Skocz do zawartości
IGNORED

JBL studio monitor 4408a

cezarmm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem nowy na forum dlatego proszę o wyrozumiałość. Mam w posiadaniu od niedawna dwie kolumny Jbl 4408a, nie bardzo wiem co to za głośniki, czym zasilić i czy nadają się do stereo. Czy mógłbym prosić o porady w tym temacie? głośniki wyglądają jak nowe i nie chce ich popsuć choć wydają się mocne i do sporo ważą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nadaje sie "wszystko" ;)

pytanie co jest "najlepsze"

pytanie ile chcesz wydac - 150? 300? 500?

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Hehe, ale nie "wszystko" fajnie zagra:) planuję zakup w okolicach 300zł, ale wiadomo jak to jest z planowaniem, zawsze może się coś zmienić. Planuję również zakup amplitunera do KD pewnie onkyo tx608, i ciekaw jestem jak by to zagrało w stereo, czy jest sens kupować drugi piec tylko do stereo?

300zł, uważam że do tych monitorków wzmacniacz za 3000 nie byłby przesadą, to nie jest byle co.

Uważaj z Yamahą żeby wysokie tony nie były zbyt ostre, JBLe mają tytanowe tweetery i w złym towarzystwie mogą zagrać nieprzyjemnie ostro.

Spróbuj z jakimś anglikiem albo Marantzem.

za 300 nie ma "anglików" - mozna kupic tylko lipe (jesli nie bedzie konkretu)

wiec raczej nie próbuj

Marku zwaz ze człowiek chce dac 300 i pewnie powiedział juz wiecej niz zamierza by dobrze wygladalo bo te yamahe wybral z tanszych

jesli tak udzielisz porady to moze sie zle skonczyc dla człowieka np kupieniem CA 1

dokoncz porade :)

z jakims to za mało - jakies marantze i jakie angliki to ze smietnika mozna wyciagnac ;)

przykladowy "nic znaczacy" dual cv 5060 mizadzy pod kazdym wzgledem CA a1 i wyzsze tez - a kosztuja tyle samo

dobrze przeciez uwazasz wiec sam wiesz jak jest i o co chodzi

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Wow, 3 tys zł na wzmak, to aż taki to sprzęt? Nie zdawałem sobie z tego sprawy, nabyłem te głośniki za przysłowiowe piwo od znajomego bo przywiózł je zza granicy i nie pasowały mu kolorystycznie do KD. Co możecie koledzy zaproponować ale w troche nizszych pieniądzach, nie znam się prawie kompletnie na wzmakach stereo. Jakieś modele bym prosił w granicy 1-1.5 tys, planowałem mniejsze pieniądze na zakup bo nie byłem świadom posiadanej dobroci :)

nie wyglupiaj sie :)

tak jak zaczales tak skoncz

za 500 za mozna kupic nadmiarowo dobre

Markowi raczej chodziło o 3000 w cenach z nowych

500 z wiekowych to czesto jak 5000 z nowych;)

Nie mam ciśnienia na nowe, wręcz wolałbym coś z podobnego przedziału wiekowego co kolumny. A jak zaznaczyłem na wstępie jestem początkującym, ale nie posiadającym drewnianego ucha. Chciałbym miękkiego brzmienia, z duszą wręcz, do muzy z sercem. Nie muszą być to mocne grzmoty, tylko lekko i przyjemnie ale z mięsistym basem. Macie na pewno większe doświadczenie w tej materii więc bardzo liczę na waszą pomoc. A 500 na używkę to dobra cena dla mnie:)

Ukryta Zawartość

popros o dobre zdjecia srodka bo moze jakas "pani domu" uparcie go szorowała mokra szmata a moze ... ?

jesli gosc perawde mowi i gra jak pisze to cena jest gratis do jakosci

philips ah384 - ale 400 to lekko drogo - sprawdz jak schdziły i ocen sam - dzwiekowo warty napewno :)

Ukryta Zawartość

sa jeszcze ciekawe modele philipsa 880 i 890 - warte pomyslenia

tym sie zainteresuj tez

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chodziło mi o 3kzł za używany sprzęt, wiem co potrafią takie małe popierdółki bo miałem takie. Nie chce mącić już koledze w głowie bo ze wzmacniaczem za 300zł też zagrają.

CA to całkiem dobry sprzęt ale co kto woli, np. wzmacniaczy Philipsa nigdy nie lubiałem z małymi wyjątkami - FA960 i AH572, ten pierwszy to japończyk (tak jak 384) a 572 z USA.

Tego X501 jeśli jest w dobrym zdanie warto brać.

to ja jednak radze dac sobie spokoj i sprzedac te monitory i kupic o wiele lepsze

te 2000 do monitorów kolejnych

i nadal wzamcniacz za 800

stoimy na dwu roznych stropnach pola bitwy - ja uwazam ze najpierw kolumny a pozniej co zostanie to na wzmacniacz

3 k to mazna dac na wzmacniacz kiedy za monitopry robia np jbl L90 - doputy nie robia tej klasy monitory to pieniadz do kolumn a nie do wzmacniacza

tu było by to przeinwestowaniem nie tej strony ktora jest najwazniejsza

tak ja uwazam - Ty inaczej i chwała :)

ps

chyba ze to naprawde wyjatkowo szlachetny model kolumn i gdzies mi umknął ale watpie w to troche by to było absolute spitzen klass

Koledzy mam problem, kupiłem tego x501, gra super, dopiero teraz poczułem różnicę między tanim chińskim badziewem a porządnym, starym brzmieniem ale moje kolumny tego nie wytrzymały, musiały długo stać nie używane i poszły pianki w niskotonowych głośnikach, i teraz potrzebuję pomocy bo nie wiem co z tym zrobić, trochę posłuchałem i brzmienie mi się na prawdę podobało, chciałbym to jakoś naprawić/wymienić. Możecie polecić jakieś zawieszenie godne uwagi? głośnik 20cm(8)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.