niemalże każdej muzyce. Wybrałem sprzęt, który zbierał dobre i powtarzalne opinie dotyczące zwłaszcza charakteru brzmienia. Kupiłem więc zestaw, którego nie słuchałem bo po prostu takiej konfiguracji w żadnym sklepie bym nie znalazł. Jestem z niego więcej niż zadowolony. Dodam, że wcześniej miałem zestaw troszkę niższej klasy i miałem już wyrobione zdanie jakich zmian chciałem dokonać i co uzyskać. Uważam, że nie ma co się bać kupować sprzęt nie słuchając go wcześniej a nawet sprzęt z drugiej ręki. Trzeba najpierw jednak wiedzieć czego się chce i przy zakupach myśleć trzeźwo aby nie dać się nabić w butelkę.

Z pilota muszę sterować i wzmakiem i CD.

Z tymi nowymi kolumnami to głównie wymogi żony :) Trzeba będzie ją może odpowiednio nastawić.

Nie wykluczam więc opcji sprzęt używany. Poczytać zatem muszę więcej i może upolować coś ładnego z drugiej ręki.

Już miałem raz (nie)przyjemność kupić używki do innego pokoju - niestety z powodu braku basu odsprzedałem je dalej (w zasadzie bez straty kasy).

Dzięki wszystkim za wpisy, jeśli ma ktoś przemyślenia/propozycje - śmiało pisać.

A czy brak basu był spowodowany tym, że kolumny kupiłeś uźywane a nie nowe?...:-)

Basu było mało bo dokonałeś niewłaściwego wyboru. I twoje szczęście, że kupiłeś używki bo przy odsprzedaży prawie nic nie straciłeś. Gdybyś kupił nowe to straciłbyś 50% ceny.

A czy brak basu był spowodowany tym, że kolumny kupiłeś uźywane a nie nowe?...:-)

Basu było mało bo dokonałeś niewłaściwego wyboru.

albo źle ustawiłeś kolumny w pokoju itp. itd.

trzeba ograniczyć się do ofert dających możliwość wypożyczenia i posłuchania u siebie - jeśli ma się wydać do 3500

bo po prawdzie warto sprawdzić też oferty dużo tańsze, bo wśród nich kryją się czasem rodzynki

<br />Z tymi nowymi kolumnami to głównie wymogi żony :) <br />

używane nie muszą być brzydkie, a jeśli kupi się w dobrej cenie to zawsze można odświeżyć a i tak być finansowo do przodu

Teraz będą trzy strony bicia piany, po czym klient i tak kupi jakiś chłam, który mu w salonie wcisną.

Za pół roku będzie chciał to sprzedać w pizdu, straci na tym połowę ceny przynajmniej i wróci z pytaniem co teraz...

Nie żebym był złośliwy czy coś, ale to jest niestety standardowa procedura na tym forum,

dlatego proponuję od razu przejść do drugiego etapu zamiast tracić czas na jałowe dysputy.

Nie mogę się z Tobą nie zgodzić :)

Napisano wczoraj, 23:54

Harpia Amstaff napędzana NADnem za 1000pln? Ojojojoj!

Można po takim zestawie zrazić się do tego hobby.

Tego nie rozumiem.

Po co pisać coś takiego ?

No po co ?

Miałeś Amastaffy ? Napędzałeś je takim NADem ?

NIE !

Sam przez prawie rok szukałem dużych i jak najlepszych podłogówek . Nie popierdziawek z malutkimi głośniczkami ale porządnych podłogówek.

Miałem 3 pary Amstaffów w tym jedną zrobiłem sobie sam bezkompromisowo od podstaw . Te robione Amstaffy zagrały lepiej od sklepowych Kef R900 i proponuję przeczytać ich test w AUDIO jak Kisiel porównuje je do Blade za 100 000 i co według niego różni te kolumny .

W klubie Harpii są osoby które łączą Amstaffy z 20W Xindakiem PAM i są zadowolone .

Na tym forum sa dwie osoby które grają na Amstaffach i takim modyfikowanym NADzie . Sam przez kilka dni grałem na takim zestawie i jak za taką kasę trudno to przebić .

I pewnie jeszcze długo nie bedzie lepszych podłogówek za takie pieniądze .

Sorki ale za 3500 nie ma High Endowych kolumn.

Posłuchaj Kef LS50 . Zdziwisz się . Ale posłuchaj w bardzo dobrym systemie co potrafią te monitorki ale nie takich tu szukamy .

Doceniam dokonania firmy Harpia chociaż to dźwiękowo nie moja bajka

Jak każde kolumny i do Harpii dobiera się resztę a nie kompletuje przypadkowy zestaw .

