Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do 3000

Rafał Szymoniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję dobrego zestawu do 3000, tj. amplituner (MUSI być radio) + odtwarzacz bd + kolumny. Słucham głównie rapu, aczkolwiek do filmów też będą służyły (podłączenie przez hdmi). Chcę nimi nagłośnić pokój 19m2. Zależy mi na szerokiej scenie i nie stukającym, a w miarę nisko schodzącym basie. Po prostu nie chciałbym dokupywać suba. Myślałem nad yamahą 755, ale mając taki budżet, jednak zdecyduję się na coś większego. Oczywiście mowa o nowym sprzęcie. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/111251-zestaw-do-3000/

Ciężko będzie w tym budżecie znaleźć kolumny grające tak jak zakładasz z nisko schodzącym basem, jednak jak już to kolumny takie będą musiały mieć mocny wzmak w parze , żeby można było rozkoszować się niskim basem i do tego bardziej nada się wzmak stereo , ale jeśli chodzi ci o zestaw 5.0 to powiedzmy , że amplituner to ok 1,5 tys minimum , odtwarzacz kilka stów więc w najlepszym przypadku zostało by Ci ok 1 tys na zestaw kolumn , kicha, a może na początek lepiej dwie kolumny frontowe, bo surround i centralny zawsze możesz dokupić później , nie są one takie drogie jak fronty , ale skoro zestaw ma służyć też do kina to niestety musi być sub, kolumnami takiego basu nie osiągniesz a już na pewno nie w tym przedziale cenowym , popatrz na kolumny Taga Harmony TAV 806 jednak proponowałbym do nich wzmacniacz bo kolumny te mają po dwa 8" wofery więc będą potrzebowały dobrego impulsu żeby zagrać pełnią basu , ampli może tego nie dać , raczej nie da niż może nie dać i mimo takich dużych woferów brzmienie będzie płytkie , z droższych Heco Metas XT 501 ale to już ponad dwa tysie za parę , Roth Audio Oli 40 jednak to też ponad dwa tysie za parę ,

poczytaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ze wzmacniaczy proponowałbym Yamahę A-S300 to ok 1100 zł , w podobnej cenie Onkyo A-9030, Pioneer A-30 to ok 1,2 tys zł , Denon PMA-720AE , ok 1,3 tys i wyższy model Yamahy A-S500 ok 1350zł .

Wszystkiego musisz jednak posłuchać , żeby przede wszystkim przekonać się czy podejdzie Ci brzmienie kolumn .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/111251-zestaw-do-3000/#findComment-3149409

muszę "powiedzieć" , że zrobił się TU ( w KD) niezły śmietnik

Doradziłeś facetowi w dziale KD stereo. To się zrobił.

Swoją droga Rafał zakłada do 3000 zestaw z amplitunerem Yamahy za 2200, + BD za 300 zł (ok. przyjmijmy) wiec na kolumny kolega Rafał zostawił 500 zł.

Zależy mi na szerokiej scenie i nie stukającym, a w miarę nisko schodzącym basie

Oczywiście mowa o nowym sprzęcie

Więc myśle że można zapytać w top hi fi czy dorzuca do tej Yamahy Prismy w tej cenie

https://www.audiostereo.pl/topic/111251-zestaw-do-3000/#findComment-3150073

Fakt, mogłem odesłać Kolegę do działu stereo ale czy o to tu chodzi , nie każdy siedzi w tym ( w sprzęcie) żeby orientować się , że za tą kasę nie kupi nic ciekawego, w dodatku jeśli kupi ampli z wyjściem pre-out to może podłączyć do niego wzmaka a do niego fronty i będzie miał i stereo (a takie propozycje już nie raz TU padały ) i kino jednak niestety z takim budżetem trzeba to będzie zrobić w kilku etapach . Możesz też zaglądnąć na stronę polskiej firmy STX jest tam dużo przystępnych cenowo "klocków" i niejednemu przypadły do gustu nawet takie zestawy za 1,5 tys .

Odnośnie śmietnika to miałem na myśli tematy typu :

Kalibracja telewizorów ...

Modół CI SAT do TV...

Gwarancja Sony

Firma Sony ogłosiła , że pozbywa się telewizorów...

Jest coś lepszego w linii modelowej TV Philipsa na 2014 rok

Nie wiem czy widzisz różnicę bo ja tak poza tym nie raz "wpadali" TU ludziska z mniejszym budżetem i prośbą o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/111251-zestaw-do-3000/#findComment-3150260

Najprawdopodobniej, już nie raz spotkałem się z takim podobnym tematem , zadane pytanie lub prośba o pomoc a później echo , najlepiej zamknąć to w czorty a później człowiek zastanawia się czy w ogóle się udzielać .

Ludzie sami sobie na to pracują.

https://www.audiostereo.pl/topic/111251-zestaw-do-3000/#findComment-3151126

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.