Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak wybitny do góry i średnicy

radark

Rekomendowane odpowiedzi

To czy góra i średnica będą na pierwszym planie, zależy głównie od kolumn, a nie wzmacniacza. ... właściwie, zakładając, że na wzmaku nie przekręcisz pokręteł bass/treble z pozycji domyślnej, to nie bardzo wiem jak w praktyce wzmak może "wysunąć średnicę" (prawidłowo działający wzmacniacz) - z technicznego punktu widzenia. ... znaczy się proszę o wyjaśnienie, jak to możliwe.

Mnie przychodzi na myśl CA może najnowszy 651 (używany za ok. 2000zł). Jest bardzo szczegółowy i jak to napisali w audio "często słychać długie wybrzmienia i dobrze oddaną akustykę" i "góra okazuje się nie tyle wyeksponowana, co bardzo zaangażowana, zarówno od strony analityczności, jak i nadania poszczególnym dźwiękom soczystości". Słuchałem tego wzmaka na elacach 187 i taki zestaw w muzyce akustycznej się sprawdził.

To czy góra i średnica będą na pierwszym planie, zależy głównie od kolumn, a nie wzmacniacza. ...

Niekoniecznie… Popełniłem ostatnio trochę klonów Aleph Pass’a i mogę powiedzieć, że właśnie średnica, wysokie i wspomniana analityczność w tych wzmacniaczach są na pierwszym planie. Idealnie do klasyki, a szczególnie mojego ulubionego baroku. Problem w tym, że to klasa A i oryginalnej używki za 2k raczej się nie kupi.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

A z jakimi kolumnami nowy wzmacniacz będzie współpracował ?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

co byście polecili do 2 tys używka, góra i średnica na pierwszym planie plus przestrzeń i analityczność, bas nie ma dużego znaczenia chodzi głównie o muzykę akustyczną, klasyczną itp do monitorków

wyższy Roksan proponuję lub Baltlab Epoca 2, szczególnie ten drugi

co byście polecili do 2 tys używka, góra i średnica na pierwszym planie plus przestrzeń i analityczność, bas nie ma dużego znaczenia chodzi głównie o muzykę akustyczną, klasyczną itp do monitorków

Używałem z monitorami, do tego rodzaju muzyki Exposure XX Super i było super. używkę można kupić w tej cenie, choć niełatwo znaleźć...jeszcze były XV i XXV duża klasa, znacznie lepsze od nowej serii 2010 itp

Gość rydz

(Konto usunięte)

Dołożyć te 2 tys do lepszych (o pożądanych cechach) kolumn, zamiast kombinować jak koń pod górę.

Właściwie to nic nam nie wiadomo co tam założyciel tematu posiada z audio , nic o pomieszczeniu też , i nie zagląda :)

Jeśli góra i średnica to szukaj wzmaka lampowego

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Polecam posluchac Exposure 2010s.Mialem,sluchalem i wg. mnie to jest wlasnie taka prezentacja jakiej szukasz.

Exposure 2010 nie może się nawet mierzyć z baltlabem w średnicy i przestrzeni, to zupełnie nie ta liga.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Amplifon WT30

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość numik

(Konto usunięte)

Nie sluchalem baltlaba wiec nie bede polemizowal,twierdze ze expo ma prezentacje jakiej szuka zalozyciel watku.

miałem oba, exposure to żart przy Baltlabie. Najlepiej posłuchać Baltlaba, Roksana, Creeka może, Cyrusa i Mingdę lampową - boska jest

miałem oba, exposure to żart przy Baltlabie. Najlepiej posłuchać Baltlaba, Roksana, Creeka może, Cyrusa i Mingdę lampową - boska jest

No i dochodzimy do sedna sprawy,kazdy odbiera muzyke inaczej.Mialem i sluchalem Roksana i sluchalem Mingdy.Takiej selektywnosci i prezentacji wysokich tonow jak w Expo nie mial zaden z nich.Dalej obstawiam na Exposure.
Gość numik

(Konto usunięte)

No i dochodzimy do sedna sprawy,kazdy odbiera muzyke inaczej.Mialem i sluchalem Roksana i sluchalem Mingdy.Takiej selektywnosci i prezentacji wysokich tonow jak w Expo nie mial zaden z nich.Dalej obstawiam na Exposure.

