Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 600-700zł. Dali 104 ?

Filip Gawronski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Na początek powiem, że przesiadam się z Altonów 70, więc nie proszę o nie wiadomo jakie konstrukcje.

Przymierzam się do zakupu kolumn w budżecie do 700zł MAX. Wolałbym raczej konstrukcje używane chyba, że z nowych znajdzie się coś, co spełnia moje kryteria.

Słucham głównie rapu, ale również pop, trance, hardstyle, rock, jazz, muzyka klasyczna. Ze względu na to pierwsze (i na tym wolałbym się skupić) chciałbym otrzymać nieco przebasowione kolumny, które "wciskają klate" i nie wymagają do tego napędu 80W minimum. Nie piszcie od razu, że "nie to forum, idź na elektrode", nie mam zamiaru kupować Altusów :). Na razie rozważałem Dali 104 oraz Jamo 606s. To pierwsze wydaje się być najlepszym wyborem w tym budżecie, tylko boję się trochę o zawieszenia oraz dostępność części do regeneracji. Rozstawienie oraz pomieszczenie nie jest problemem, docelowo będą stały na 25-30m2. Co do wzmacniacza, to jeszcze nie wybrałem, nie zdecydowałem się czy chcę składać kino domowe czy zostanę przy stereo, ale budżet 300zł MAX. Chciałbym uniknąć zakupu subwoofera, a kolumny będą pełnić rolę frontów, jeśli kupię amplituner KD.

Interesują mnie wyłącznie konstrukcje podłogowe, które sprawdzą się zarówno w muzyce klubowej jak i spokojnym słuchaniu orkiestry (z naciskiem na to pierwsze oczywiście). Najlepiej, jak by to były kolumny 2,5 drożne. Nie chcę wychodzić poza budżet.

Pozdrawiam !

Do 30 mkw poszukaj raczej Dali 606 / 6006. To kawał powierzchni ...

Zawieszenia do tych głośników są uniwersalne i kosztują grosze - to nie Dynaudio ! Części do regeneracji ? Musiały by być straszliwie skatowane. Ale warsztaty reperujące głośniki zrobiłyby je bez żadnego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.