Jump to content
IGNORED

Coś nie tak z kablem?

Rafał Szymoniak

Recommended Posts

Witam. Posiadam wieżę yamaha pianocraft mcr 755. Próbuję ją podłączyć do starego telewizora sony vega za pomocą aux. Podpinam kable i...z głośników wieży wydobywa się głównie szum, gdzieś tam ledwo przebija się dźwięk. Podpinam więc do dekodera i...słychać praktycznie tylko na prawym głośniku. Nie miałem jak sprawdzić kabla, więc podpiąłem pod wyjście aux wieży do wyjścia słuchawkowego odtwarzacza mp3 i wszystko działa jak należy. Czego to wina? Kabla? Czy aux z telewizora i dekodera gryzą się z yamahą? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zamień lewy i prawy w kablu a zobaczysz czy to wina kabla czy gniazd. Jeżeli będziesz słyszał w lewym głośniku to oznaczać będzie że głośniki są sprawne i kabel też. Czy w TV masz wyjście czy wejście sygnału? Bo jak podłączysz dwa wyjścia to dźwięku na pewno nie będzie.

Hidden Content

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zamieniłem i teraz tylko w lewym. Pytanie, wyjście w dekoderze w takim razie zepsute? Bo podłączając do wyjść aux yamahy mp3 działa na obu głośnikach...

Hidden Content

Jaki jest to dokładnie model Sony Wega? jakie ma wyjścia w tyłu?

Nie miałem jak sprawdzić kabla, więc podpiąłem pod wyjście aux wieży do wyjścia słuchawkowego odtwarzacza mp3 i wszystko działa jak należy.

A jakim kablem to z kolei łączysz? Bo z tego co piszesz to tamten kabel jest walnięty.

Hidden Content

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

2xchinch do 2xchinch (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Na tv z tym kablem działają oba głośniki, ale słychać głównie szumy, na dekoderze działa tylko jeden głośnik. Sony vega 26. Tak z tyłu i z przodu, tam jak się z boku otwiera.

Hidden Content

Ok, problem się ukierunkował bo...do tv źle podłączałem. Trzeba było z tyłu;d i teraz zarówno w dekoderze, jak i tv gra bardziej na prawym głośniku. Na lewym też, ale wyraźnie ciszej, szczególnie vokale. Dodatkowo zarówno przy tv, jak i przy podłączeniu do dekodera, jest opóźnienie w dźwięku. Do telewizora dociera szybciej niż do Yamahy. Kabel?

Hidden Content

Nie mam takich ustawień nigdzie. Dobra, kupię nowy kabel, bo ten chyba walnięty, skoro na aux na innym kablu, ale z jackiem do mp3 działa poprawnie. Dzięki!

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.