Skocz do zawartości
IGNORED

podłączanie słuchawek do zestawu w bi-ampingu

oasisliam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wraz z narodzinami dziecka zycie zmusza mnie do zainwestowania w sluchawki.

zestaw arcam alpha 10 (integra+koncowka mocy) podlaczony jest w bi-amping. Oba urządzenia posiadają gniazdo phones.

W ktore gniazdo podlaczyc sluchawki?

czy za kazdym razem bede musial wylaczac Sp1 w integrze i sp2 w koncowce mocy (tak sa obecnie ustawione urzadzenia), czy to i tak nic nie pomoze, poniewaz podlaczenie sluchawek np do integry spowoduje ze bedzie tylko grala w sluchawkach integra?, tylko co wtedy dzieje sie z wlaczona koncowka mocy?

prosze o pomoc, boje sie spalic sprzet albo sluchawki.

dzieki!

Nie masz tak, że po podłączeniu słuchawek odłącza się sygnał na końcówkę (końcówki) mocy?

Jeśli podłączając słuchawki do integry, która steruje całością "systemu wzmacniającego", nastąpi automatyczne zamilknięcie końcówek mocy w obu klockach, to ok, nic więcej nie musisz robić. Jeśli nie dostaną one sygnału, to nie widzę możliwości, by mogło im cokolwiek zaszkodzić.

Nie masz tak, że po podłączeniu słuchawek odłącza się sygnał na końcówkę (końcówki) mocy?

Jeśli podłączając słuchawki do integry, która steruje całością "systemu wzmacniającego", nastąpi automatyczne zamilknięcie końcówek mocy w obu klockach, to ok, nic więcej nie musisz robić. Jeśli nie dostaną one sygnału, to nie widzę możliwości, by mogło im cokolwiek zaszkodzić.

na pierwsze pytanie nie odpowiem bo po prostu nie wiem :)

natomiast w manualu arcama jest napisane, ze dopiero wylaczenie stref na "neutral" powoduje ze leci muzyka tylko w sluchawkach, brzmi dziwnie ale tak jest napisane. Inaczej leci i z kolumn i w sluchawkach.

Moje pytanie dotyczylo tego czy wystarczy wpiecie sluchawek np: do phones integry, czy w kazdym z klockow bede musial wylaczac ktoras ze stref, jak tak to za duzo roboty i olewam caly pomysl, poniewaz koncowka mocy jest na tyle schowana ze nie mam do niej dostepu..:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.