Jump to content
IGNORED

Jakosc radia internetowego z roznych urzadzen audio

D4ncer

Recommended Posts

Witam.

Zastanawia mnie czy radio internetowe z kazdego urzadzenia brzmiec bedzie tak samo (przy zalozeniu podlaczenia zewnetrznego DACa)? Raz mialem okazje uslyszec w akcji Denona oraz A4Techa i pomimo chyba 3 krotnej roznicy w cenie roznicy nie uswiadczylem. Problemem moga byc tutaj same rozglosnie: najczesciej nadaja strumien o jakosci 1XX kb/s, wiem jednak ze sa rowniez 320 kb/s, czy tutaj roznica jest juz slyszalna?

Pzdr!

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z punktu widzenia użytkownika CA NP30 mogę powiedzieć, że stacje nadające w 128 kb/s (mp3) i niżej traktuje jako tło podczas innych czynności i jakość ich, jest rzeczywiście słaba. Lepiej jest już 128 AAC (np radio paradise) a stacje 320 kb/s nawet mp3 brzmią już jak dla mnie bardzo dobrze, poleciłbym Linn Radio i Naim Radio. Co do różnego brzmienia stacji radiowych to nie robiłem testów ale tutaj największego wpływu upatrywałbym jednak w sygnale a nie w urządzeniu , jedynie mojego CA porównywałem z Pioneer-em N-30/N-50, pliki grały dla mnie subiektywnie lepiej z CA.

Hidden Content

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Zastanawia mnie czy radio internetowe z kazdego urzadzenia brzmiec bedzie tak samo

Oczywiście że nie czego świetnym przykładem jest Stream Magic 6 na którym da się słuchać radia nawet na bdb sprzęcie .

W opiniach jest o n im że właśnie radio internetowe gra na nim wybornie .

Hidden Content

Zastanawia mnie czy radio internetowe z kazdego urzadzenia brzmiec bedzie tak samo (przy zalozeniu podlaczenia zewnetrznego DACa)?

W tym przypadku jakość dźwięku będzie zależała od klasy DACa (pomijając jakość sygnału radia internetowego).

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.