Skocz do zawartości
IGNORED

Usher v-602&Onkyo a-9155

cepiano

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre kolumny, wzmacniacz Onkyo jednak to nie jest dobry partner dla Usher. Bardziej musimy zastosować wzmacniacz wyższej klasy oraz z lepszym wypełnieniem, środkiem i łagodniejszy w górze pasma.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wzmacniacz na razie musi zostać a ushery kupiłem wczoraj i dojdą we wtorek.Ja słucham przeważnie Depeche Mode i dużo wokali i muzy spokojnej i czy z onkyo będzie za jasne.mieszkam w bloku w pokoju 25m?Lepsze będą od klipsh rf 52 za 1800zł.które też chciałem kupić

Najpierw kupiłeś, a teraz pytasz czy te Klipsh będą lepsze? ;) Prawdę powiedziawszy mam obawy czy ten Onkyo w ogóle "pociągnie" odpowiednio, mocowo te V-602 (86dB skuteczności i ciężkawy woofer) o ograniczeniach w brzmieniu nie wspominając.Miałem V-601 i z własnego doświadczenia wiem, że te kolumny, zaczynają naprawdę grać (tak na 100%) dopiero z dwa razy droższym wzmacniaczem od siebie...

Najpierw kupiłeś, a teraz pytasz czy te Klipsh będą lepsze? ;) Prawdę powiedziawszy mam obawy czy ten Onkyo w ogóle "pociągnie" odpowiednio, mocowo te V-602 (86dB skuteczności i ciężkawy woofer) o ograniczeniach w brzmieniu nie wspominając.Miałem V-601 i z własnego doświadczenia wiem, że te kolumny, zaczynają naprawdę grać (tak na 100%) dopiero z dwa razy droższym wzmacniaczem od siebie...

Zgadza się. Są to bardzo dobre monitory, tylko potrzebują dobrego prądowo wzmacniacza. Osobiście polecam Creek np. Evolution 2.

Kiedy uzbierasz trochę pieniędzy poszukaj na rynku wtórnym np. Creek, Audiolab.

Jak się sprawują kolumny usher v-602 przy twojej muzyce ? mógłbyś je opisać , bowiem zastanawiam się nad nimi do nada 326. Jak to jest z tym kolorem sa czerwone czy pomarańczowe przy brzozie złotej czy jako brąz?

Kiedyś były chyba tylko dwa kolory "czerwone" i złota brzoza teraz doszły jeszcze orzech włoski i opcja front na czarno, a cała reszta skrzynki orzech.Obudowy serii "V" zostały z resztą niedawno odświeżone widać to po wylocie BR teraz jest "zaokrąglony" na krawędziach.

Kiedyś były chyba tylko dwa kolory "czerwone" i złota brzoza teraz doszły jeszcze orzech włoski i opcja front na czarno, a cała reszta skrzynki orzech.Obudowy serii "V" zostały z resztą niedawno odświeżone widać to po wylocie BR teraz jest "zaokrąglony" na krawędziach.

Jakbyś porównał brzmienie ww. Ushera do AA Phoebe III ??

• 4 tygodnie później...

mała informacja dla zainteresowanych. Kolumny Usher V-602 po zmianach (żeliwny cokół) w kolorze złotej brzozy nie były w ogóle sprowadzane przez głównego importera do Polski. Nie było takiego zapotrzebowania ze strony dealerów. Mimo jest ona na zdjęciach u dealerów fizycznie nie ma ich w Polsce. Po zmianach były tylko dwa kolory: brąz i złoty. Mahoniowy kolor należny do poprzedniej wersji. To informacje uzyskane od głównego importera marki Usher. Ponadto według niego jest kolosalna różnica w graniu i w basie na korzyść kolumn po zmianach. Jego zdaniem nie warto brać wcześniejszego modelu v-602.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.