Skocz do zawartości
IGNORED

uzywany sprzet,chcialbym importowac,czy jest popyt na uzywany markowy sprzet

michal535

Rekomendowane odpowiedzi

witam forumowiczow

jestem osoba która interesuje się sprzętem grającym.. sam po latach doswiadczen i zmian zbudowałem swoje kd.nie jest ono może rewelacyjne lecz dla mnie jest satysfakcjonujące i jestem z niego bardzo zadowolony...

widze ze dużo osob chciałoby kupic sprzed markowy po rozsądnej cenie.jestem ciekawy czy importując sprzet markowy-uzywany czy znalazł bym osoby zainteresowane kupnem takiego sprzętu.bylby to sprzet w dobrym stanie i oczewiscie w pełni funkcjonalny.mozliwy do obejrzenia i przetestowania u mnie w domu.chcialbym zapytać o wasze opinie...czy wolicie kupować nowa elektronikę z gwarancja czy uzywana ?

nie sprzedaje nic na obecna chwile lecz mysle tylko aby polaczyc hobby z mozliwoscia jakiegoś zarobku(nie mysle o pelnym wymiarze pracy a o zarobieniu paru extra groszy).jak to by można ująć-,,przyjemne z pożytecznym,,..

myslalem o importowaniu wzmacniaczy do kina domowego-glownie onkyo,sony i denon-mój faworyt,oraz roznego rodzaju kolumn,subwooferow kina domowego i tym podobnej elektroniki , również na zamówienie jeżeli byli by zainteresowani...

prosiłbym o wasze opinie.co o tym sadzicie?dziekuje

ps.do postu powyżej

wlasnie ogladalem rozne oferty na allegro i chialbym przytoczyć przykład...

na ellegro jest wzmacniacz denon 2809 i jego cena kup teraz jest 1800 zl-czy jeżeli zaoferowal bym taki wzmacniacz w granicach 1100-1200 zl czy znalazł bym zainteresowanych taka oferta ?

kolejny przykładem ceny moglby być np. onkyo tx-sr606 który kosztowałby około 550 zl

proszę o wasze szczere opinie..dziekuje

Onkyo 606 za ok 550zł myślę by poszedł spokojnie. Ten Denon 2809 za 1800zł to cena z kosmosu, nikt tego nie kupi za tyle, za 1 tys. może by poszedł ale to nie jest poszukiwany sprzęt. Przejrzyj w archiwum Allegro po ile chodziły sprzęty z zakończonymi zakupem aukcjami -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo ceny - za którą niektórzy handlarze wystawiają, a ceny po ile się te sprzęty sprzedają, to dwie różne sprawy ;) A czasem i cena zakupu nie jest prawdą, mimo widocznego zakupu w historii. Do tego doszło, że gdy się chce naciągnąć na jakiś niechodliwy sprzęt, to często się pozoruje sprzedaż za jakieś zawyżone sumy, a potem wystawia że taniej i okazja ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

raczej nie będziesz konkurencyjny,bo dobry markowy,sprawny i nie dłubany sprzęt na zachodzie też swoje kosztuje.Onkyo raczej nie warto tym handlować bo dobre amplitunery to modele z 2007,2008 roku,raczej mało prawdopodobne aby były sprawne i w oryginale,a jak takie trafisz to i tak trudno o kupca bo strach przed awarią skutecznie utrudnia ich sprzedaż,HK podobne problemy,Sony u nas nie popularne małe zainteresowanie.Denony owszem modele 2310,3310,4310 raczej schodzą ale ceny nie wysokie 2310 np 1 tyś,a model bardzo drogi cztery lara temu 4310,4311 jak sprzedaż za 3,5 tyś to sukces.Podobnie z Marantzem np taki SR-7005 cięzko sprzedać za 3 tyś.Yamaha chyba najbardziej popularna i najlepszy zbyt,jak bedziesz miał tanie RX-V 1800,1900,3800,3900 z7,lub 1065,2065 to je sprzedaż.Raczej nie zrobisz biznesu ,czasami coś się trafi,ale sporadycznie wiem coś o tym.Moze lepiej polowac na starsze Rotele ,Arcamy,ale to specyficzny sprzet i ciężko o nabywcę.

raczej nie będziesz konkurencyjny,bo dobry markowy,sprawny i nie dłubany sprzęt na zachodzie też swoje kosztuje.Onkyo raczej nie warto tym handlować bo dobre amplitunery to modele z 2007,2008 roku,raczej mało prawdopodobne aby były sprawne i w oryginale,a jak takie trafisz to i tak trudno o kupca bo strach przed awarią skutecznie utrudnia ich sprzedaż,HK podobne problemy,Sony u nas nie popularne małe zainteresowanie.Denony owszem modele 2310,3310,4310 raczej schodzą ale ceny nie wysokie 2310 np 1 tyś,a model bardzo drogi cztery lara temu 4310,4311 jak sprzedaż za 3,5 tyś to sukces.Podobnie z Marantzem np taki SR-7005 cięzko sprzedać za 3 tyś.Yamaha chyba najbardziej popularna i najlepszy zbyt,jak bedziesz miał tanie RX-V 1800,1900,3800,3900 z7,lub 1065,2065 to je sprzedaż.Raczej nie zrobisz biznesu ,czasami coś się trafi,ale sporadycznie wiem coś o tym.Moze lepiej polowac na starsze Rotele ,Arcamy,ale to specyficzny sprzet i ciężko o nabywcę.