ja absolutnie nie kwestionuję selektywności Expo, ale neutralność albo naturalność. Wg mnie Expo podbarwia i to jest jego jedyna wada, gdyby nie to byłby idealny. Po miesiącu zachwytu u mnie przyszedł miesiąc zmęczenia i tydzień sprzedawania;p, przy Baltlabie i Roksanie odpoczywałem, minimalnie wygrał Baltlab - za magię wokali i to coś przy lepszych kablach. Obecnie mam Audiolaba, który urzekł mnie uniwersalnością, 9/10 w tej cenie, do tego doskonały w trybie końcówki mocy z kinem domowym. Wyprzeć go może tylko Mingda:)

Z wpisami kolegi numik nie mogę się zgodzić.

Nie wiem na 100%, którego Roksana kolega ma na myśli ale jak czytam, że przy nim odpoczywa to zakładam, że chodzi o Caspiana.

Używałem Caspiana M1 NG przez 3 lata i choć uważam, że to świetny wzmacniacz to do tytułu wątku NIE pasuje ! Choć średnicę jak na tranzystor ma bardzo fajną, to z wybitnością góry nie ma on nic wspólnego.

Jeżeli autor chce wzmacniacz do średnicy i góry to powinien poważnie rozważyć lampę.

Jeżeli ma to być tranzystor to w niedużo wyższej kwocie niż jest założona kupi Sugdena a21a.

ale..

autor pisze, że słucha metalu, rocka i gothic ... no i tutaj pojawia się pytanie po co wybitna góra ?? żeby pokazać wszystkie niedociągnięcia nagrań ?? tutaj właśnie Caspian by się sprawdził, który górę ma utemperowaną i to ukryje.

----------------------------------------------------

Gość numik

(Konto usunięte)

Z wpisami kolegi numik nie mogę się zgodzić.

Nie wiem na 100%, którego Roksana kolega ma na myśli ale jak czytam, że przy nim odpoczywa to zakładam, że chodzi o Caspiana.

Używałem Caspiana M1 NG przez 3 lata i choć uważam, że to świetny wzmacniacz to do tytułu wątku NIE pasuje ! Choć średnicę jak na tranzystor ma bardzo fajną, to z wybitnością góry nie ma on nic wspólnego.

Jeżeli autor chce wzmacniacz do średnicy i góry to powinien poważnie rozważyć lampę.

Jeżeli ma to być tranzystor to w niedużo wyższej kwocie niż jest założona kupi Sugdena a21a.

ale..

autor pisze, że słucha metalu, rocka i gothic ... no i tutaj pojawia się pytanie po co wybitna góra ?? żeby pokazać wszystkie niedociągnięcia nagrań ?? tutaj właśnie Caspian by się sprawdził, który górę ma utemperowaną i to ukryje.

no właśnie starałem się dopasować wzmaki do muzy, oczywiście z tych, które znam. No by miał wszystko wybitne od środka i grał super mocną muzę to ciężki temat:). Poza tym ja wyraźnie podkreślam BALTLAB i MINGDA. Tak, to był Caspian i po Expo zarazem odpoczynek, ale nie słucham tylko rocka. Natomiast do tej muzy Caspian jest właśnie ok, bardziej niż Exposure. Właśnie w rocku góra jest dobra. Nie proponuję nic powyżej założonej kwoty:). Zgadzam się, że Roksan jest za Baltkiem, Mingdą (inna lampa też), Cyrusem. Sudgena po prostu nie znam, a Caspian jest po prostu do rozważenia, rzucona propozycja;p

miałem oba, exposure to żart przy Baltlabie.

Miałem Exposure 3010 i Baltlaba Epoca 2 jak dla mnie to Baltlab E2 o klasę wyżej od Expo :) Kolega numik prawdę mówi .

Też prawda lampa wokale i górę ma piękną Sugdena 21a słuchałem to takie też prawie lampowe granie wokale piękne góra też ładna bardzo grzeczne granie dla melomana bardziej tak myślę taki bardzo spokojny dźwięk ma ten piecyk .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.