Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR 4308 3808

mtannoy

Rekomendowane odpowiedzi

ja po latach użytkowania wielu modeli sony i onkyo po usłyszeniu denona stwierdziłem ze denon to jest to....

moja przygoda zaczela się od modelu 1610 później 1910 , 2310 , 2809 a obecnie od dwóch lat 3808 i jestem bardzo zadowolony...kazdemu polecil bym te marke i wyżej wymienione modele.nawet te nizsze maja swój urok w porównaniu do konkurentow w danej klasie...nie wiem jak się ma jakość wyższych modeli denona do np. pioneera(sc-lx-modele które podobają mi się wizualnie i które maja bardzo dobre opinie)lecz jak do tej pory nie miałem możliwości porównania wiec nie mogę nic powiedzieć na ten temat...pozdrawiam

mtannoy- na czym Ci zależy czy na lepszej jakości dźwięku czy na bajerach.

A co masz na myśli "lepsza jakość dzwięku" . Każdy wzmacniacz który nie jest końcówką mocy musi mieć jakieś dodatkowe funkcje & bajery.

Denon AVC-ASE to klocek 13-14 letni technologicznie dosyć stary z jednym plusem ma podwójne gniazda wejściowe 7.1

Sam fakt, że jest cięższy SE, bardziej wydajny prądowo, ładniejszy kolor.

Miałem kilka amplitunerów i tez sobie nie dałem powiedzieć,aż posłuchałem i uwierzyłem. Ty też daj sobie powiedzieć.

Stereo też ma lepsze w połączeniu z DVD-A1 jest super nawet lepiej zagra od młodszego brata XV.

Sam fakt, że jest cięższy SE, bardziej wydajny prądowo, ładniejszy kolor.

Miałem kilka amplitunerów i tez sobie nie dałem powiedzieć,aż posłuchałem i uwierzyłem. Ty też daj sobie powiedzieć.

Stereo też ma lepsze w połączeniu z DVD-A1 jest super nawet lepiej zagra od młodszego brata XV.

Waga, kolor i wydajności prądowe nie ma znaczenia.

Amplituner nie będzie pracował w trybie stereo tylko 5.1 i tylko jako przedwzmacniacz.i procesor do obróbki dzwięku.

Stereo jest oddzielnym systemem z przedwzmacniaczem i końcówkami mocy.

Głośniki są zasilane z zewnętrznych końcówek mocy.

HDMI Denon-link preamp WE w trybie 5.1 7.1 z ominięciem procesora DSP są najważniejsze.

Obsługa DLNA WIFI TUNER Ethernet przydadzą się ale nie są priorytetem

4308 4306 4305 3808 3806 3805 modele wyższe są za drogie i bardzo rzadko występują na rynku wtórnym.

tylko jako przedwzmacniacz.i procesor do obróbki dzwięku.

Jeżeli tylko do tego to jest bardzo dobra propozycja. Procesory z HD są jeszcze bardzo drogie, a tanich używek brak.

Sam się zastanawiałem nad zmianą na 3808 lub RSP-1066, ale w moim przypadku więcej wniesie zmiana kolumn frontowych i na tym wolę się skupić.

Może zaczną się pokazywać za jakiś czas używane procki HD w dobrej cenie. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.