Myślę jednak że Amstaff do tego metrażu jak najbardziej, ale raczej ze wzmacniaczem Jadisa. Przynajmniej będzie to przyjemne hi-fi.

I to właśnie sedno problemu

Ja myślę

Nie - ja sprawdzałem , słuchałem , ale " ja myślę " ... i pitolę głupoty na forum .

graaf, napisz proszę czy uważasz, że początkujący, bez osłuchania, da radę z udanym zakupem na rynku wtórnym?

Może być ciężko .

Pomogłem wielu forumowiczom w kompletowaniu całego systemu ale to mozolna i trudna robota .

Jak nie masz koło dychy na kolumny to szukaj tych Harpii .

Maja jeszcze jedną OGROMNĄ zaletę . Jak Ci dziecko , pies , kot , czy inne stworzenie albo Ty sam uszkodzisz jakis głośnik to go bez problemu dostaniesz taki nowy za 160-300zł sztuka .

To akurat nie ma żadnego znaczenia. Jeśli kolumna jest poprawnie zaprojektowana i porządnie wykonana,

to w 30 metrach spokojnie można stawiać trójdrożne podłogowe lochy jak również małe monitorki na podstawkę.

Przeciwwskazań dla którejś opcji żadnych tutaj nie ma, bo wszystko sprowadza się do tego co kto lubi.

No właśnie , co kto lubi . Tyle że z monitora z głośniczkami 15cm nie uzyska się namiastki dynamiki czy zejścia na basie jak z dużych podłogówek i tego trzeba być świadomym .

Ja bym szukał Amstaffów , takiego NADa do tego CD NAD 541 a w przyszłości jak będziesz chciał więcej inwestować to kolumny zostaną a kupić jakąś integrę Krella , może końcówkę i choćby CA Stream Magic 6 i będzie to bardzo fajnie grać.

Oczywiście zawsze można lepiej .... I później tez można lepiej ...

Ważne żeby na start zacząć od czegoś co będzie już sprawiać frajdę ze słuchania .

• Redaktorzy

Budżet na kolumny: do 3500 zł.

Cały salon ma 32 m2, ale prostokąt tworzący powierzchnię odsłuchową to 23 m2.

Zaproponuję Ci dobre kolumny, które być może na pierwszy rzut oka nie robią wrażenia wizualnego, ale podobnie jest z kolumnami Audio Note. Niezbyt piękne, ale grają pięknie. Proponuję Ci kolumny podłogowe Epos Epic 5. Brytyjska robota. Pięknie zgrywa się z elektroniką Creek Evolution II. Oczywiście powinieneś sam posłuchać, bo niekoniecznie to co mnie się podoba - może się Tobie spodobać. Ale tak to jest w audio. Trzeba się trochę nagimnastykować by mieć brzmienie w domu :)

Ukryta Zawartość

Kiedyś można było je kupić za 3600zł za parę.

post-49078-0-71505100-1395398366_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

zacytuję, bo "repetitio est mater studiorum" ;-)

to jest istotne w elektronice, w kolumnach co ma niby być kręcone? w 99% przypadkach jeśli gra to gra

Miałem kolumny kupione za 5000zł . Pierwszy właściciel , kompletne opakowanie . Wydmuchane i wychuchane .

I co z tego ?

Jedna z nich stała koło okna . Słońce na nią padające przez te X lat spowodowało stwardnienie zawieszeń w wooferach . Głośniki nawet ręką trudno było ruszać .

Głosniki egzotyczne i raczej niedostępne .

Dlatego nie kupuję kolumn używanych . A jak już to bym szukał takich gdzie głośniki są dostępne i w rozsądnych pieniądzach .

Miałem kolumny kupione za 5000zł . Pierwszy właściciel , kompletne opakowanie . Wydmuchane i wychuchane .

I co z tego ?

Jedna z nich stała koło okna . Słońce na nią padające przez te X lat spowodowało stwardnienie zawieszeń w wooferach . Głośniki nawet ręką trudno było ruszać .

Głosniki egzotyczne i raczej niedostępne .

Dlatego nie kupuję kolumn używanych . A jak już to bym szukał takich gdzie głośniki są dostępne i w rozsądnych pieniądzach .

czy ktoś każe kupować na ślepo bez sprawdzania? czy ktoś każe kupować "egzotyczne"? czy zawieszeń piankowych nie można wymienić?

dziwne podejście prezentuje Kolega

w Pabianicach, być może w Białymstoku.

w promieniu 50 km od Pabianic:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy ktoś każe kupować na ślepo bez sprawdzania?

W większości tak jest . Większość ludzi nie ma możliwości dojechać do sprzedającego czy to ze względów czasowych czy mobilnych .

czy ktoś każe kupować "egzotyczne"?

Większość kolumn ma robione głośniki na zamówienie .

czy zawieszeń piankowych nie można wymienić?

