Skocz do zawartości
IGNORED

audio z PC + niezależny odtwarzacz CD 2.0/2.1

killyou

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

od jakiegoś czasu chciałem się przerzucić na sprzęt, który nie będzie potrzebował PC ale żeby można go było podłączyć do PC (nie mnożyć głośników w pokoju) i mieć zadowalającą jakość + stacja CD, bo kolekcja płyt rośnie, a słuchać nie ma na czym.

Najbardziej bym chciał 2.1, ewentualnie stereo.

Mój uskładany budżet na Hi-Fi to 1000zł, równolegle kupuję komputer stacjonarny więc jest opcja żeby zamontować dobrą kartę muzyczną - jeśli potrzeba... a że się nie znam, więc pytam o poradę.

1000zł +/-200zł i nic więcej nie mam, ani kolumn ani bazy początkowej. Muzyki i filmów słucham głośno, bo lubię wszystko słyszeć.

Pokój mam mały 2x4 [m], ale jako student nigdy nie wiem kiedy będę musiał go zmienić.

Muzyki słucham przeważnie hip-hop, pojawia się też rock i wszystko inne... Przeważnie są to MP3, a płyty nagrywane w polskich studiach, więc szału raczej nie będzie. Z normalnej płyty CD wydobędę wyższą jakość zgrywając ją po prostu na dysk, zapisując w formacie FLAC?

Po przeczytaniu kilku tematów widzę, że budżet 'audiofilski' mam znikomy, ale na hi-end będzie jeszcze czas :)

Zestaw może być używany, może być nowy. Bardzo miło by mi było zobaczyć jakieś linki z ewentualnymi ofertami zestawów, żebym się nie czaił w zakamarkach internetu na jakąś okazję.

Pozdrawiam i liczę na owocną współpracę :)

Dla siebie brałbym taki układ.

Miniwieża Panasonic SC-PMX5EG-S w morele za 900zł

- głośniki to potęga, wejście audio do połączenia z kompem, cd, usb(listuje tylko pierwszy katalog raczej) i tuner

karta dźwiękowa Asus Xonar Dx- do 300zł

najlepsza budźetówka z doskonałym eqalizerem w dołączonym sofcie

PC bedzie na stale podlaczony z Hi-Fi. Czy takie polaczenie jest wskazane?

Czy zastosowanie karty faktycznie poprawi jakosc dzwieku przy zewnetrznym audio?

Czekam na wiecej propozycji :)

P.S.

Sorry za brak polskich znakow, pisze z telefonu.

jakość połączenia PC z miniwieżą kablem jest dobra, tzn optymalna?

co sądzicie o yamaha pianocraft ~1k zł?

bardzo chciałbym mieć z czego wybierać ;)

(odświeżam/podbijam wątek)

• 2 tygodnie później...

może jakaś mini/mikro wieża jeszcze?

zakres $$ do 1300zł jak cudo

Warto do PC kupować kartę dźwiękową skoro sprzęt będzie zawsze przez zewnętrzny system odtwarzany?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.