Skocz do zawartości
IGNORED

Nagłosnienie PC do 1,5-2 tys

Toots

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że wątków było wiele aczkolwiek nie dało mi to jasności co zakupić.

Posiadam PC z karta creative elite pro, pokój ok 12 m2, głównie muzyka, gry, a ostatnio gitara i może homerecording.

Co byście polecili z najlepszych zestawów 2.1 może nie koniecznie komputerowych???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może dobry wzmacniacz stereo??, jakaś używka z allegro.

Na początku myślałem tylko nad małymi satelitami wys do 23 cm i bałem sie że ze stereo nie wyciągne dobrego basu z tak małych kolumienek a do brzmienia gitarki jak najbardziej bas jest wskazany.

Teraz myśle ze mógłbym postawić jakies cienkie podłogówki obok biurka i tu taki system stereo powinien zabrzmiec wspaniale.

Co o tym sądzicie???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozważ zakup Dynaudio DBM50, cena: 2380zł para) - jest wyprzedaż, ... normalnie kosztują lekko 1,5x tyle (niemal 4 tys para).

Teraz myśle ze mógłbym postawić jakies cienkie podłogówki obok biurka i tu taki system stereo powinien zabrzmiec wspaniale

Podłogówki z prawdziwego zdarzenia, moim zdaniem, to tak min 3 drogi z min 8" basem. Cienkie podłogóweczki, pokroju ADAM Artist 6 (4,5" niskotonowe) to pomyłka.

Jak na biurko to zbyt duże dla mnie, pozatym tylny BR i cena nie mała, bedzie klopot z ich ustawieniem . Pozatym mam obawy czy takie monitory typowo studyjne nie będa grac no właśnie zbyt studyjnie. Mam ochote pobawic się w homerocording ale nie kosztem odsłuchu muzyki.

Zaczalem szukac jakis wzmacniacz stereo może byc uzywka byleby z pilotem ale juz sie pogubiłem jakiej firmy.

I tu prosiłbym o pomoc.

Głownie słucham metalu ale ostatnio bardzo polubiłem klimaty ambient , gdzie bas gra bardzo dużą rolę.Pokoj ok 14 m2.

Nie wiem jak z kupnem uzywanych glosnikow ale jesli to zbyt ryzykowne to kupie cos nowego.

Mysle ze uzywany w miare dobry wzmak to ok 600zl plus nowe glosniki podstawkowe ok 1400zł i powinno cos z tego byc,

Za 700 zł można kupic takze nowy wzmak pionieera, na mocy mi nie zależy bo sasiedzi mnie zlinczują, wole cicho a przyjemniej dla ucha.

Jak na biurko to zbyt duże dla mnie, pozatym tylny BR i cena nie mała, bedzie klopot z ich ustawieniem . Pozatym mam obawy czy takie monitory typowo studyjne nie będa grac no właśnie zbyt studyjnie. Mam ochote pobawic się w homerocording ale nie kosztem odsłuchu muzyki.

Sam unikam kolumn z tylnym wylotem ... ale podrzuciłem link, bo są sprzedawane teraz półdarmo (a w takim wypadku nawet sam bym je rozważał ;) ... gdybym nie miał jeszcze sprzętu).

Natomiast co do brzmienia ... jest pełno fałszywych mitów co do brzmienia sprzętu studyjnego (zwykle ludzi, którzy nawet na oczy czegoś takiego nie widzieli, o słuchaniu nie wspominając) . Tych dynaudio nie słyszałem, ale podobno akurat nie brzmią ostro.

• 2 tygodnie później...

Edifier s530d ma niezbyt korzystna opinię w pclab. Oto co napisali w teście

Produkt firmy Edifier zwyczajnie nas rozczarował. Jego brzmienie to w tej cenie faux pas – inaczej nie umiemy go określić. Sprzęt zawiódł na każdym polu, nawet w filmach. Zapowiadał się naprawdę smakowicie: solidna budowa (wyjąwszy plastikowe, tandetne pierścienie dookoła przetworników), wysoka cena, przyjemny w obsłudze panel sterowania... A wszystko to na nic. Nawet na chwilę zmieniliśmy źródło i transport na inne – nie było poprawy. Trudno – sugerujemy omijać model S530D z daleka.

Wady

Naprawdę kiepskie brzmienie tonów średnich

Naprawdę kiepskie brzmienie tonów niskich

Plastikowe obręcze na frontach skrzynek

Stosunek ceny do możliwości

Może po prostu link do strony gdzie jest podsumowanie, testowane były trzy zestawy, Antec Rockus 3D, Bose Companion i ten Edifier, przy czym chyba nie został wyłoniony żaden konkretny zwycięzca ale po prostu zaznaczyli co w ich opinii było zaletą a co wadą. Nie wiem na ile jest to wiarygodna opinia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zdecydowanie pomyśl nad Definitive Technology Incline

Ukryta Zawartość

Dzięki, fajnie to wygląda, cena dośc spora dla tego że juz kupiłem Edifiery C3

Ukryta Zawartość

Uwierz mi, cena jest wybitnie okazyjna w stosunku do brzmienia tego systemu. Mieliśmy kilkanaście odsłuchów w salonie, skuteczność sprzedażowa jak na razie 100%. Byliśmy świadkami przypadku, gdzie klient wyrzucił tanie stare podłogówki z pomieszczenia, żeby postawić na biurko te "maleństwa".

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.