Skocz do zawartości
IGNORED

kulturalne przywitanie

rumpibum

Rekomendowane odpowiedzi

witam uprzejmie

na forum poruszę kilka tematów związanych z zestawem audio do słuchania w pokoju odsłuchowym na kolumnach stereo :). tematy będą służyły dobraniem dla siebie jak najlepszych rozwiązań, ale jednocześnie można się wypowiadać ogólnie, moje wątki mogą żyć, chociaż i tak najważniejsze dla mnie będzie żeby wskazać palcem instrukcję ustawień i zakupu :). w zasadzie jestem trochę nawet i "artystą", chociaż nie zawodowym w żadnym wypadku, ale przede wszystkim odbiorcą wrażeń :). chcę żeby dźwięk z mojego zestawu był najlepszy, i jak najwierniejszy zamiarom realizatorów (bez zniekształcającego charakteru). myślę że dysponować będę budżetem którym dysponować może większość audiofili (ów?) w Polsce, czyli powyżej 10 tysięcy, może biorąc pod uwagę wszystkie elementy, z 20, ale nie za bardzo wyżej do góry :). ponieważ zamierzam niedługo budować domek dla siebie za jakiś czas poruszę temat salonu dostosowanego do warunków odsłuchowych. w tej chwili najważniejszy będzie sprzęt. w pierwszej kolejności będę zmieniał komputer, który zmieniam do innych celów i tak, i chciałbym żeby był wyjściowo już przystosowany jako maszyna dostosowana jak najlepiej też do PC-Audio. zanim skompletuję cały zestaw PC-Audio, najważniejsze jest dla mnie to, żeby komputer już był pod niego przystosowany, aczkolwiek komputer będzie też służył innym zadaniom i one póki co są nadrzędne. nie zamierzam raczej zgrywać płyt do PC, ale traktuję go jako źródło dźwięku dla tych pozycji których u siebie nie mam a będą zaczerpnięte z sieci. może się to zmienić jeśli mój nowy zestaw PC-Audio przebije jakością brzmienia to, co mam na CD i będę miał na Vinylu :).

w tej chwili poruszę wątek

PC-Audio (od komputera do zapewne DACa)

Modernizacji Wzmacniacza Struss Q

Modernizacji Odtwarzacza Marantz CD 67 SE modyfikowanego w Vidicomie

wybrałem to forum dlatego że wygląda mi na jedyne "profesjonalne" w polskim internecie. jestem po lekturze tego i tamtego ale szkoda było na to czasu.

serdecznie pozdrawiam

Zgadza się, zwłaszcza, jak wypowiesz jakąś opinię nie przystającą do tutejszych wyobrażeń, np o słyszeniu różnic dźwięku przewodów zasilających, bezpieczników, czy innego audio-woo-doo :-)

(Cholerka, teraz pewnie na mnie rzuci się tutejsza "inkwizycja")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.