Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Audioquest King Cobra? za dużo basu...

Groszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie i Panów,

Mam dziwne przeczucie że te kable dają za dużo basu i jakoś zamulają dźwięk... Gram na Azur 840a + dacmagic 100 + B&W cm8.

Co sądzicie o połączeniu z tymi interkonektami? Troszkę bardziej zależy mi na średnich niż niskich partiach dzwięków :)

Może macie Państwo sugestie, jakich interkonektów posłuchać? zakres cenowy tak z: 600-750 pln :)

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam!

nie ta zakładka niestety

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Miałem King-Cobra XLR, ale żeby miały za dużo basu, i zamulały nie zauważyłem.?

Sprzedałem je ze względu na ciut natarczywą średnicę w moim systemie.Może to

u Ciebie niedopasowanie w system, lub (chyba bardziej) akustyka pomieszczenia.

Pozdrawiam. :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

King Cobry to moje ulubione kable, sprzedałem dla nich wszystkie MITy - m.in 330 i Shotguny (poważnie!).

Również wydaje mi się że to problem z akustyką. Zmniejszenie basu we wzmacniaczu nic nie pomaga?

na sprzęcie Groszka na pewno te za grube tysiące - NIE ZAGRAJĄ

co do tego - nie ma żadnej wątpliwości

nawet - gdyby o to pytał

ale pyta o interkonekt za kilkaset zł w zakładce wiadomej - jest to niewłaściwość miejsca

i dlatego ma problem z uzyskaniem informacji

ale dobrze.... - podstawowe interkonekty XLO powinny mu ożywić przekaz

może też próbować tanie srebro

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

W cm8 port bas refleksu wali do tylu , wiec pomoc może zatkanie portu zatyczkami lub odstawić kolumny dalej od tylnej ściany tak na 1m , jeżeli te zabiegi nie pomogą to , można spróbować srebro jak zasugerował audiograde .

Srebro, CA i nowe Bowersy? Matko, to przecież recepta na kłujące wysokie.

pewnie tak, nie słucham na tych poziomach :) . tym bardziej - wątek nie na miejscu. za dużo zmian do doradzenia :)

Acrolink 6N 2200 lub 2110.Oba sprawdzone.Mniej entuzjazmu na basie ma ten 2gi,poza tym lepszy srodek i ciut spokojniejsza gora.Poczytaj recenzje AudioVideo w sieci-sa rzetelne.

Witam Panie i Panów,

Mam dziwne przeczucie że te kable dają za dużo basu i jakoś zamulają dźwięk... Gram na Azur 840a + dacmagic 100 + B&W cm8.

Co sądzicie o połączeniu z tymi interkonektami? Troszkę bardziej zależy mi na średnich niż niskich partiach dzwięków :)

Może macie Państwo sugestie, jakich interkonektów posłuchać? zakres cenowy tak z: 600-750 pln :)

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam!

Jezeli kolumny sa ustawione prawidlowo(maja miejsce dookola) a zatkanie bas refleksu nie pomaga to mozesz sprobowac QED z serii Qunex, lub nordost Enchantress lub modele ponizej. Chociaz nasycenia na srednicy to nie zwiekszy ale z doswiadczenia wiem,m ze nadmierna ilosc basu potrafi osuszyc srednice i zrobic ja natarczywa w odbiorze. Przyczyny moga lezec w niedopasowaniu klockow ewentualnie jak wspominali koledzy akustyce.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.