Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha problem z vtuner

jurek300

Rekomendowane odpowiedzi

Kontaktowałem się z serwisem i kierownik serwisu twierdzi, że wysłał zapytanie do "góry" i czeka na odp. sądzi że to wina ogólnopolska, ale na 100 % sam nie jest pewny, na razie wstrzymam się od wysłania go z powrotem do serwisu bo ma się do mnie odezwać jak się czegoś dowie. Twierdzi, że to drugi taki przypadek.

• 2 miesiące później...

Kontaktowałem się z serwisem i kierownik serwisu twierdzi, że wysłał zapytanie do "góry" i czeka na odp. sądzi że to wina ogólnopolska, ale na 100 % sam nie jest pewny, na razie wstrzymam się od wysłania go z powrotem do serwisu bo ma się do mnie odezwać jak się czegoś dowie. Twierdzi, że to drugi taki przypadek.

No i jak rozwiązałeś swój problem z Vtuner, u mnie jest podobny kłopot , z tym że nie mogę dodać żadnej stacji, pisałem do vtuner ale bez odpowiedzi . Mój sprzęt yamaha rx673

• 2 tygodnie później...

też mam problem z vtunerem , choć początkowo myślałem że przejście z LAN na WLAN spowodowało zmiane ustawień wew. ( Onkyo TX-8050)

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

U mnie vtuner chodzi ciągle tak samo czyli resetowanie, ustawienia fabryczne, zmiana rutera, podłączenie bez rutera czyli kablem z gniazda, yamaha cd-n500 widzi pierwszą stacje dodaną do zakładek pozostałe ładuje, ładuje i wraca do zakładek, a dziwne bo było ok 2 tyg. po zakupie.

Wina nie jest latwa do ustalenia, czasem:

1/ serwis vtuner kuleje

2/ niektore stacje nie sa strumieniowane ( same dzialaja, przez vtuner - nie )

3/ konto vtuner przez yamahe nie dziala, a np przez pioneera - dziala, choc czesciej ma miejsce odwrotna sytuacja

4/ czasem wyleci androidowy klient

Ostatnio yamaha w firmware cd-n500 poprawila wspolprace z vtuner.

odnośnie p. 2 stacja pierwsza działa, stacja 2 nie działa st. 3 nie działa (ale ja ładuje) itd.

Usuwam stacje 1 i tak - druga wchodzi na 1 miejsce i działa, druga nie działa itd, itd. itd.

4- nie rozumiem

• 2 miesiące później...

Nie liczył bym tu na wiele...

V-tuner to duża zewnętrzna usługa streamingowa, cały czas coś jest modyfikowane, ulepszane, jedne kanały znikają a przybywają inne.

Nie stanowi to problemu w softwerze który mozna łatwo i często aktualizować.

Niedopracowany i na starcie przestarzały "hardware" w tych amplitunerach sobie z tym nie radzi.

Może jakby wypuszczali aktualizacje firmware'u dwa razy w miesiącu to by to chodziło sprawnie ale z oczywistych względów żadnemu

producentowi nie będzie się chciało tym zajmować przecież :D

Niby tak, ale jak się czegoś uzywa w reklamowaniu sprzętu i w zasadzie jest to jedna z podstawowych jego funkcjonalności (bo ciężko lawirować wśród tysięcy stacji bez opcji ich programowania) to wypada zadbać, żeby to działało, bo w innym wypadku to kicha.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.