Jump to content
IGNORED

Usher v-602&Onkyo a-9155

cepiano

Recommended Posts

Witam,czy to zagra ze sobą w miare dobrze do lekkiej muzyki elektro-pop typu DM,itp.,Bardziej mi chodzi o kolumienki bo wzmacniacz mogę zmienić z czasem.Czy warte sa 2100zł.?w dobrym stanie wizualnym i technicznym

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pc-tidal-Yaqin ms 30l-Musical fidelity V90 dac-Kef ls50-Beyerdynamic dt 770 pro 32ohm-fx-audio x3 pro

Dobre kolumny, wzmacniacz Onkyo jednak to nie jest dobry partner dla Usher. Bardziej musimy zastosować wzmacniacz wyższej klasy oraz z lepszym wypełnieniem, środkiem i łagodniejszy w górze pasma.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wzmacniacz na razie musi zostać a ushery kupiłem wczoraj i dojdą we wtorek.Ja słucham przeważnie Depeche Mode i dużo wokali i muzy spokojnej i czy z onkyo będzie za jasne.mieszkam w bloku w pokoju 25m?Lepsze będą od klipsh rf 52 za 1800zł.które też chciałem kupić

Hidden Content

Pc-tidal-Yaqin ms 30l-Musical fidelity V90 dac-Kef ls50-Beyerdynamic dt 770 pro 32ohm-fx-audio x3 pro

Najpierw kupiłeś, a teraz pytasz czy te Klipsh będą lepsze? ;) Prawdę powiedziawszy mam obawy czy ten Onkyo w ogóle "pociągnie" odpowiednio, mocowo te V-602 (86dB skuteczności i ciężkawy woofer) o ograniczeniach w brzmieniu nie wspominając.Miałem V-601 i z własnego doświadczenia wiem, że te kolumny, zaczynają naprawdę grać (tak na 100%) dopiero z dwa razy droższym wzmacniaczem od siebie...

Hidden Content

Najpierw kupiłeś, a teraz pytasz czy te Klipsh będą lepsze? ;) Prawdę powiedziawszy mam obawy czy ten Onkyo w ogóle "pociągnie" odpowiednio, mocowo te V-602 (86dB skuteczności i ciężkawy woofer) o ograniczeniach w brzmieniu nie wspominając.Miałem V-601 i z własnego doświadczenia wiem, że te kolumny, zaczynają naprawdę grać (tak na 100%) dopiero z dwa razy droższym wzmacniaczem od siebie...

Zgadza się. Są to bardzo dobre monitory, tylko potrzebują dobrego prądowo wzmacniacza. Osobiście polecam Creek np. Evolution 2.

Kiedy uzbierasz trochę pieniędzy poszukaj na rynku wtórnym np. Creek, Audiolab.

Hidden Content

Pytam bo wzmacniacz mam na przetrwanie a klipsha chciałem kupić do filmów w stereo przy tv z tym właśnie onkyo.Wzmacniacz na pewno do v-602 kupie drugi ale myśle jaki używany do 1000,?

Hidden Content

Jak się sprawują kolumny usher v-602 przy twojej muzyce ? mógłbyś je opisać , bowiem zastanawiam się nad nimi do nada 326. Jak to jest z tym kolorem sa czerwone czy pomarańczowe przy brzozie złotej czy jako brąz?

Hidden Content

Kiedyś były chyba tylko dwa kolory "czerwone" i złota brzoza teraz doszły jeszcze orzech włoski i opcja front na czarno, a cała reszta skrzynki orzech.Obudowy serii "V" zostały z resztą niedawno odświeżone widać to po wylocie BR teraz jest "zaokrąglony" na krawędziach.

Hidden Content

Kiedyś były chyba tylko dwa kolory "czerwone" i złota brzoza teraz doszły jeszcze orzech włoski i opcja front na czarno, a cała reszta skrzynki orzech.Obudowy serii "V" zostały z resztą niedawno odświeżone widać to po wylocie BR teraz jest "zaokrąglony" na krawędziach.

Jakbyś porównał brzmienie ww. Ushera do AA Phoebe III ??

Hidden Content

• 4 weeks later...

mała informacja dla zainteresowanych. Kolumny Usher V-602 po zmianach (żeliwny cokół) w kolorze złotej brzozy nie były w ogóle sprowadzane przez głównego importera do Polski. Nie było takiego zapotrzebowania ze strony dealerów. Mimo jest ona na zdjęciach u dealerów fizycznie nie ma ich w Polsce. Po zmianach były tylko dwa kolory: brąz i złoty. Mahoniowy kolor należny do poprzedniej wersji. To informacje uzyskane od głównego importera marki Usher. Ponadto według niego jest kolosalna różnica w graniu i w basie na korzyść kolumn po zmianach. Jego zdaniem nie warto brać wcześniejszego modelu v-602.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.