Skocz do zawartości
IGNORED

Dorota Masłowska

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tak, muzyka. Nowa nadzieja polskiej sceny osiedlowo-jamnikowej. Jest Commodore, kebab, śmietnik, tajger, wygaszacz Windowsa i słodki głos genialnej divy. Czego chcieć więcej? Chyba tylko odpowiedzi na pytanino: na jakim sprzęcie da się tego wysłuchać pronajlepiej?

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Widziałem dwa teledyski. Są artystycznie obleśne w swoim założeniu . Płyty nie kupię bo ma to tylko sens z wizja. Ja lubię jak coś drażni. A to drażni jak diabli jak cała Masłowska. I dobrze .

jakieś hallo wokół tego widze ale przyznam nie wiem o co chodzi. niektórzy piszą, że jest to głeboko przemyślane, zajebiste etc. raz puściłem to na YT i ledwo przebrnąłem do końca. różnej słucham muzy i zasadniczo jestem otwarty, ale dlaczego o tym na gazecie, na fejsie, na audiostereo, to nie bardzo rozumiem. cos przegapiłem?

Biedna dziewczyna. Kiedyś napisała, przy pomocy Dunin-Wąsowicza, atrakcyjną językowo książkę, bo umiała bawić się słowem, potem odcinała od tej pierwszej książki kupony, ale teraz już nawet nie odcina. No, chyba że jest to głęboko ironiczna krytyka popkulturowej ściemy i coraz głupszego świata - a to przepraszam... Tylko czy naiwny infantylizm to jedyny młot na popkulturę?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na pewno wyróżnia się w zalewie papki jaką serwują nam media.

Nie można tego chyba rozpatrywać w dziale muzyka. To kolejna jej książka ale tym razem zaśpiewana i tyle.

Inna forma jej twórczości. Raz obejrzałem z przyjemnością. Coś pomiędzy kabaretem a przeglądem piosenki aktorskiej.

Płyty na pewno bym nie kupił ale zauważenia warte.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Ale tu nie ma co porównywać to dwie różne rzeczywistości. Ja wolę nasze buraczane klimaty czyli Masłowską . A poza tym co to za prowokacje?Obóz koncentracyjny Zbigniewa Libery z klocków Lego to było prowokacja. Zresztą udana.

Ale tu nie ma co porównywać to dwie różne rzeczywistości. Ja wolę nasze buraczane klimaty czyli Masłowską . A poza tym co to za prowokacje? Obóz koncentracyjny Zbigniewa Libery z klocków Lego to było prowokacja. Zresztą udana.

Libera pokazał, jak popkultura banalizuje zło. A Masłowska parodiuje rzeczywistość. I to słabo.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ale tu nie ma co porównywać to dwie różne rzeczywistości. Ja wolę nasze buraczane klimaty czyli Masłowską . A poza tym co to za prowokacje?Obóz koncentracyjny Zbigniewa Libery z klocków Lego to było prowokacja. Zresztą udana.

Prowokacja to prowokacja, ale warto ją czymś fachowym podeprzeć. To nie może być tak, że wychodzi gość na scenę, puszcza pierda i patrzy, że ludzie się dziwią. To za mało. Die Antwoord występowali w Moskwie, kolejny raz zawitają w Polsce. No nie wróżę Masłowskiej sukcesu w RPA czy Moskwie. Zabawne to co robi Masłowska, owszem. Tak na raz.

Masłowska jako prawdziwa pisarka - beznadziejna. Jako prawdziwa piosenkarka - beznadziejna.

Jej obecne teksty - są bardzo zabawne. I nawet inteligentne, co się rzadko zdarza. Ale mogą być rozpatrywane wyłącznie w ramach pastiszu którym są.

Bo robić pastisz i się z czegoś naśmiewać jest bardzo łatwo. A zrobić coś porządnego co wszystkich zachwyci - bardzo trudno.

Sukcesu nie wróżę ...

• 4 tygodnie później...

Jest nowy singiel! Tekstowo uderzono w wielki dzwon - rzecz o prezydencie. Pastisz umartwienia - chciałoby się rzec i udało się to wypowiedzieć. W sumie sympatyczna ballada i trochę nad nią sensownie popracowano:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Klipu i płyty nie znam.Wypowiem się natemat literatury.Czytałem wywiad -rzekę i ostatnią powieść( coś z kotami w tytule).Dla mnie to bełkot.Może i język dość oryginalny ale zawartość myślowa znikoma.Typowa wydmuszka,dużo chałasu o nic.Najwięcej dla rozpropagowania literatury Masłowskiej zrobił Pilch.Dla mnie to twórczość bez znaczenia.

• 4 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.