Skocz do zawartości
IGNORED

AVC-A1 czy stereo

dijkstra

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam takowe pytanie:

jak sie plasuje pod wzgledem muzycznym amplituner kina domowego DENON AVC-A1, czy AVC-A10SE porownujac je np. do wzmacniacza stereo DENON PMA 710 AE. Kiedys flagowiec denona byl masakrycznie drogi, a teraz mozna go wyhaczyc doslownie za grosze. Glownie slucham muzyki, ale pewnie zdarzy sie ze i jakis film sie obejrzy. Opcje sa 2:

1. zakup dobrego kombajna do kina domowego na ktorym da sie posluchac muzyki, lub

2. zakup wzmacniacza stereo i pozniej jakiegos tanszego zestawu kina domowego.

Podkresle, ze dla mnie priorytet ma muzyka w stosunku 90% do 10% ;)

Narazie mam jeszcze amplituner stereo DRA-375RD, DCD-735 i DRM-550 (ktory sie kurzy). Z uwagi, ze poki co pokoj nie jest za duzy slucham na Eltax'ach Monitorach III.

Jesli mielibyscie cos zmieniac, to od czego Wy byscie zaczeli? Czy dobrym posuniecien jest wymiana tego amplitunera na stereo klasy PMA 7XX, ewentualnie na wspomniany amplituner kina domowego?

Pozdrawiam Marek

Pamiętaj że sprzęt gra tak jak pozwala na to jego najsłabszy element. Grasz na sprzęcie budżetowym. Wstawienie w system drogiego amplitunera KD nie sprawi że przeniesiesz się z dźwiękiem o klasę wyżej, bo pozostałe elementy systemu na to nie pozwolą. Więc jeżeli chcesz - to kupuj - pod warunkiem że możesz go dostać bardzo tanio.

Ale cudów jako efekt finalny tego zakupu się nie spodziewaj ...

Pamiętaj że sprzęt gra tak jak pozwala na to jego najsłabszy element. Grasz na sprzęcie budżetowym. Wstawienie w system drogiego amplitunera KD nie sprawi że przeniesiesz się z dźwiękiem o klasę wyżej, bo pozostałe elementy systemu na to nie pozwolą. Więc jeżeli chcesz - to kupuj - pod warunkiem że możesz go dostać bardzo tanio.

Ale cudów jako efekt finalny tego zakupu się nie spodziewaj ...

Dzieki za odpowiedz. Co wg Ciebie jest najslabszym ogniwem? Wiem, ze wszystko to jest z dolnej polki, ale wymiane od czegos trzeba zaczac. No chyba, ze wszystko spalic i zaczynac od zera ;)

A pytalem o te "wysokie" amplitunery kina domowego bo znalazlem :

1. ZESTAW DENON wzmacniacz kina domowego AVC-A10SE + DVD-1500 + 2 piloty za 1100pln

2. DENON AVC-A1 + DENON DVD-2500, o ile dobrze zrozumialem za 1500pln !!!!

3. DENON PMA 710 AE za 650pln

4. Denon PMA-1500 i DCD-1450 za 1800pln.

Trochę mi się sytuacja zmieniła. Myślałem, że amplituner nie domaga i szukałem czegoś taniego i na już. Na razie wszystko działa wiec mam więcej czasu Ma "zbieranie" funduszy i poszukiwania.

Postanowiłem pozostać przy stereo. Jeśli miałbym kilka tysięcy 3-5 i chciałbym za to coś kupić, to czy warto coś zostawić z tego co mam? Pytam o CD i kolumny? Czy jat to 7 a niska półka i nie warto tego używać? Rozważam oczywiscie zakup elektroniki używanej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.