Skocz do zawartości
IGNORED

Chwilówka na audio

quescik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od kilku miesięcy wraz z żoną planujemy zakup kina domowego. Ponieważ stwierdziliśmy że będzie to zakup na lata postanowiliśmy zainwestować większą sumę pieniędzy.

Ponieważ brakuje nam kilka złotych szukaliśmy firmy z najlepszą ofertą kredytu gotówkowego.

Znaleźliśmy [WYMODEROWANO]

Co sądzicie o tej firmie?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Witam!

Od kilku miesięcy wraz z żoną planujemy zakup kina domowego. Ponieważ stwierdziliśmy że będzie to zakup na lata postanowiliśmy zainwestować większą sumę pieniędzy.

Ponieważ brakuje nam kilka złotych szukaliśmy firmy z najlepszą ofertą kredytu gotówkowego.

Znaleźliśmy [WYMODEROWANO]

Co sądzicie o tej firmie?

Sądzimy że jest to prymitywny chwyt kryptoreklamowy.

A do Kolegów którzy odpowiedzieli w wątku, prośba abyście czym prędzej zgłaszali takie rzeczy na panel, zamiast odpowiadać w samym wątku.

To zwykła reklama pod pozorem pytania, "co sądzicie o..."

Wątek idzie do zamknięcia, a konto jego autora udaje się do krainy wiecznych łowów.

A kolega to z czego robił doktorat? Większość kredytów to właśnie na owe dobra...

Korzystając z podpowiedzianego tytułu wątku czas zacząć debatę na ten temat.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

A kolega to z czego robił doktorat? Większość kredytów to właśnie na owe dobra...

Jedynym dobrem quasi konsumpcyjnym, godnym niewoli kredytowej jest dla mnie mieszkanie.

Znam różne historie rozpasanych kretynów konsumpcji, w Rodzinie mam bankowców.

Mieszkanie jest najważniejszą inwestycją.

Kredytobiorca jest podczłowiekiem dla otoczenia instytucjonalnego. Sam- zarządzając ludźmi, wykorzystywałem zawężone pole negocjacyjne pracowników z kredytem.

Odroczona konsumpcja na kredyt jest najlepszą inwestycją w przyszłość.

Ja pracowałem, by nie pracować.

Masz kredyt-- utrzymuj to w tajemnicy, to znak Twojej słabości.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Pieniądz,. tu:podatki politykom nie śmierdzą. Najpierw: od lichwy, teraz prostytucję do dochodu narodowego podobno włączają.

To drugie znane od czasów rzymskich.

Lichwa była zawsze, Teraz z tego coś mamy, czas na marihuanę Legalna "maryśka" to byłoby to!!!

Co prawda soja w kiełbasie popęd seksualny załatwia tak samo, ale nastrój inny.

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie wina rządu. To: "jakoś to będzie" To chciwość.

To wiara w cuda z lekcji katechezy, zamiast ekonomii. I za to rząd odpowiada.

Wprowadzenie religii do szkoły jest niszczeniem niezależnego myślenia- uczy: wierz. Uczy: nie sprawdzaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wrzucanie do jednego worka kredytów bankowych, pożyczek pozabankowych, lichwy i piętnowanie ich to spore uproszczenie. A artykuł z Wprost pokazuje raczej naużycia doradców, którzy manipulowali informacją wykorzystując niewiedze i... jednak odwieczną ludzką chciwość i chęć zarobku. Co zresztą niewiele różni się od praktyk stosowanych w sprzedaży kazdego dobra, począwszy od folderów z kolorowymi basenami hotelów z ofert last minute czy np. audiofilskich gadżetów, zawsze podnoszących dźwięk o minimum kilka klas wyżej.

Wrzucanie do jednego worka kredytów bankowych, pożyczek pozabankowych, lichwy i piętnowanie ich to spore uproszczenie.

To nie jest forum tylko dla ekonomistów - trzeba upraszczać, trzeba ostrzegać. Za wykłady na kursach płacono mi równowartość pensji nauczycielki podstawówki za 6 godzin wykładu (ok roku 2000),teraz relatywnie mniej. Nie wymagaj wyczerpującego wykładu, wiadomości za darmo.

I powtórzę: nie konsumuj na kredyt.

Polityk,bankier, środki przekazu robią sieczkę w mózgu : KUPUJ!!!

Płacisz podatki,płacisz prowizję, odsetki, płacisz na reklamę - pracujesz na to; a życie masz jedno.

Sądzimy że jest to prymitywny chwyt kryptoreklamowy.

Myślę, że podobnie powinno się potraktować wątek "Elberoth audio nirvana". To co tam można znaleźć nie jest nawet kryptoreklamą. Najpierw mamy peany na cześć jakiegoś sprzętu (przeważnie od jednego dystrybutora), a potem tekst typu "przypadkiem mam na sprzedaż" albo "znajomy prosił mnie o pomoc w sprzedaży …."

Kredyty = zło. Banki, windykatorzy, komornicy czekają tylko na bezmyślne ofiary.

W takie klimaty powinni wchodzić tylko profesjonalni ekonomiści, którzy mają na horyzoncie realne zyski z takiej operacji.

Wokół siebie mam przynajmniej dwa przypadki, które skończyły się fatalnie. Najbliższy - własna matka (niby kumata - wiele lat pracowała w banku!), która tak się zapętliła w providenty, karty kredytowe i inne cholerstwo, że odłączyli jej telefon, internet, prąd i na końcu komornik wszedł na mieszkanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.