Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD player

Bart1981

Rekomendowane odpowiedzi

Powziąłem dosc radykalne kroki. Sprzedałem Pioneera i płyty SACD. Uznałem że skoro nie słucham klasyki i jazzu, to na 20 płyt SACD nie ma co tego Pionka trzymać. Rozgladam sie za dobrym, lepszym CD playerem. Mój budzet to około 1400zł. Na allegro wypatrzyłem:

Audio analogue crescendo

denon 1500 ae

primare d 20

a może dozbierac do audio analogue paganini??

Proszę o opinie i podpowiedzi jako że nie mam jak tych sprzetów odsłuchać. Zależy mi na lepszym, bardziej wyrafinowanym dżwieku z płyt CD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo zaryzykować:

Ukryta Zawartość

ryzyko niewielkie, można odsprzedać, na pewno znajdzie się nabywca, ale może się okazać, że to jest to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napisano dziś, 09:26

Ukryta Zawartość

albo zaryzykować:

Ukryta Zawartość

ryzyko niewielkie, można odsprzedać, na pewno znajdzie się nabywca, ale może się okazać, że to jest to

Ten marantz jakis wiekowy

takiego ryzyka nie podejmę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

Powziąłem dosc radykalne kroki. Sprzedałem Pioneera i płyty SACD. Uznałem że skoro nie słucham klasyki i jazzu, to na 20 płyt SACD nie ma co tego Pionka trzymać. Rozgladam sie za dobrym, lepszym CD playerem. Mój budzet to około 1400zł. Na allegro wypatrzyłem:

Audio analogue crescendo

denon 1500 ae

primare d 20

a może dozbierac do audio analogue paganini??

Proszę o opinie i podpowiedzi jako że nie mam jak tych sprzetów odsłuchać. Zależy mi na lepszym, bardziej wyrafinowanym dżwieku z płyt CD.

proponuję rozważyć właśnie alchemista, w tej cenie rewelka. Mnie nie było stać. Musical Fidelity a3 i Vincent 1.1 też są w tej cenie. Rega planet 2000 za 750 zł

Gość rydz

(Konto usunięte)

Po wszystkim. Musiałem szybko decydowac i wziałem Audio analogue Crescendo.

Dlaczego tak szybko i nerwowo ?

Przykro to napisać ale ,sprzedaż go szybciej jak kupiłeś , nie do Twojego zestawienia ten model AA .

Przy okazji wkleję fotki Crescendo i Paganini , różni je zarówno budowa jak i całkiem odmienne brzmienie.

http://www.hi-fi.com.pl/images/numeryhfim/2010-10/jpg/32-37_10_2010_05.jpg

Kolega wie którego Cdeka opisuje ?

Dokładnie ten... egzemplarz! Miałem przyjemność słuchać go ponad rok. Wiem o tym CD wszystko. Porównywany z dziesiątkami odtwarzaczy, grał z wieloma wzmakami i kolumnami, w tym w moim skromnym systemie kilka tygodni też. Kolega, który go sprzedaje zmieniał często elementy toru. Z modyfikowanym MF A300 i Chorusami 826V, połączony Cardas Microtwin - bajka! Ale już z suchszymi wzmakami (np. MF A308), lub bardziej detalicznym okablowaniem Cardas Quadlink, dla mnie krew z uszu. Ten odtwarzacz wart jest swoich pieniędzy bezapelacyjnie. Dynamika, scena, detal, muzykalność, ale i analityczność.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

O czym mówisz? Wersję Paganiniego, której fotkę wkleiłeś, znam doskonale, opisałem właśnie ją, co masz na myśli, że wprowadzam w błąd?

To !

Trzeba unikać suchości i ostrości w reszcie toru, bo Paganini je podkreśli.

I to

analityczność.

Kolego , nie posiada też wygórowanej dynamiki , "spokój wodza" gładkość / barwa / muzykalność / przestrzeń .

Rydz, chwyć za telefon i powiedz to Markowi, że jego Paganini nie ma dynamiki... Przecież to bzdura... Właśnie dynamiką zabija konkurencję. Rotel RCD 1070 przy nim grał jak magnetofon kasetowy! Gładkość i spokój nie wykluczają przecież dynamiki! Paganini jest raczej po jaśniejszej stronie grania, barwą nie epatuje, wprost przeciwnie, ale właśnie ta dynamika przy braku agresji, to robi wrażenie. Kondensatory MKP, elektrolity Nippona na zasilaniu, OPA2604 operacyjne. Jeśli masz jasny lub przysuszony system, Paganini to podkreśli. Jeśli zrównoważony, niczego nie zepsuje.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Właśnie dynamiką zabija konkurencję.

Dynamika po prostu jest , raczej przeciętna , aniżeli wygórowana .

