Skocz do zawartości
IGNORED

Moduł CI SAT do TV Panasonic seria 60

stempel

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie poszukuję sprawdzonego modułu CI do Panasonica VT60. Niestety sprawa nie jest taka oczywista bo duża część urządzeń nie chce pracować prawidłowo (zawieszanie itp.). Może ktoś przerabiał temat i ma jakiś sprawdzony moduł. Zależy mi na pozbyciu się dekodera SAT. Telewizja to NC+

Wytłumaczcie mi proszę co Wam tak przeszkadza ten tuner satelitarny? Malutkie pudełeczko, można go wcisnąć gdziekolwiek, a zrobiliście z niego Wroga Publicznego Numer Jeden.

Poprzednio użytkowałem tuner SAT FTA mający CI (o ile dobrze pamiętam: właśnie Aston). Za każdym razem gdy (ówczesna) Cyfra+ cokolwiek zmieniła - zaczynała się zabawa w łapanie stacji od zera i ich programowanie. Przy tej ilości nadawców trwało to wiele godzin.

Zarówno LG, jak i Panas mają możliwość używania modułu CI. Świadomie z tego zrezygnowałem. Mam Obecnie dwa tunery firmowe NC+ i święty spokój. Jak coś trzeba zrobić (nowe kanały, nowa wersja oprogramowania) - to mnie informują na ekranie, ja potwierdzam i reszta robi się sama automatycznie. Prawda: nie mam teraz jakichś egzotycznych nadawców FTA (z Indii, Sri Lanki itp) których operator nie umieścił na swojej platformie cyfrowej, ale jakoś to przeżyję. Strony świata, które mnie najbardziej interesują (Japonia, Chiny, Korea Południowa) są w komplecie również teraz. Jedyny minus jest taki, że na tych tunerach (przynajmniej dotyczy to moich modeli) nie można ustawiać swojej kolejności kanałów.

Nie wiem. Ja raz ułożyłem sobie kanały i nic się nie zmienia, o aktualizacji modułu tak samo są informację. Dla mnie ważne było właśnie miejsce bo wole dodatkową końcówkę mocy do kina niż tuner, pilotów mniej i z tv działa szybciej i obraz ładniejszy, zmniejszone zużycie o 10w pomijam

Ja miałem jakiś cienki tuner. Obraz bezpośrednio z panasonica jest lepszy co mam dużo mówić. Z resztą nawet gdyby nie to, jest to wygodne. Kazdy zrobi i zostawi sobie jak będzie chciał. Mimo że mógłbym wszystkim sterować jednym pilotem logitecha to mam tylko ten od panasonica, tunera brak ale stoją 3 końcówki 2 kanałowe poprostu coś za coś nie ma sensu się kłócić o to bo każdy indywidualnie do tego podejdzie. Warto chociaż spróbować jeśli ktoś ma taką możliwość

Słyszałem właśnie, że nie wszystkie moduły cyfry chodzą prawidłowo z nowymi TV.

Chyba raczej jest odwrotnie: to nie wszystkie telewizory dobrze współpracują z modułami CI.

pozostaje kupno używki lub zamiennika.

Albo też przeproszenie się z zewnętrznym tunerem Sat :)

Chyba raczej jest odwrotnie: to nie wszystkie telewizory dobrze współpracują z modułami CI.

Albo też przeproszenie się z zewnętrznym tunerem Sat :)

"Tak czy siak" z jednymi kartami chodzi a z innymi nie.

Wesołych i pogodnych świąt Panowie. Może jakiś fajny sprzęcik wam zajączek przyniesie :-)

• 2 tygodnie później...

Caly czas jest w sprzedazy modul CAM nc+ MIX. Jeden miesiac za free a potem umowa. A jak ma byc pelnym pre-paid to modul CAM nCAM HD. To dokladnie ten sam modul od Neotion z Conaxem na pokladzie. Z niego tez mozna przejsc na umowe.

Pozdroę

Muszę przewietrzyć mój system…

• 6 miesięcy później...

Witam.

Rodzice mają St60 Panasonica i korzystają z usług Multimedia. Brak alternatywy w mieście.

Czy oferowany przez tego dostawcę modłu cam zadziała z tym tv ? Ktoś tesotwał ?

Na ich www niestety w wykazie w ogóle brak tv tej marki

Dzięki

Seria 60 ma problemy z modułami CAM. Na przykład NC+ podaję na swojej stronie informację, że ich moduł CAM chodzi z telewizorami Panasonic serii 60 a jednak nie udało nam się go uruchomić u naszego klienta na VT60 (czyli tak samo jak Pan powyżej). Po długich poszukiwaniach klientka znalazła kompatybilny moduł, który de facto nie powinien działać na tym TV. Postaram się w poniedziałek zdobyć dla Pana informację na temat tego modułu. Proszę o kontakt telefoniczny w godzinach 10-18

Z tymi modułami to zawsze sa problemy i kombinacje. Nie wiem jak można świadomie rezygnować porządnego dekodera NC+, wszystko działa w 100%, szybko i sprawnie, genialny pilot i ergonomia, PVR :>

Moduł nawet jak działa to nie jest to samo, zawsze są oganiczenia jakieś, BRAK DZWIEKU 5.1, nie umiem znaleźć żadnej zalety...

Dekodery sa zoptymalizowane pod konkretną usługe, aktualizowane, automatycznie, klienta nic nie musi interesować, tylko sobie ogląda i płaci rachunki...

Dwa piloty to mały problem... i tak poza włączaniem ekranu używamy pilota do dekodera...

Dla najbardziej zdziwiajacych wynaleziono też takie rozwiązania ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale to już się prosze zapoznać z tematem konkretnie bo nie miałem z tym doświadczeń...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Krzaku, może masz rację i dam sobie spokój. Mam Media BOX i w sumie jestem zadowolony poza tym, że szybko to on na pewno nie chodzi. Muli nawet przy przełączaniu kanałów. Co do dźwięku 5.1 to z modułem można zastosować ARC do amplitunera chyba?

Ja mam od lat "turbodekoder" czarny i jestem bezkrytyczny.

Rodzicom przypadł taki malutki jakiś NC+ bez PVR, działa identycznie jak mój, soft i wszystko identyk.

Polecam 10/10 obydwa ;)

O ARC też nie chce słyszeć, tylko optyk,

Standardowe rozwiazania sa lepsze niż niepotrzebne wynalazki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.