Skocz do zawartości
IGNORED

Radmor5102-T czy warto zmienić na nada3020 ew cyrusa?

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam,obecnie posiadam amplituner Radmor-5102-t i jestem zadowolony z dzwięku jaki przedstawia,min piękna barwa,i to by było na tyle,planuje zmienić na coś bardziej rasowego,mam dwa typy nad3020 oraz Cyrus-one,boje się jednak że tam takiej barwy nie uzyskam,czy to będzie bezpieczna wymiana,czy tylko poprawi się separacja kanałów i szczegółowość,kosztem barwy?

A co chcesz napędzać innego Radmorem 5102, który ma 2x12W/8ohm. ??? Czemu patrzysz na takie słabe wzmaki w ogóle za taką kasę?

Jeżeli podoba Ci się barwa Radmora, to chyba najlepiej kupić wzmacniacz lampowy.

Jednak dobry tranzystorak japoński z dawnych lat pokaże Ci i tak, co to znaczy muzyka i inaczej zaczniesz interpretować dźwięk.

buahahhahaha DOPRAWDY nie mam zielonego pojęcia co ludzie widzą w tym syfie :D hahahhaha kondensatory elektrolityczne z minionej epoki plus wolne tranzystory 2N3055 brzmiące jak "pognieciony paiperek" :D wyrzuć chłopie to ustrojstwo i bierz cokolwiek innego a zagra 100razy lepiej !!! chyba ,że słoń nadepnął Tobie na ucho :) jak większosci osobom sprzedającym na pewnym znanym portalu aukcyjnym - własnie zerknąłem i cena oscylująca w okolicach tysiąca złotych mnie powaliła ! chyba tylko IDIOTA dałby się nabrac na ten badziew ! ... To "coś" ma barwę ???? buahhaha chyba tylko słyszą ludzie jego podbicie +20db na basie i uwazają ,ze to prawdziwy bas ! :D hahahhha ŻAL ....

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Wiatam,obecnie posiadam amplituner Radmor-5102-t i jestem zadowolony z dzwięku jaki przedstawia,min piękna barwa,i to by było na tyle,planuje zmienić na coś bardziej rasowego,mam dwa typy nad3020 oraz Cyrus-one,boje się jednak że tam takiej barwy nie uzyskam,czy to będzie bezpieczna wymiana,czy tylko poprawi się separacja kanałów i szczegółowość,kosztem barwy?

Mam takiego Radmorka kupiłem odrestaurowany,nieraz go użytkuje. Kiedyś to był rarytas,polski kultowy amplituner.Dzisiaj prawie wszystko gra lepiej.

...

post-52809-0-75264100-1395602191_thumb.jpg

zaraz zaraz ... troszkę sie zagalopowałem ... :P Jeśli masz Tonsilowskie badziewie ( kolejne ustrojstwo z tamtych lat ) w rodzaju altusy altony i tym podobne to nic nie wymieniaj bo nie ma to NAJMNIEJSZEGO sensu :) pozdrawiam:)

Wiatam,obecnie posiadam amplituner Radmor-5102-t i jestem zadowolony z dzwięku jaki przedstawia,...

Nie słuchaj ich. Ważne jest, że Tobie odpowiada i jesteś zadowolony.

myslę że większosć wypowiadających się nigdy nie słyszała Radmora,czasem tak już jest że boimy się że coś tańszego może zagrać lepiej od czegoś co kosztuje krocie albo na tym samym poziomie,radmor moim zdaniem nie gra jak plastikowy badziew z marketu i pluć na niego nie należy,opinie w sieći na jego temat,oraz na audiostereo,nie są wyssane z palca,napewno ma lampowaty dzwięk,czego bedzie mi brakowało w droższych japońskich konstrukcjach,wiem jak one graja,i boje się tej sterylnośći,ale słyszałem nada-3020 i jego poziom jest taki sam jak radmora tylko do muzykalnośći dodana jest przestrzeń oraz detal,radmor jest mało detaliczny

lampy nie kupię bo nie mam 3000zł na byle jaki wzmacniacz lampowy,a robić badziewia na ECL86 nie mam zamiaru bo jeden już miałem i właśnie radmor go wykopał

chce coś starego i do 1000zł coś z muzical fidelity albo audiolaba 8000A te graty może zagrają lepiej od radmora i bedą miały nieco tego ciepła jaki daje radmor

kolego DeeS- widze ze jesteś fanem MD i DCC? ja też,jaki masz sprzęt?

Radmorów miałem więcej niż Ty palców wszystkich. Powiem krótko, miałem wszystkie Radmory jakie były, po kilka/kilkanaście sztuk tj. 5100, 5102, 5102t, 5102te, 5412, 5411, 5510, 5512, 5512B, i ten najlepszy 5610. Nie miałem Amplifikatora, fakt że 10 pierwszych miały jeszcze logo Radmor, ale to już nie wyrób Radmora.

Więc jak widzisz, wiem co mówię. Powiem więcej jako pasjonat tamtej epoki, Fonica WS-503/303 bije dźwiękiem na łeb Radmory serii 51XX i 54XX.

A Radmor 5512B i 5610, to najlepiej grający sprzęt, mogący konkurować z japońcami.

Kolejny fakt jest taki, że kupując Sony TA-F500ES nawet najlepsze Radmory znikły z mojego domu, potem zakupiłem Yamahe ax-700, a potem wróciłem do Sony, tym razem TA-F550ES.

Załóżmy więc że obcując z szprzętem audio nie jestem głuchy. Dalej wyciągnijmy wnioski. Skoro Radmor 51XX kosztują w stanie bdb ok 600zł, a sony 550ES tak samo, zajrzyjmy do wnętrza celem porównania budowy.... No i jak? Zabiło? Dźwiękowe porównanie czy mocowe, możemy chyba sobie darować. Pomijam fakt, że sprzety są z różnych lat. Ale stosunek cena/jakość jest mocno rozbieżny.

P.S.

Naprawiałem te sprzęty, trochę wiem.

P.S. 2.

A buczące trafa w 5412 czy 5512 doprowadzały mnie do szału.

moc sprzetu nie ma dla mnie znaczenia,2x10w bedzie wystarczajaca do napędzania małych monitorków,i tak slucham bardzo cicho,po za tym że jestem słuchawkowcem,i słucham na otlu kamyka oraz na HD580, to słuchawki na dłuższą mete męczą i dlatego aby czasem odpocząć od słuchawek włączam kolumny,nie wiem czy cokolwiek będzie w stanie dorównać kamykowi na lampach mullard,ale jako taka ma to zagrać.

MD oraz DCC to kompresja stratna,Mam marantza DD-82 drugi od góry DCC,piekny sprzęt,niestety wszystkie DCC szybko padały z powodu nieudanej głowicy,tak samo mój odtwarza ale kiepsko nagrywa,z przerwami,pół roku intensywnego używania DCC i gowica pada,DAT Pionner-D05 którego posiadam to już wysoki model nagrywa do 96Khz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.