Gram tyum CD , dwa następne stoją jeszcze , wpięty jest w Coplanda który pokazuje wszystko jak na dłoni , żadnej ostrości / suchości / analityczności nie stwierdzam.

Można go słuchać całymi dniami , z dobrze zrealizowanymi płytami pokaże piękno w całej okazałości , ale i żeby nie wiem jak skopane realizatorsko też można słuchać , bez odruchu natychmiastowego wyłączenia.

Tym bardziej dziwię się, że zarzucasz mi wprowadzanie w błąd. No i Copland nie gra sucho przecież. Ale że Paganini nie ma dynamiki i nie jest analityczny... To, że nie siłuje się z materiałem muzycznym, jak większość tanich cedeków, to nie znaczy, że nie jest analityczny. Więc wiedz, że z A308 aż nam zęby zgrzytały. Dlatego 308 zastąpił Vincent.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tym bardziej dziwię się, że zarzucasz mi wprowadzanie w błąd

Jeżeli piszesz że Paganini jest analityczny , podkreśli suchość i ostrość , to właśnie z tym się nie zgadzam.

To A-308 ma taki charakter w połączeniu z Chorusami , na tyle obecny że nic nie jest w stanie tego zmienić ... może Winyl ? :)

Edit.

Jeszcze o dynamice Paganiniego , jest dobra ,zlego słowa użyłem "przeciętna", bo ktoś pomyśli że to muł jakiś jest ;)

To A-308 ma taki charakter w połączeniu z Chorusami , na tyle obecny że nic nie jest w stanie tego zmienić

Nie do końca tak się stało. Mój modyfikowany D500SE w tym zestawieniu nie siał, choć pozostałe aspekty były ubogie. Paganini właśnie zrobił to, z czym się nie zgadzasz, podkreślił suchość tego niefortunnego zestawienia.

Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd , nie wiem jaki jest tego cel !

To zdanie uraziło mnie do żywego. Wspólnie ze znajomymi poświęciliśmy szmat czasu na odsłuchy, a ty mi mówisz, że celowo wprowadzam w błąd.
Gość rydz

(Konto usunięte)

Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd , nie wiem jaki jest tego cel !

To zdanie uraziło mnie do żywego.

Nie zgadzam się z trzema cechami brzmieniowymi Coplanda które wymieniłeś , dlatego padło to zdanie , zbyt dosadne może.

Jeżeli możesz , przyjmij szczere przeprosiny z mojej strony.

Podeprę się jeszcze recenzją z Coplanda , gdyby Paganini grał sucho / ostro / analitycznie , nie bardzo wyobrażam sobie czerpanie przyjemności z odsłuchu tego zestawienia , jest jednak inaczej .

Tu jest recenzja którą znalazłem już po zakupie wzmacniacza.

http://www.highfidelity.pl/hydepark/rec.html

Pozdrówko.

Nie zgadzam się z trzema cechami brzmieniowymi Coplanda które wymieniłeś

Coś źle zrozumiałeś, nie pisałem o tym. Przeprosiny przyjmuję z radością, to w dzisiejszych czasach rzadkość, by ktoś przepraszał w pozornie błahych sprawach. Mam też nieco odmienne zdanie w tej kwestii

ale i żeby nie wiem jak skopane realizatorsko też można słuchać , bez odruchu natychmiastowego wyłączenia.

Mój kolega niestety bazuje na przegrywanych z płyt cd-rach, Paganini obnażał to bezlitośnie. Może dlatego go teraz sprzedaje? Pozdrawiam serdecznie i również przepraszam za emocjonalne reakcje.
Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie zgadzam się z trzema cechami brzmieniowymi Coplanda które wymieniłeś

Coś źle zrozumiałeś, nie pisałem o tym.

W moim powyższym wpisie jest błąd , Paganiniego oczywiście , nie Coplanda ,przepraszam.

Przeprosiny przyjmuję z radością, to w dzisiejszych czasach rzadkość

Cieszy mnie to .

Pozdrowko.

Krzysztof.

Przykro to napisać ale ,sprzedaż go szybciej jak kupiłeś , nie do Twojego zestawienia ten model AA

Tym zdaniem chyba tylko chciałes mnie zdenerwowac:)

AA crescendo pod kazdym względem gra lepiej od PD 10 co było pewne biorac pod uwage róznice w cenie i poziom zaawansowania. Średnica nabrała soczystosci, wokale sa bardziej obecne, przestrzen jest bardziej expansywna..nie bede tu sie produkował..znakomity odtwarzacz! I z tego co pamiątam Yamaha cd s 700 tego poziomu tez nie trzymała. Jestem zadowolony ze wybrałem tym razem cos egzotycznego /w porównaniu do japonczyków/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.