Skocz do zawartości
IGNORED

Najdrożej - cóż za dyskryminacja!

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Odkryłem poważne naruszenie praw społecznych równościowych słowa "najdrożej" na Allegro. Wrzucając słówko "najtaniej" w wyszukiwarkę, wyskoczyło aż 768 stronic z aukcjami zawierającymi w tytule "najtaniej"! Jakie to tanie... A przy słowie "najdrożej" nic, null, zero, nie tego szukasz kolego. A przecież w przyrodzie kapitalistycznej jest tyle samo najtaniej co najdrożej! Fifty-fifty, pełen parytet. A ludzie tego nie chcą zaakceptować, tworzą totalną nierównowagę.

Ludzie są najdroższofobiczni!

Postanowiłem temu zaradzić i wystawić aukcję z prawdę mówiącym słowikiem "NAJDROŻEJ" zawartym w tytule.

2014_04_12_allegro_najtaniej.jpg

2014_04_12_allegro_najdrozej.JPG

Spróbuj - może chwyci!

W społeczenstwach, które demon konsumpcjonizmu opanował w znacznie większym stopniu, duża część ludności WOLI PŁACIĆ DROŻEJ!

Przyczyna jest mi nieznana, ale gdy (wiele lat temu) sklepy Lidl dopiero startowały w Irlandii, to pies z kulawą nogą tam nie zaglądał, tylko ja i Nigeryjczycy. Przysięgam, że przed dobre 2 lata zdarzało się, że byłem w Lidlu JEDYNYM BIAŁYM KLIENTEM!

Ludzie woleli Dunnes Stores czy SuperValu, gdzie wszystko to samo ale 2x droższe. Dlaczego? No pewnie wpływ tego demona...

Podobnie kawa. Jest taka sieciówka Starbucks. Kubek czegoś, co przy dużej dozie dobrej woli można określić jako kawę kosztuje tam 4-5€. I ludzie (z nieznanych mi przyczyn) chleją tę breję szczęśliwi jak świnia w błocie.

Tymczasem stacje benzynowe Topaz oferują kawę dużo lepszej jakości niż Starbucks i 2x taniej. Tak samo lokalny producent Bewley's. Ale ludzie wolą Starbucksa. Z nieznanych mi przyczyn.

Włoskie restauracje (np. Campo di Fiori w Bray) mają w cenie 2€ kawę najwyższej klasy, niezmiernie wyrafinowaną, naprawdę niebo w gębie.

Ale po co chodzić do Włocha, skoro jest Starbucks? Gorszy ale droższy.

A ludzie WOLĄ PŁACIĆ DROŻEJ.

Przynajmniej niektórzy.

Więc Twój pomysł ma sens.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Włoskie restauracje (np. Campo di Fiori w Bray) mają w cenie 2€ kawę najwyższej klasy, niezmiernie wyrafinowaną, naprawdę niebo w gębie.

Ale po co chodzić do Włocha, skoro jest Starbucks? Gorszy ale droższy.

Przecież wiesz jak to jest we Włoszech :) Wchodzi na kawę za 2 Euro a rachunek na kawę dostajesz 12 euro :)

Tylko dlatego że wszedłeś do środka.

No cóż za luksus przebywania we włoskiej Restauracji czasem trzeba zapłacić .

Stąd też ta popularność sieciówek............no i oczywiście marketingggggg.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Przecież wiesz jak to jest we Włoszech :) Wchodzi na kawę za 2 Euro a rachunek na kawę dostajesz 12 euro :)

Tylko dlatego że wszedłeś do środka.

No cóż za luksus przebywania we włoskiej Restauracji czasem trzeba zapłacić .

A jeśli pijesz na tarasie więcej niż jedną kawę, to ci w lokalu kibel na klucz zamkną :-)))) Spotkałem sie raz z takim przypadkiem :-))

W.

A jeśli pijesz na tarasie więcej niż jedną kawę, to ci w lokalu kibel na klucz zamkną :-)))) Spotkałem sie raz z takim przypadkiem :-))

W.

ci Włosi :) i ich magiczne niezrozumiałe dla nas "Standardy Obsługi klienta":)

Spokojnie Panowie! :)

W Campo de Fiori żadnych brudnych kawowych sztuczek!

Spokojnie można wpadać na espresso czy co tam kto lubi... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jest! Wystawiłem się, jestem najdroższy! Tymczasowy link -->

Ukryta Zawartość

2014_04_12_allegro_moja_ksiazka_najdrozej.JPG

Ukryta Zawartość

Skąd u Polaków bierze się podziw dla tych włoskich nierobów?

Bo Polacy chodzili do szkoły.

