Skocz do zawartości
IGNORED

Uszkodzony DacMagic CA

simonto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono,

Nie wiem czy piszę na właściwe forum ale to chyba na DYI najszybciej uzyskam poradę. Kupiłem na ...baju daca Cambridge Audio MagicDac - z UK. Niestety Dac okazał się być uszkodzony, sprzedający milczy itp.. Generalnie kłopot.

Dac działa ale dźwięk z niego dochodzi zdegradowany - jakby przesterowany i niewzmocniony. Działa selektor wejść, filtracja itd. W związku z tym pytanie - od czego zacząć szukanie uszkodzenia ? Czy jest może tu na forum ktoś, kto za stosowną opłatą naprawiłby Daca ?

Jeśli temat nie podpada pod DYI proszę admina o stosowne przeniesienie...

Pozdrawiam

Simonto

https://www.audiostereo.pl/topic/111243-uszkodzony-dacmagic-ca/

Jeżeli sam procesor nie uległ uszkodzeniu (a na to nie wygląda) reszta części jest dostępna.

Sam posiadam tego daca oraz drugi egzemplarz uszkodzony mechanicznie (złamana w połowie pcb, akurat złamanie przeszło pod procesorem i "wyrwało" go), gdybyś potrzebował części do niego to pisz.

Być może "dostał" od wyjścia i opampy są uszkodzone, za nimi są wm8740, może też być to wina zasilania.

To takie gdybanie, daj to komuś kto się zna, myślę że do opanowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.