Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DVD 3800BD + Onkyo TX-NR905 Totalny brak muzykalności

Sebastian88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kiedyś posiadałem Denona AVR-4308A z wyżej wymienionym Blu-rayem. Musiałem sprzedać Denona i zamieniłem go Onkyo a na front kupiłem Dali Ikon 8. Podkreślam że było to dawno i po przeprowadzce nie miałem już miejsc na system 5.1 dlatego sprzedałem wszystkie paczki i został mi sam aplituner wraz z blu-rayem. Tak sprzęt przeleżał nieruszany przez dłuższy okres i czekał na lepsze dni aż 2 miesiące temu zabrałem dwie kolumny które miałem na działce a robił je na początku lat 90 magik z Warszawskiego Wolumenu. Paczki za pewne według Was (i pewnie mieli byście racje) są jaką profanacją audio ale na działce w połączeniu z Technicsem SA-AX6 dzielnie się broniły w stereo o czym przekonałem się na niejednej imprezce. Problemy polega na tym że z racji małego miejsc moje uszy przywykły do słuchania na co dzień zestawów typu Logitech Z-5500 ( o zgrozo...) i innych tego typu wynalazkach. Po podłączeniu zestawu z opisu doznałem szoku jak te klocki beznadzieje grają... Znienawidzony Technics i to z średniej półki jaką jest SA-AX6 grał o niebo lepiej a żeby dobić Was i siebie do końca ostatnio w wolnej chwil podczas pracy poszedłem z kolegą do niego na kawę. Posiada chyba jeszcze bardziej znienawidzony przez forumowiczów zestaw czyli Yamaha rx-v373 okraszone Prism Onyx 100. Z przykrością stwierdziłem że i ten zestaw w stereo bije mój totalnie na głowę. U mnie góra jest zapiaszczona, średnica jest pusta jak łby naszych polityków a dołu praktycznie nie da się słuchać. I teraz kieruje moje pytanie do Was: Czy jest możliwość że podejrzanej jakości paczki mogą grać w miarę przyzwoicie na tym Technicsie a na Onkyo dawać du... ciała? Bo jeśli klocki za które wydałem kiedyś trochę kasy bije na głowę marketówka Yamahy to ja już zwątpiłem. Chce kupić jakieś nowe paczki ale jeśli nadal ma to być gorszy rezultat jak Technics czy wyżej wymieniona Yamaha to dam sobie spokój i wydam na wakacje. Od razu uprzedzam że klocków nie zmienię bo po prostu przeszedłem z nimi trochę a jestem sentymentalny a na dodatkową końcówkę itd. nie mam totalnie miejsca. Wchodzi w grę jedynie nowe pudła ale czy jest sens.

Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim udanego wypoczynku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.