Wiedzą kim byli: Leonardo, Krzysztof Kolumb, Michał Anioł, i parę setek innych. Wiedzą kto zbudował pierwszy teleskop i gdzie jeździł na studia Kopernik i gdzie kopał piłkę Boniek.

Słyszeli Polacy w tej szkole o malarstwie, architekturze, rzeźbie, słyszeli o cywilizacji Etrusków kwitnącej na tych ziemiach, podczas gdy przodkowie Polaków żyli jeszcze na drzewie (lub w jego pobliżu).

Wiedzą Polacy gdzie narodziło się współczesne prawo i w ogóle skąd czerpie swoje korzenie cała współczesna cywilizacja europejska.

Doceniają Polacy prostą lecz znakomitą kuchnię, piękno linii Ferrari czy Maserati, siłę hamulców Brembo, szybkość motocykli Ducati.

Szanują Polacy jedyną szkołę inżynierską, gdzie piękno organicznie połączono z osiągami.

Zazdroszczą zestresowani i spięci w dupie Polacy mieszkańcom półwyspu w kształcie buta luzu i dziecięcej beztroski, umiłowania życia, muzyki i literatury, szacunku dla siebie oraz klubów piłkarskich i łagodnego klimatu.

Generalnie - Polacy mają czego tym nierobom zazdrościć.

Jest! Wystawiłem się, jestem najdroższy! Tymczasowy link -->

Ukryta Zawartość

2014_04_12_allegro_moja_ksiazka_najdrozej.JPG

Genialne! :)

W czasach Pomarańczowej Alternatywy byłbyś prawą ręką Majora! :)

Pozostaje czekać na oferty i zobaczymy, ilu Allegrowiczów dotknął demon konsumpcjonizmu, że muszą kupować NAJDROŻEJ! :)

Książkę w kontekście demonologii dobrałeś trafnie - oni będą szukali właśnie takiego tytułu.

Bardzo jestem ciekaw wyników tego nowatorskiego i bardzo ciekawego eksperymentu społecznego.

Ukryta Zawartość

Spokojnie Panowie! :)

W Campo de Fiori żadnych brudnych kawowych sztuczek!

Spokojnie można wpadać na espresso czy co tam kto lubi... :)

Ukryta Zawartość

Bezpieczne dla kieszeni włoskie restauracje tylko i wyłącznie poza butem.

Ja też zaliczyłem niezłe zdziwko kiedyś na nartach w tatrach...........

Ukryta Zawartość

zdziwienie i zachwyt nie trwało długo , bo do restauracji weszło kilku "karków" i jak dostali oryginalną pizzę to dostali szału, że za mała i bez ketchup'u.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak dostali oryginalną pizzę to dostali szału, że za mała i bez ketchup'u.

Generalnie Polacy we Włoszech narzekają na pizzę! Każdy kto wraca z buta, to podkreśla, że NASZA PIZZA jest najlepsza! :)

Ta amerykańska też nie ma nic wspólnego z włoską...

Kiedyś taki Mariano Italiano miał pizzerię/spaghetterię w Kołobrzegu.

Też byłem w szoku jak dostałem prawdziwą lazanię - nie miała nic wspólnego z tym, co u nas występuje pod tą nazwą.

Ale gość zrobił błąd bo oferował swoją ortodoksyjną wizję włoskiej kuchni Polakom zamiast gotować pod nasze gusta. W końcu gotuje się dla klienta.

No i poszedł z torbami. Nikt nie docenił jego sztuki, ludzie chcieli pizzy czy makaronu, do jakich przywykli przez lata.

Generalnie Polacy we Włoszech narzekają na pizzę! Każdy kto wraca z buta, to podkreśla, że NASZA PIZZA jest najlepsza! :)

Ta amerykańska też nie ma nic wspólnego z włoską...

Kiedyś taki Mariano Italiano miał pizzerię/spaghetterię w Kołobrzegu.

Też byłem w szoku jak dostałem prawdziwą lazanię - nie miała nic wspólnego z tym, co u nas występuje pod tą nazwą.

Ale gość zrobił błąd bo oferował swoją ortodoksyjną wizję włoskiej kuchni Polakom zamiast gotować pod nasze gusta. W końcu gotuje się dla klienta.

No i poszedł z torbami. Nikt nie docenił jego sztuki, ludzie chcieli pizzy czy makaronu, do jakich przywykli przez lata.

Dokładnie.

Zresztą ja najlepszą pizzę jadłem na Słowacji :) , zaglądam tam regularnie.....