Może lepiej pohandluj wzmacniaczami na zachodzie duży wybór,a u nas popyt tez nie mały.Ważne aby nie były jak ze śmietnika,bez rys obić.Na kinie nie zrobisz interesu.Powie ci to każdy kto kupił drogi sprzęt i jak po paru latach chciał go sprzedać to stracił fortunę,to za szybko się starzeje,ciągle coś nowego,i wcale nie lepszego,wręcz przeciwnie.Ludzie to jednak naiwniacy i dają sobie wciskać te słabe najnowsze amplitunery.Najważniejsze żeby miały jak najwięcej bajerów,jakość nie jest ważna.Pozdrawiam i powodzenia.

witam ponownie

dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi...

może powiecie mi z waszego doświadczenia jakie modele lub co moglo by być ,,chodliwe,, z waszego doświadczenia procz tego co zotalo powyżej wymienione ?

czy subwoofery do kina domowego ?kolumny glosnikowe ?jak już ktoś napisał powyżej ze wzmacniacze mogly by być chodliwym sprzętem.mogli byscie podac mi modele wzmacniaczy?nie interesowałem się tym i nie mam zadnej wiedzy na ich temat i licze na wasze doświadczenie

czy np. rel q200e subwoofer sprzedal by się lub czy cena 1300 zl była by dobra według was cena ?widziałem taki sam na 2200 na tablicy pl ale sadze ze to chyba jest cena ,,z kosmosu,, jak ktoś już to wyżej nazwal...

kolejny przykład to kolumny monitor audio silver 5i w cenie 1400-1500 zl czy były by tanim ,udanym zakupem według was ?

nie moglem ich nigdzie znalesc w polskim necie a może wy wiecie czy taka cena była by interesujaca ?

ktoś napisał ze fortuny nie zarobię...wiem,wcale na to nie licze...traktowal bym to jako moje chobby na którym może cos zarobil bym na tyle by ulepszyć mój wlasny domowy sprzet a do tego nabral doświadczenia ze sprzętem z jakim nie miałem kontaktu.ktoz to wie,a może kiedyś rozszerzyl swój wlasny sprzet o cos lepszego...

człowiek cale zycie się uczy a tego nigdy za wiele...

jak już pisałem ,jeszcze się tym nie zajmuje ale mysle ze od września chciałbym już konkretnie o tym myslec jako ze wiele jezdze za granice i zawsze mam jakies wolne miejsce w aucie...jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam forumowiczow...

ps

jeden z forumowiczow podal przykład denona 2310 ze cena 1000 zl nie była by cena za wysoka...sadze ze bylbym w przyszłości w stanie zaoferować ten model w tej cenie z tego co widze na ta chwile.nie było by to takie proste ale sadze ze do zrobienia z odrobina szczęścia...

napiszcie czym wy byli byscie zainteresowani i jakie ceny tego były by dla was cenami do zaakceptowania a dzięki temu będę wiedział cokolwiek więcej czy bylbym w stanie w przyszłości to zaoferować.dziekuje i pozdrawiam...

2310 za 1 tys. - to nie jest jakaś okazja i może się znalazłby klient, albo i nie. Pewnie trzeba by dłużej poczekać albo jeszcze spuścić z ceny. Takie to sobie odpuść, chyba że chcesz trzymać kilka miesięcy dla zysku może 100zł...Wydaje mi się, że ludzie w większości kupują albo tanie i wysokie modele, albo prawie nowe amplitunery, niezbyt stare (może jeszcze na gwarancji).

Pisałem Ci wyżej - przejrzyj archiwum allegro i wyszukuj poszczególne modele, za ile kończyły się ich licytacje lub kup teraz, gdzie ktoś kupił. To za ile ktoś inny sobie wystawia na sprzedaż nie ma większego znaczenia, czasem można trafić stare złomy Unitry czy Radmora za kilka tysięcy.

Rel Q200e - ostatnio poszedł chyba za ok 1100zł z tego co pamiętam, w idealnym stanie. Suby od razu mówię że to śliski temat, można trafić na melomana, który słucha klasyki i wspomaga monitorki, a można też trafić na debila, który słucha techno że tynk odpada. Przy subwooferach i amplitunerach, wszędzie tam gdzie jest jakaś elektronika - można się naciąć. Przy kolumnach też, jak wszędzie - zależy na co się trafi. Jak tylko masz możliwości sprawdzania sprzętu osobiście (nawet jak się nie znasz, to kolumny czy subwoofer da się sprawdzić, wzmacniacza czy amplitunera może już nie sprawdzisz czy grzebany nie był) to na pewno będziesz w stanie złapać ciekawe sprzęty, na których parę groszy zarobisz. Inaczej nie ma szans żebyś jakiejś wtopy po drodze nie zaliczył, albo ktoś coś zatai albo ryzyko że w przesyłce coś uszkodzone zostanie itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.