Skocz do zawartości
IGNORED

Nałośnienie salonu.

markus130

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak jak w temacie. Czy waszym zdaniem ustawienie kina dom.i stereo w moim salonie będzie najbardziej optymalne?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Brak wymiarów i lewa kolumna mocniej odsunięta na bok. Nie wiem na ile ten rysunek przedstawia realia. Jak możesz zachować takie kąty ustawienia i przy KD ustawić odpowiednie opóźnienia dźwięków, żeby wszystkie kanały docierały do słuchacza w tym samym czasie to powinno być OK. Tylko zadbaj o akustykę, bo przy tak dużej powierzchni bardzo łatwo o dłuuugie echooo którego potem będzie ciężko się pozbyć aby delektować się muzyką czy choćby zrozumiale rozmawiać nie przekrzykując się wzajemnie.dolby_digital_pro_logic2.jpg

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

witaj!!

Dzięki za tak szybką odpowiedz!

zdjęcie jest poglądowe ale realnie przedstawia schemat budynku. odległość od frontów do słuchacza wynosi ok.3,70m.Odległości głośników w k.d.miałem kalibrowane za pomocą mikrofonu,ale teraz chcę też wejsć w świat stereo i kupiłem wzmacniacz który mam podpięty do ampli.przez pre out,co skutkuje regulacją przy oglądaniu filmów frontami na wzmaku.Chodzi mi mi teraz o akustykę.czy takie zestawienie będzie skuteczne?

za frontami z tyłu(patrz rysunek) jest ściana wyłożona kamieniem.Podłoga to panel + dywan. Ciekawi mnie czy przy takiej rozciągłości otwartego salonu dxwięk nie będzie się gubił czy załamywał w tych wszystkich zakamarkach.

Pozdro dla ciebie!

Nie wiem jak Ci gra patrząc jedynie na schemat ustawienia. Jak teraz w KD nie masz problemów z nierówną sceną przesuniętą w lewą stronę i echem to w muzyce powinno być równie dobrze lub równie źle. Pod samym względem odsłuchu stereo lepszy mogło by być ustawienie kolumn w miejscu surroundów tylnych lub siedzenie przy słupie, przesunięcie prawej kolumny na prawo i postawienie lewej kolumny w miejscu TV. Wtedy obie kolumny miały by w miarę podobne otoczenie. Tylko pewnie za prawą kolumną i TV masz szklane drzwi na taras/balkon.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.