Ukryta Zawartość

Bardzo smaczna koszt 3 euro :) średnica jakieś minimum 17"

No i można się napić prawdziwego Piwa:)

Ukryta Zawartość

Reklama, reklama , reklama.....wiekszosc daje sie naciagnac buhaha

Jak w media markt - nie dla idiotow, a wlasnie ten sklep jest dla idiotow , bo wcale tam nie jest najtaniej

Trzeba pamietac ze wieksza czasc kazdego spoleczenstwa nie nalezy do .... najmadrzejszych :)

Tak wiec caly swiat reklamy , konsumpcji ,rozrywki musi byc dostosowany do Kowalskiego o srednim poziomie inteligencji. W tym przedziale znajduje sie najwiecej konsumentow.

Jak tez kiedys ktos napisal ...z tego tez powodu demokracja nie jest dobrym systemem , bo nie decyduja w nim najmadrzejsi :)

Jak tez kiedys ktos napisal ...z tego tez powodu demokracja nie jest dobrym systemem , bo nie decyduja w nim najmadrzejsi :)

Jedni powiadają, że nie może przetrwać system gdzie głos obszczymura spod budki z piwem jest tyle samo ważny co głos rektora uniwersytetu.

Inni zaś... wierzą w mądrość tłumu.

Amerykanie robili takie badania na ogromnej masie osób chyba 12 tys próba, zadając im pytania odnośnie prognoz politycznych.

Te same pytania zadawano wąskiemu gronu ekspertów.

I co? I tłum typował lepiej niż eksperci!

Nie znam jednak pytań, bo jeśli zapytać dużą populację o np. wynik wyborów to mamy przecież nic innego jak... wynik wyborów!

I eksperci nie podskoczą.

Także trudno mi powiedzieć, na ile sensowny był ten test.

Nie znam jednak pytań, bo jeśli zapytać dużą populację o np. wynik wyborów to mamy przecież nic innego jak... wynik wyborów!

I eksperci nie podskoczą.

Także trudno mi powiedzieć, na ile sensowny był ten test.

Serwery Dottore Serwery!!!!!

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Bo Polacy chodzili do szkoły.

Wiedzą kim byli: Leonardo, Krzysztof Kolumb, Michał Anioł, i parę setek innych. Wiedzą kto zbudował pierwszy teleskop i gdzie jeździł na studia Kopernik i gdzie kopał piłkę Boniek.

Słyszeli Polacy w tej szkole o malarstwie, architekturze, rzeźbie, słyszeli o cywilizacji Etrusków kwitnącej na tych ziemiach, podczas gdy przodkowie Polaków żyli jeszcze na drzewie (lub w jego pobliżu).

Wiedzą Polacy gdzie narodziło się współczesne prawo i w ogóle skąd czerpie swoje korzenie cała współczesna cywilizacja europejska.

Doceniają Polacy prostą lecz znakomitą kuchnię, piękno linii Ferrari czy Maserati, siłę hamulców Brembo, szybkość motocykli Ducati.

Szanują Polacy jedyną szkołę inżynierską, gdzie piękno organicznie połączono z osiągami.

Zazdroszczą zestresowani i spięci w dupie Polacy mieszkańcom półwyspu w kształcie buta luzu i dziecięcej beztroski, umiłowania życia, muzyki i literatury, szacunku dla siebie oraz klubów piłkarskich i łagodnego klimatu.

Generalnie - Polacy mają czego tym nierobom zazdrościć.

Współcześni Włosi z Rzymianami mają tyle wspólnego co współcześni Grecy ze starożytnymi Hellenami.

Współcześni Włosi z Rzymianami mają tyle wspólnego co współcześni Grecy ze starożytnymi Hellenami.

Prawda - jednak kopiąc piłkę na kilkusetletnim placu, obcując codziennie z budynkami o właściwych proporcjach, racząc się prawdziwym jedzeniem i prawdziwym winem, przesiąka się czymś, o co w Polsce niezmiernie trudno. Jest to bezpośredni związek z 2 tysiącami lat kultury, cywilizacji i postępu. To jest w ludziach. I dlatego Giugiaro czy Pininfarina mogli urodzić się tylko we Włoszech.

Włosi są wrażliwi na piękno w każdym jego przejawie. Czy na scenie operowej, czy w salonie samochodowym, czy na talerzu. Prostota, proporcje, jakość wykonania.

Czy kolumny Sonus Faber mogłyby się narodzić poza Italią?

Ja też zaliczyłem niezłe zdziwko kiedyś na nartach w tatrach...........

Ukryta Zawartość

Zdziwieniu się nie dziwę. Sam bym się czuł dziwnie wchodząc do jakiegoś szaletu na obiad.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.