Wszystko można . Tylko tu piszemy o głośnikach wysokiej klasy .

I rodzą się kolejne pytania . Czy ktos zrobi to fachowo ? Jak inne zawieszenie wpłynie na parametry głośnika a wiec i brzmienie ?

Pominę że zawieszeń jakości oryginałów raczej się nie dostanie .

A pisałem akurat o gumie butylowej . Piankowe , stare głośniki nawet nie biorę pod uwagę .

dziwne podejście prezentuje Kolega

Z życia wzięte . Z życia mojego , znajomych i ich znajomych .

Panowie, ale o czym w ogóle ta dyskusja? Czy ktoś z was zwrócił uwagę na ten załącznik z planem pokoju? Przecież w takim ustawieniu żadna kolumna nie zagra prawidłowo. Założę się, że z tymi używanymi kolumnami, które podobno "nie miały basu" było wszystko w porządku, tylko ze jak ustawione były w podobny sposób, co na tym rysunku, to cały bas został zeżarty przez efekt filtra grzebieniowego.

Dla mnie ten NAD może być modyfikowany nawet przez mnichów buddyjskich-to nic nie zmienia. Nadal będzie to NAD za 1000pln podłączany do kolumn za 5000-6000pln. Muda44 piszesz w następnym zdaniu-podłącz Kefa ls50 do dobrego systemu- nie wyczuwasz sprzeczności z poprzednią wypowiedzią?

Akurat traf chciał że właśnie w oparciu być może o te głośniki będzie budowany system na poddasze. Więc proszę cię, wpisami w stylu nie słyszałeś nie pitol nie obrażasz mnie tylko wystawiasz sobie laurkę.

A forum służy do dyskusji, a nie jak większość która tu nadmienia do tzw. pyskówki prowadzącej do nikąd.

PS. Nie zgodzę się że większość kolumn posiada głośniki robione na zamówienie.

Dla mnie ten NAD może być modyfikowany nawet przez mnichów buddyjskich-to nic nie zmienia. Nadal będzie to NAD za 1000pln podłączany do kolumn za 5000-6000pln

Przerobiłem ponad 90 tych NADów

Na forum jest kilkunastu , może kilkudziesięciu ich właścicieli . W klubie NAD jest nawet kilka wpisów ludzi którzy stawiają je na równi ze wzmacniaczami za około 4-5000zł

Kolega pisze wyraźnie - budżet na wzmacniacz 1000zł .

Łapiesz ?

Jakby miał z 3000zł to bym mu polecił Yaqina MC-100B . Przy około 6000zł Krella czy inny wzmak. Ale tu mamy 1000zł i w tych pieniądzach i dużo lepszych ten niepozorny " podłubany " NAD jest nadal bezkonkurencyjny . Jest też w przyzwoitym wieku a nie jak na tym forum padają propozycje wzmacniaczy 20/30 letnich .

Muda44 piszesz w następnym zdaniu-podłącz Kefa ls50 do dobrego systemu- nie wyczuwasz sprzeczności z poprzednią wypowiedzią?

Nie czytasz uważnie . LS50 było wpisem do SLY30 że za 3500zł można kupić Hi ENDowe monitorki i w tym samym zdaniu dopisałem że nie takich tu szukamy .

Akurat traf chciał że właśnie w oparciu być może o te głośniki będzie budowany system na poddasze. Więc proszę cię, wpisami w stylu nie słyszałeś nie pitol nie obrażasz mnie tylko wystawiasz sobie laurkę.

:)

Będziesz , a nie masz czy słyszałeś a do tego będziesz na " tych " głośnikach .

Czyli jak już będziesz to możesz się wypowiadać o " tych " głośnikach , o kolumnach na nich które z dużym prawdopodobieństwem będą całkiem inaczej grały od Harpii Amstaff wystawiając Amstaffą od razu negatywną opinię.

Przecież to kupy się nie trzyma .

A forum służy do dyskusji, a nie jak większość która tu nadmienia do tzw. pyskówki prowadzącej do nikąd.

Dyskusji , a tu staramy się coś doradzić . Ty negujesz coś czego nawet na żywe oczy nie widziałeś .

Chyba nie o to chodzi ?

PS. Nie zgodzę się że większość kolumn posiada głośniki robione na zamówienie.

Od początku lat 90tych miałem kilka swoich konstrukcji , kilkanaście fabrycznych , kilkadziesiąt słuchałem .

Od tego czasu patrząc na kolumny zawsze interesuję się z czego i jak są zbudowane i poza kilkoma firmami reszta stosuje głośniki robione u znanych producentów na zamówienie albo całkowicie swoje konstrukcje . Firmy małe opierają się o gotowe przetworniki a większe w większości stosuje swoje .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.