Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Focus110

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobrze że nie wybrał 140-tek ten model jest przekombinowany. Jak kolumny chwilę pograją i autor przyzwyczai się do brzmienia to będzie zadowolony jednak nie oczekiwał bym na efekt wwiercanie się riffów gitarowych w głowę to będzie przyjemne wygładzone granie. Słyszałem z heed obelisk i grało przyzwoicie.110 kupiłeś brand new?

np.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jeszcze lepiej:

Ukryta Zawartość

jednym słowem Electrocompaniet - pytaj, szukaj, negocjuj, dołóż

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

może naim 5i 5si xs

z hhedem za ciepło było jak testowałem na basie,

ogólnie 110 troszkę dziwne kolumienki, grają sporym dźwiękiem ale bas urywa się w okolicy 50Hz momentalnie

moim zdaniem zdecydowanie lepszymi małymi monitorami są rls callisto III lub IV i ich koniecznie posłuchaj przed zakupem, łatwiejsze w wysterowaniu w umiejscowieniu oraz dźwięk moim zdaniem ciekawszy od 110, porówywałem 110 bezpośrednio o siebie w domu z rsl callisto III i dyniami 2/6 i x12, małe rls c3 zagrały najlepiej od wymienionych.

Focal + Naim

może naim 5i 5si xs

z hhedem za ciepło było jak testowałem na basie,

ogólnie 110 troszkę dziwne kolumienki, grają sporym dźwiękiem ale bas urywa się w okolicy 50Hz momentalnie

moim zdaniem zdecydowanie lepszymi małymi monitorami są rls callisto III lub IV i ich koniecznie posłuchaj przed zakupem, łatwiejsze w wysterowaniu w umiejscowieniu oraz dźwięk moim zdaniem ciekawszy od 110, porówywałem 110 bezpośrednio o siebie w domu z rsl callisto III i dyniami 2/6 i x12, małe rls c3 zagrały najlepiej od wymienionych.

Ehhhh gdyby tak callisto miały jakiegoś morela, albo dynaudio na górze to pewnie ciągle miałbym je u siebie.

Zestaw tak slaby ze uszy bola,wzmacniacz odeslany a kolumny wystawione na all.Jakas masakra szkoda slow

Bylem wlasnie w salonie audio i ponoc to super kolumny ale potrzebuja pieca od 7tys w zwyz,moze pojade z nimi i dam im jeszcze szanse ale sam nie wiem

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Witaj.

Miałem i jeszcze mam Focusy 110, obecnie zastąpiły je 160. U mnie grały z zestawem Densena B200/330 miałem je też podłączone do końcówki B300XS która doskonale się z nimi zgrywa. Kolumienki są świetne choć przyznam że bardziej spodobały mi się Contourki 1.1 jeżeli mówimy już o podobnych gabarytach. Na Twoim miejscu nie poddawał bym się i jeszcze z nimi powalczł potrzebują dobrego wzmaka a zagrają. Kierunek poszukiwań byłdobry bo sam o Densenie wspomniałeś i chyba tego bym się trzymał. Oczywiście jeżeli chcesz im dać jeszcze szansę.

Pozdrawiam

Z jakim wzmacniaczem zagraja focuy 110?z rotelem ra980bx jest lipa,z exposure2010s tak samo.Te kolumny wogole potrafia zagrac czy po prostu sa slabe?

Brak dynamiki,zero stereofoni dzwiek plaski bez emocji -dawno czegos takiego nie sluchalem a narzekalem na moje cm1 ktore przy tych dynaudio to mistrzostwo swiata,moze te wzmacniacze ktore mam sa nic nie warte ale rotel z cm1 na gitarach knopfnera zatykal dech a tu poprostu gra i tyle

Kamil79, jeśli teraz jest kibel, to nawet jak podłączysz MEGA wzmaka dalej będzie nie to. Widocznie 110 to nie Twój typ. Najtaniej wyjdzie zataszczyć je do jakiegoś salonu i podłączyć pod coś mocnego. Sam się przekonasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.